DZC '68NieuwsHoofdnieuwsDZC’68 1 treft SVDB voor laatste thuiswedstrijd voor de winterstop

DZC’68 1 treft SVDB voor laatste thuiswedstrijd voor de winterstop

Zaterdag 7 december komt nummer 8 van de competitie op bezoek voor de laatste thuiswedstrijd van de eerste seizoenshelft. Het verschil tussen DZC’68 en SVDB Barneveld voorafgaand aan de wedstrijd bedraagt 5 punten. Door de belangrijke overwinning van vorige week in Kampen op KHC hebben de mannen van Jos van der Veen nu 9 punten bij elkaar gevoetbald.
Het was geen goede wedstrijd maar de ploeg speelde wel zeer gedisciplineerd. Door doelpunten van Myron Wassink en Dylan Hendriksen gaf DZC’68 1 de directe concurrent een fikse klap in de strijd om de veilige plekken. Het verschil met KHC en dus de laatste plaats is vergroot naar 5 punten. Omdat de wedstrijd tussen Nunspeet en Hierden in een gelijkspel eindigde heeft DZC’68 nu een marge van 2 punten op Nunspeet en de nacompetitie streep.

Tegenstander SVDB Barneveld boekte zaterdag een knappe overwinning op het sterk voetballende DTS Ede, het duel eindigde in 3-1. Vorige seizoen trapten DZC’68 en SVDB Barneveld de competitie af op Sportpark Zuid. De ploeg onder leiding van Johan de Man won toen met 0-3 in Doetinchem. DZC’68 kan aankomende zaterdag met een overwinning voor het eerst echt afstand nemen van de onderste plekken en zo met een vertrouwd gevoel afreizen naar concurrent Nunspeet volgende week zaterdag. Het zal echter geen gemakkelijke middag worden want Barneveld hoopt met een overwinning weer een beetje naar boven te kunnen kijken.

De laatste thuiswedstrijd van het jaar begint zaterdag om 15.00 uur.