DZC '68NieuwsHoofdnieuwsDZC’68 1 pakt de eerste punten van het seizoen

DZC’68 1 pakt de eerste punten van het seizoen

DZC ’68 heeft zaterdag 13 oktober met 4 – 0 gewonnen van Enter Vooruit. De ploeg van Steven Verheijen was de bovenliggende partij, maar drukte dat pas laat in doelpunten uit. Hiermee verlaat de ploeg de laatste plaats in de ranglijst en doet deze over aan de ploeg uit Enter.
Het was zaterdag een prachtige dag op Sportpark Zuid. Een mooie zon met de nodige kracht (27 graden tijdens de wedstrijd) en het vlaggenschip van DZC had er duidelijk zin in. Vanaf de aftrap lieten de geelblauwen er geen misverstand over bestaan : de drie punten blijven in Doetinchem. De tegenstander werd bij de strot gepakt en opgejaagd over het hele veld. Het duurde relatief lang voordat de 1 – 0 op het score bord stond. In de 14ste minuut krulde Nick Abbink een vrije trap de zestien meter in ter hoogte van de strafschopstip. De keeper van Enter schatte de bal verkeerd in en Meron Zehaye was er als de kippen bij en liep de bal naar binnen. In het vervolg van de eerste helft had DZC het lastig om het net voor de tweede keer te vinden. Het regende kansen, geen halve maar enorm grote kansen werden om zeep geholpen. Ondertussen was Enter Vooruit niet bij machte DZC pijn te doen. Kansen werden in de tweede helft alleen maar groter. Meron, Thomas, Rutger, Sergio en Fabian kregen in het eerste half uur van de tweede helft de bal er niet in. De toeschouwers begonnen steeds vaker tegen elkaar te mopperen : “Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. Voor je het weet speel je gelijk. Zo zonde”. Coach Verheijen wisselde Thomas voor Dylan Hendriksen. Dylan had met twee prachtige sprints en twee dito voorzetten op maat bij Fabian op de schoen een groot aandeel in de 2 – 0 en 4 – 0. Meron had vanaf de strafschopstip geen moeite  zijn doelpuntenaantal te verdubbelen. Deze laatste drie doelpunten vielen in de laatste tien minuten. Uiteindelijk een dik verdiende overwinning, die op basis van strijd en voetballend vermogen werd binnengehaald.

Uw verslaggever kan met instemming melden dat de Heeren van Zuid tot man of the match Tolgahan Yayla hebben uitgeroepen. Een dikke 8+ Tolly !

De opstelling : Job Tadema; Jesse Wortelboer (Ruben Wichgers), Robin Faber@, Sergio Keurntjes, Tolgahan Yayla; Freek Linnenbank (Mathijs de Waard) , Nick Abbink, Rutger Ebbers; Thomas Kleintebeld (Dylan Hendriksen), Meron Zehaye en Fabian Mensah.