DZC '68Info DZC'68 › Over de club

Info DZC'68

Accommodatie en postadres

DZC'68, Doetinchemse Zaterdag Club, opgericht in 1968, heeft haar accommodatie op Sportpark Zuid aan de Sportweg c.q. de Liemersweg te Doetinchem. Het correspondentieadres is Postbus 364, 7000 AJ, te Doetinchem. Het telefoonnummer van het clubhuis is 0314 – 33 28 28. Het algemeen emailadres is info@dzc68.nl. Voor andere contactgegevens klik hier.

Wie zijn wij?

DZC'68 is een specifieke zaterdagvoetbalclub met ongeveer 1.350 leden. Het competitievoetbal op het veld vindt dan ook alleen op de zaterdag plaats. Op Sportpark Zuid beschikt de club over een clubhuis, 15 kleedkamers, 5 wedstrijdvelden, waarvan 1 kunstgrasveld, en 3 trainingsvelden. DZC is toegankelijk voor alle geledingen binnen onze samenleving. Zowel in prestatiesport als breedtesport biedt de vereniging ruime mogelijkheden voor de voetballiefhebbers om hun sport te bedrijven, dat geldt zowel voor mannen, vrouwen, jongens en meisjes. Het sociale gebeuren en de sportiviteit staan hoog in het vaandel van de club. Lidmaatschap van DZC betekent niet alleen het sporten en het betalen van de contributie, maar ook dat leden en ouders van jeugdleden zich inzetten voor de club. Natuurlijk wordt daarbij rekening gehouden met persoonlijke omstandigheden en wordt er graag gebruik gemaakt van de beschikbare kennis en kunde. Elk seizoen zijn er meer dan 250 vrijwilligers nodig om meer dan 950 sporters het naar de zin te maken. Alles moet bijdragen aan de sociale cohesie en het verenigingsgevoel.

Op welk niveau spelen wij?

Het 1e elftal komt uit in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal en bestaat voor het merendeel uit mannen c.q. jongens uit eigen kweek. De jeugdopleiding van DZC'68 staat daarom hoog op de agenda van de club. De A1, B1 en C1 spelen op landelijk niveau. DZC neemt met zo’n 12 seniorenteams, 50 junioren- en pupillenteams en 8 vrouwen- en meisjesteams deel aan de KNVB-competities. Verder is er nog de Champions League voor startende pupillen in de leeftijd van 5 jaar en ouder. Deze jongens en meisjes spelen nog geen reguliere competitie maar spelen 4 tegen 4 om zo het spel en de techniek onder de knie te krijgen. Naast voornoemde groepen biedt DZC ook plaats aan veteranengroepen, die of op vrijdagavond in toernooivorm meedoen aan KNVB-competities (35+ en 45+ voetbal) of op vrijdag- of zaterdagmiddag onderling een balletje trappen (35+). Tot slot heeft DZC een drietal zaalvoetbalteams die doordeweeks competitie spelen.

Organisatie

De organisatiestructuur binnen de club is op een herkenbare wijze geregeld. Het bestuur, verantwoordelijk voor het beleid van de club, bestaat momenteel uit vier personen, te weten een voorzitter (m), een secretaris (m), een penningmeester (m) en een algemeen lid (v). Onder dit bestuur vallen een drietal managers die verantwoordelijk zijn voor de operationele zaken. Het betreft een Manager Prestatiesport (m), een Manager Breedtesport (m) en een Manager Accommodatie (m). Dit drietal stuurt een tiental coördinatoren c.q. commissies aan met hun eigen verantwoordelijkheden, met name in financiële zin.

Beleidsplan 2012 - 2016

Medio 2012 heeft de Algemene Ledenvergadering een beknopt Beleidsplan 2012 - 2016 vastgesteld. Dit beknopte beleidsplan in de vorm van een placemat moet de komende vier jaar richting geven aan het bestuur, de managers en de coördinatoren c.q. commissies.


Deel deze pagina via: