DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag DZC'68 Heren 1 – vv Bennekom Heren 1

Wedstrijdverslag DZC'68 Heren 1 – vv Bennekom Heren 1

Op een zonnige zaterdagmiddag op sportpark zuid staat de wedstrijd DZC’68-Bennekom op het programma. Een wedstrijd waar niks op het spel staat, Bennekom is uitgespeeld en DZC maakt zich op voor de nacompetitie aankomende dinsdag 30 mei in en tegen DTS Ede. Dat er weinig op het programma staat was te zien vorige week, waar een aantal sterkhouders dachten professioneel te zijn door een gele kaart te pakken, kan vandaag een nieuw talent zich laten zien
. Frank Kramer een linksbenige verdediger die zijn maakt zijn basisdebuut voor de geel blauwe, een jonge knaap met een look die je nog zelden ziet op de velden, shirt in de broek en copa mundials, cult! De overige JO-19 spelers nemen plaats op de bank. De talentenfabriek uit Doetinchem maakt zijn naam weer eens waar.

Vooraf aan het fluitsignaal worden de heren van de JO12-1 in het zonnetje gezet met hun behaalde kampioenschap! Een mooie prestatie van dit team onder leiding van Lars, Renzo en Luca.
Klokslag 14.30 fluit meneer van Dijk voor de aftrap van de wedstrijd. Al snel is te merken dat er weinig op het spel staat, de meeste jongens zitten met hun hoofd op de bleek!

In de derde minuut opent Bennekom met een kleine kans maar deze eindigt in de handen van onze keeper Mike. Voor ons maar vooral voor hemzelf fijn dat hij weer onder de lat staat. De eerste kans voor onze geel blauwe mogen we noteren in de 8e minuut. Een ingestuurde corner van Noë Bokila levert weinig gevaar op. Noë is bezig met zijn laatste wedstrijden voor DZC, hij heeft aangegeven te gaan stoppen na dit seizoen. In de 20e minuut stuurt good old Faber, Jesper Vonk weg maar zijn schot beland in de handen van de keeper van Bennekom. Diezelfde Vonk krijgt in de 28e minuut de kans om dzc op voorsprong te schieten, hij neemt handig de bal mee met zijn hand, kapt een speler uit maar ook deze bal schiet hij op de keeper, in de rebound plaatst Cas Evers de bal goed in de hoek maar ook deze weet Christina de Haan te pakken, de daaropvolgende corner levert niks op.
Daarna is het de Mike Thus show, een geweldige redding op een 1 op 1 situatie levert de bal in zijn handen op. Nadat het publiek langzaam in slaap sukkelt richting de rust mogen we nog een grote kans noteren voor Bennekom. Marlon Versteeg heeft de hoeken voor het uitkiezen maar zijn shot beland hoog in het vangnet.

Wanneer de muziek in de rust beter en leuker is dan de eerste helft dan kan u vanzelf inschatten hoe de wedstrijd verloopt. In de rust wisselt dzc 4x, de jeugdspelers krijgen de kans om zich in de kijker te spelen voor het aanwezige publiek. In de 60e minuut krijgt dzc nogmaals een mogelijkheid om op voorsprong te komen. Noë zet zijn lichaam goed in een duel en legt de bal goed af op de ingevallen Myron, helaas ook dit schot weet de keeper van Bennekom te keren.

In de 65e minuut één van de weinig hoogtepunten deze wedstrijd. Thomas Kleinlugtebeld maakt zijn rentree op de velden, na een slepende blessure in zijn knie en een mooie reis naar Japan mag hij zijn opwachting weer maken.

Daar is die dan toch een lange bal van Mike Thus, goed doorgekopt door Nick Huls komt de bal voor de onzichtbare Jesper Vonk hij zet zijn lichaam goed in het duel en rond koelbloedig af, komt dit door zijn nieuwe coupe? We weten het niet maar toch de 1-0!

In de 74 minuut maakt Bennekom de 1-1, zowel de verslaggever en de omroeper weten niet hoe het doelpunt tot stand is gekomen maar de scheidsrechter telt het.

Een waar doelpuntenfestijn begint het dan toch te worden. In de 76 minuut komt DZC voor de tweede keer op voorsprong. Een lange bal komt terecht voor de voeten van Jesper Vonk, wederom neemt hij de bal mee met zijn hand en rond hij de bal netjes in de rechteronderhoek.

In het slot van de wedstrijd bekroond Thomas zijn rentree met een mooie goal! Waar het in de rust er nog naar uitzag dat het een brilstand ging worden bleek het toch nog een mooie overwinning te gaan worden.

We eindigen dit seizoen op een mooie vierde plek en hopen ons via de nacompetitie nog een kers op de taart te trakteren. Vanuit mijn positie wens ik iedereen een fijn pinkerweekend en tot dinsdag in Ede.

Luuk Meijer