DZC '68Info DZC'68 › Over de club

Info DZC'68

Contactgegevens
DZC'68, Doetinchemse Zaterdag Club, opgericht in 1968, heeft haar accommodatie op Sportpark Zuid aan de Sportweg c.q. de Liemersweg te Doetinchem. Het correspondentieadres is Postbus 364, 7000 AJ, te Doetinchem. Het algemeen emailadres is info@dzc68.nl. Voor andere contactgegevens klik hier. 

Wie zijn wij?
DZC'68 is een specifieke zaterdagvoetbalclub met ongeveer 1.500 leden. Het competitie- en bekervoetbal vindt dan ook alleen op de zaterdag plaats. DZC is toegankelijk voor alle geledingen binnen onze samenleving. Zowel in prestatiesport als breedtesport biedt de vereniging ruime mogelijkheden voor de voetballiefhebbers om hun sport te bedrijven, dat geldt zowel voor mannen, vrouwen, jongens en meisjes. Het sociale gebeuren en de sportiviteit staan hoog in het vaandel van de club. Lidmaatschap van DZC betekent niet alleen het sporten en het betalen van de contributie, maar ook dat leden en ouders van jeugdleden zich inzetten voor de club. Natuurlijk wordt daarbij rekening gehouden met persoonlijke omstandigheden en wordt er graag gebruik gemaakt van de beschikbare kennis en kunde. Elk seizoen zijn er meer dan 250 vrijwilligers nodig om meer dan 1.000 sporters het naar de zin te maken. Alles moet bijdragen aan de sociale cohesie en het verenigingsgevoel.

Accommodatie
Op Sportpark Zuid beschikt DZC’68 over een spiksplinternieuwe accommodatie; deze is medio 2017 opgeleverd. Het clubhuis is bovengelegen en daaronder bevinden zich 18 kleedkamers. Het is één van duurzaamste accommodaties van Nederland. Vanuit de nieuwe accommodatie wordt een eveneens nieuw kunstgrasveld betreden. Naast dit nieuwe veld ligt een tweede kunstgrasveld; daarnaast beschikt de club nog over 6 natuurgrasvelden (5 wedstrijdvelden en 1 trainingsveld).

Op welk niveau spelen wij?
Het 1e elftal van de mannen komt sinds 2017 uit in de 1e klasse van het zaterdagvoetbal en bestaat voor het merendeel uit mannen c.q. jongens uit eigen kweek. Het 1e elftal van de vrouwen komt sinds 2017 uit in de 2e klasse. En wat voor de mannen geldt, geldt ook voor de vrouwen: voornamelijk eigen kweek. De jeugdopleiding van DZC'68 staat daarom hoog op de agenda van de club en is vanaf medio 2017 gecertificeerd door de KNVB. De prestatieteams JO19-1, JO17-1, JO15-1 en JO13-1 spelen op landelijk niveau. DZC neemt met 11 seniorenteams, 57 junioren- en pupillenteams en 8 vrouwen- en meisjesteams deel aan de KNVB-competities 2017 – 2018. Verder is er nog de Champions League voor startende pupillen in de leeftijd van 5 jaar en ouder. Deze jongens en meisjes spelen nog geen reguliere competitie maar spelen 4 tegen 4 om zo het spel en de techniek onder de knie te krijgen. Naast voornoemde groepen biedt DZC ook plaats aan veteranengroepen (m/v), die of op vrijdagavond in toernooivorm meedoen aan KNVB-competities (45+ voetbal).

Organisatie
De organisatiestructuur binnen de club is op een herkenbare wijze geregeld. Het bestuur, verantwoordelijk voor het beleid van de club, bestaat momenteel uit drie personen, te weten een voorzitter (m), een secretaris (v) en een penningmeester (m). Onder dit bestuur vallen een drietal managers die verantwoordelijk zijn voor de operationele zaken. Het betreft een Manager Prestatiesport (m), een Manager Breedtesport (m) en een Manager Accommodatie (m). Dit drietal stuurt een tiental coördinatoren c.q. commissies aan met hun eigen verantwoordelijkheden, met name in financiële zin. Daarnaast acteren op managementniveau nog Support68 (sponsoring) en Communicatie. Verder zijn er nog een viertal stafafdelingen actief: Financiën, Prettig Sportklimaat, Vrijwilligers en Kleding.

Beleidsplan 2017 – 2021
Medio 2012 heeft de Algemene Ledenvergadering een beknopt Beleidsplan 2012 – 2016 vastgesteld. Dit beknopte beleidsplan heeft in de afgelopen jaren richting gegeven aan het bestuur, de managers en de coördinatoren c.q. commissies. Vanaf medio 2016 is dit Beleidsplan onder de loupe genomen door diverse geledingen in de club, om van daaruit te komen tot het Beleidsplan 2017 – 2021.