DZC '68DZC'68Organisatie › Vertrouwenscontactpersonen

Vertrouwenscontactpersonen

De vertrouwenscontactpersonen bij DZC’68 zijn Ans Lepoutre en Stéven Verheyen.

Ans Lepoutre en Stéven Verheyen zijn te bereiken via vcp-ans@dzc68.nl of vcp-steven@dzc68.nl.
Er is bewust voor een man en een vrouw gekozen.
Ans Lepoutre en Stéven Verheyen zijn beiden gecertificeerd vertrouwenscontacpersoon.

Waarvoor is nu een vertrouwenscontactpersoon?
Leden kunnen naar de vertrouwenscontactpersoon als zij last hebben van grensoverschrijdend gedrag. Hierbij moet je denken aan (sexuele) intimidatie, agressie en geweld, structureel pesten en discriminatie.

Hoe kom je in contact met een vertrouwenscontactpersoon?
Je kiest zelf met welke van de 2 vertrouwenscontactpersonen je een afspraak wil. Het maakt niet om welke problematiek het gaat maar daar waar jij je het beste bij voelt. Leden kunnen ons vinden op de club en ons aanspreken of ze sturen ons een mail.

Hoe gaat het dan verder?
Je maakt een afspraak met 1 van ons en gaat met ons in gesprek. Hierin wordt duidelijk aangegeven dat alles vertrouwelijk blijft. Zowel richting betrokkenen als derden. Wij garanderen de vertrouwelijkheid maar niet geheimhouding. Dit betekent dat we verplicht zijn anoniem te rapporteren aan het bestuur. Vanuit het gesprek kijken we wat het daadwerkelijke probleem is. Hierna zoeken we samen naar een passende oplossing. Let wel dat de vertrouwenscontactpersonen dit probleem niet voor je gaat oplossen. We verkennen samen de diverse mogelijkheden en zoeken dat wat het beste bij jou en de situatie past. Dit is een wettelijk voorschrift. Mocht er sprake zijn van een ernstig strafrechtelijk misdrijf zijn de vertrouwenscontactpersonen bij minderjarigheid van een lid of leden wel meldingsplichtig.
Na het gesprek volgt er soms een vervolgafspraak, hierin kijken de vertrouwenscontactpersonen terug naar eventueel ingezette acties van de melder maar soms is even het hart luchten ook voldoende.

Het motto van de vertrouwenscontactpersonen is dan ook:
“Loop er niet te lang mee rond, iedereen heeft recht op een plezierige en veilige tijd bij DZC'68”
 Hiermee willen wij bijdragen aan een veilige omgeving waar iedereen met plezier bezig is met voetbal en waarin een ieder zich thuis voelt.
Algemene info:
Regeling vertrouwenspersonen integriteit en ongewenste omgangsvormen OCW 2019

Info over onze vertrouwenscontactpersonen

Stéven Verheijen, is werkzaam als docent Lichamelijke Opvoeding op het Zone.College. Hier vervult hij de rol van vertrouwenspersoon al enkele jaren. Hij is hierdoor ingeschreven bij de Landelijke Vereniging voor Vertrouwenspersonen.

email: vcp-steven@dzc68.nl
Ans Lepoutre, moeder van Willem en Noud van de Louw. Dankzij die twee mooie mannen ben ik al 22 jaar zeer regelmatig op de velden van DZC te vinden. In het dagelijks leven werk ik aan de front-office van de KNO-polikliniek in het Slingeland Ziekenhuis. Met ingang van het seizoen 2018 - 2019, ben ik in de functie van vertrouwenscontactpersoon bij onze mooie vereniging gaan vervullen. Om deze taak te kunnen waarmaken, heb ik bij het NOC-NSF de opleiding VCP gevolgd.

email: vcp-ans@dzc68.nl
m
obiel: 06 - 46 74 09 55