DZC '68NieuwsHoofdnieuwsFel en goed combinerend DZC’68 wint van Den Ham

Fel en goed combinerend DZC’68 wint van Den Ham

Een sterk spelend DZC’68 won afgelopen zaterdag (25/10) met 0-3 van Den Ham. Op die overwinning viel niets af te dingen; het was wellicht de beste wedstrijd van dit seizoen van de mannen van Arthur Isselman. Thomas Kleinlugtebeld was de matchwinner met twee fraaie treffers.
Het was weer goed vertoeven op ’t sportpark De Rohorst van voetbalvereniging Den Ham. Den Ham, een dorp van 6.500 inwoners behorend bij de Gemeente Twenterand. Een dorp, maar wel met een vereniging van zo’n 900 leden. Den Ham had in deze competitie nog niet verloren en stond met vijf gewonnen wedstrijden en één gelijkspel op een gedeelde eerste plaats, samen met RDC en Be Quick’28. In de wedstrijdinfo van Den Ham stond vermeld: ‘Samen met u hopen we te kunnen genieten van een fijne voetbalmiddag !’. En dat werd ‘t, maar niet voor Den Ham. Ze werden op alle fronten afgetroefd door het geweldige collectief van DZC.

Beide teams begonnen scherp aan de wedstrijd. Na één minuut spelen kreeg Den Ham al een vrije trap op de rand van de zestien. De bal werd prachtig ingeschoten, maar een formidabele redding van Job Tadema voorkwam de 1-0 voor Den Ham. De toon was gezet. DZC was wakker en trok ten aanval. Zo ontstond er al vrij snel een mooie kans voor Thomas Kleinlugtebeld. Maar in een één op één situatie stuitte hij op de keeper van Den Ham. De volgende kans werd echter wel benut door Thomas. Hij rondde een fraaie aanval over links af met een droge knal in de verre hoek, en in de 18e minuut stond er 0-1 op het scorebord. DZC bleef fel en bij tijd en wijle agressief spelen. Maar dat was niet het enige dat Arthur Isselman goed moet hebben gedaan; er werd ook nog prima gecombineerd en de individuele kwaliteiten van dit team werden herhaaldelijk geëtaleerd. Er werd echter niet meer gescoord en de ruststand was dan ook 0-1.

De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste helft. Een op alle fronten beter DZC bleef fel op de bal jagen en bleef goed combineren. Den Ham daarentegen speelde slordig en leed veel balverlies. Dat laatste leidde in de 50e minuut ook de 0-2 in. Rutger Ebbers pakte de bal ergens halverwege het veld op en soleerde met de voor hem bekende slepende bewegingen naar de goal van Den Ham en rondde vervolgens bekwaam af. Vlak daarna viel bijna de 1-2, maar een prachtige volley van Den Ham verdween net naast de goal van Job Tadema. In de 72e en 78e minuut werden respectievelijk Tolgahan Yayla en Jordi Worm gewisseld voor Mike Verkerk en Jordy Nijholt. In de slotminuten toonde Thomas Kleinlugtebeld nogmaals zijn kwaliteiten. Hij rondde een mooie actie op links af met fantastisch diagonale pegel in het dak van de goal. De 0-3 was een feit en de tribune van Den Ham stroomde teleurgesteld leeg. Waarbij een toeschouwer verzuchtte: ‘Jullie waren vandaag echt de betere ploeg’.

Zo won een fel en goed combinerend DZC volledig terecht in Den Ham. Een DZC spelend zoals afgelopen zaterdag heeft echt wat te zoeken in deze klasse; en dat is de top. Deze is binnen handbereik en nu maar hopen dat dit niveau kan worden vastgehouden. En dat zal nodig zijn, want zaterdag aanstaande (1/11) komt koploper RDC uit Deventer op bezoek. Een echte kraker dus !!

Opstelling DZC'68: Job Tadema; Thijs Aaldering, Stephen Könnemann, Frank van Tent Beking, Jordi Worm (Jordy Nijholt); Rutger Ebbers, Nick Abbink, Luuk Jansen; Thomas Kleinlugtebeld, Ricardo Langeweg, Tolgahan Yayla (Mike Verkerk).