DZC '68NieuwsHoofdnieuwsDZC 68 1 kan het nog !

DZC 68 1 kan het nog !

DZC ’68 heeft op zaterdag 30 januari 2016 het zoet van een overwinning weer mogen proeven en het smaakte voortreffelijk! Na de zeperd vorige week tegen ASC ’62 werd tegen DOS Kampen met 4 – 2 gewonnen.
Op zaterdag 05 december 2015 gebruikte uw verslaggever dezelfde kop boven het verslag van de wedstrijd DZC ’68 – Hulzense Boys. Toen ging het over het scorend vermogen van de ploeg. Nu gaat het over het winnend kunnen afsluiten van een wedstrijd. Ook dat zijn we dus gelukkig niet verleerd. Er waren wel wat paralellen te trekken met de heenwedstrijd in Kampen. Ook toen regende het op de zaterdag pijpenstelen, behalve tijdens de wedstrijd. Ook toen leefde vooraf de gedachte dat DOS Kampen een moeilijk te bestrijden tegenstander zou zijn. En ook nu werd de wedstrijd gespeeld op kunstgras. (zowel in Kampen als in Doetinchem hoefde vooraf niet gesproeid te worden).

De geel-blauwen hadden er duidelijk zin in. Er was scherpte van minuut 1. Na 35 seconden werd Jordi Adriaanse diep gestuurd, die met een prima actie Wout Blasman in stelling bracht. De bal ging rakelings naast. In de 3e minuut was het wel raak. Thomas Kleinlugtebeld ontsnapte aan de aandacht van de Kampense defensie. Thomas maakte het vervolgens alleen van de keeper koelbloedig af : 1 – 0. Een mooie vroege voorsprong! In de 5e minuut had DZC opnieuw een puike kans om te scoren : Een prachtig lopende aanval bracht de bal opnieuw voor de voeten van Wout Blasman, maar ook nu trof hij geen doel. Zo regende het op deze zaterdag niet alleen water, maar misschien nog wel meer goede scoringskansen. Zo werd in de 15de minuut door middel van een prachtige aanval over veel geelblauwe schijven Thomas Kleinlugtebeld als eindstation aangespeeld. Helaas kwam er geen bekroning. Zo vergat DZC zichzelf in het eerste half uur te belonen met een verdiende grotere voorsprong.

Weer zo’n geweldige aanval leidde in de 35ste minuut wel tot het gewenste resultaat. Thomas werd weer diep gestuurd en bracht, na het uitspelen van de Kampense goalie de bal bij de volledig vrijstaande Jordi Adriaanse. Hij schoof de bal in het verlaten doel : 2 – 0. Het thuispubliek was blij met het  vertoonde spel in de 1ste helft en de voorsprong in de rust.

De bevestiging van het goede spel van de manschappen van Arthur Isselman volgde al snel in de tweede helft. In de 50ste minuut kwam het doelpunt voort uit een mooi veroverde hoekschop. Aanvankelijk werd de bal verwerkt door de defensie van DOS Kampen, maar kwam voor de voeten van Nick Abbink. Met een geweldige uithaal verschalkte hij de doelman van Kampense formatie : 3 – 0.

DOS Kampen was geenszins van plan zich naar de slachtbank te laten leiden en gooide er nog een schepje inzet bovenop en probeerde (aanvankelijk met succes) het spel te verplaatsen naar de Doetinchemse helft. Na een fout in onze defensie bracht Rik Westendorp de stand op 3 - 1 en tot overmaat van ramp werd het in de 79 minuut nog spannend gemaakt door wederom een uitglijder aan onze kant. DOS Kampen profiteerde optimaal : 3 – 2.

Het grootste euvel was evenwel dat de Doetinchemmers vergaten door te voetballen. Het bracht hiermee DOS terug in de wedstrijd. Gelukkig kwam dat inzicht op tijd terug. Wederom een prima aanval werd door de ingevallen Max Riekel uitstekend afgemaakt : 4 – 2.

DZC ´68 beloonde zichzelf met een mooie overwinning. Na afloop blije gezichten bij zowel de spelers als de technische staf. Proficiat mannen! Op naar de volgende wedstrijd.

Op zaterdag 13 februari speelt DZC ’68 1 een uitwedstrijd tegen v.v. Hellendoorn. Aanvang 15.00 uur. Daarvoor treedt het eerste elftal nog aan tegen OBW in Zevenaar in het kader van de Achterhoek Cup : dinsdag 02 februari 2016. Aanvang 20.30 uur

Scoreverloop :

3 minuut          1 - 0     Thomas Kleinlugtebeld
35 minuut        2 - 0     Jordi Adriaanse
50 minuut        3 - 0     Nick Abbink
57 minuut        3 - 1     Rick Westendorp
79 minuut        3 - 2     onbekend
84 minuut        4 - 2     Max Riekel

De opstelling : Job Tadema; Mart Jansen, Frank van Tent Beking, Robin Faber  en Jody Keuben; Nick Abbink, Luuk Jansen (77. Belend Shekho) en Rutger Ebbers; Thomas Kleinlugtebeld, Wout Blasman (77.  Max Riekel) en Jordi Adriaanse (77. Tolgahan Yayla).
Fotoalbum + Wedstrijdverslag van Dos Kampen.
Bij deze bedanken we Dos Kampen voor de mooie foto's.