DZC '68DZC'68Info › Over de club

Info DZC'68

Over de club
DZC’68 is er voor iedereen. Alle voetballiefhebbers zijn bij ons van harte welkom. Voor zowel prestatiegerichte als recreatieve spelers biedt DZC’68 ruime mogelijkheden.

Sportiviteit en betrokkenheid bij de club vinden wij heel belangrijk. Elk seizoen zijn er meer dan 350 vrijwilligers nodig om meer dan 1200 voetballers van hun sport te laten genieten. Wij verwachten dat leden en ouders van jeugdleden zich inzetten voor de club. Natuurlijk houden we daarbij rekening met persoonlijke omstandigheden. We maken graag gebruik van ieders kennis en kunde.

Lid zijn van DZC’68 betekent meer dan voetballen en contributie betalen. Het betekent ook een  bijdrage leveren aan de club en je verbonden voelen met de club. We regelen het voor en met elkaar.

Doetinchemse Zaterdag Club’68
DZC'68 is een specifieke zaterdagvoetbalclub en is opgericht in 1968. Op dit moment hebben wij ongeveer 1600 leden.

Accommodatie
Op Sportpark Zuid in Doetinchem heeft DZC’68 een moderne accommodatie. Vanuit het clubhuis hebben toeschouwers mooi zicht op het hoofdveld. DZC’68 heeft twee kunstgrasvelden en zes natuurgrasvelden (5 wedstrijdvelden en 1 trainingsveld. Onder het clubhuis zijn 18 ruime kleedkamers. Het is één van de duurzaamste accommodaties van Nederland.

Niveau
Heren 1 (HR1) voetbalt sinds 2017 in de 1e klasse van het zaterdagvoetbal. Vrouwen 1 (VR1) voetbalt sinds 2019 in de 1e klasse Bij beide team komen de meeste spelers uit de eigen jeugdopleiding.

In 2017 is de jeugdopleiding van DZC’68 gecertificeerd door de KNVB en het staat daarom hoog op de agenda van de club. De prestatieteams JO19-1, JO17-1, JO15-1 en JO13-1 spelen op landelijk niveau. DZC’68 neemt met zo’n 15 seniorenteams en 70 jeugdteams deel aan de KNVB-competities.

Voor de allerjongsten is er de Champions League (vanaf vijf jaar) en Voejebal! (vanaf 2 jaar). Veteranen kunnen op vrijdagavond in toernooivorm meedoen aan de 7 tegen 7-KNVB competities (30+, 35+ en 45+). Op vrijdagochtend is er Walking Football.

Organisatie
De structuur binnen de club is overzichtelijk. Het bestuur is verantwoordelijk voor het beleid van de club en bestaat momenteel uit drie personen: een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Onder dit bestuur vallen drie managers die verantwoordelijk zijn voor de operationele zaken: een manager Prestatiesport, een manager Breedtesport en een manager Accommodatie. Zij sturen circa tien coördinatoren c.q. commissies aan. Allen hebben zij hun eigen verantwoordelijkheden, vooral in financiële zin. Daarnaast kent DZC’68 op managementniveau nog Support68 (sponsoring) en Communicatie. Verder zijn er nog vier stafafdelingen actief: Financiën, Prettig Sportklimaat, Vrijwilligers en Kleding.

Beleidsplan 2022 – 2027
In de Algemene Ledenvergadering is het Beleidsplan 2022 – 2027 vastgesteld. Dit beknopte beleidsplan geeft het bestuur, de managers en de coördinatoren c.q. commissies richting voor de met de leden afgesproken koers.