DZC '68NieuwsOverige nieuwsWE HADDEN EEN ‘ALLES MAG’ DAG! Over voetballen en

WE HADDEN EEN ‘ALLES MAG’ DAG! Over voetballen en

het Land van Jan Klaassen (fotoalbum incl.)

Ja mensen, het einde van een prachtig, gezellig, sportief en humorvol seizoen van de Pro Data Champions League is nu toch echt gekomen. Het is UUT MET DE PRET!! Maar voordat het echt zover was,  was het toch nog wel een hele dag ‘IN’ met de pret want 6 juni was wel een hele bijzondere zaterdag.
Natuurlijk moest er gevoetbald worden deze laatste zaterdag van het seizoen. En dat deden we met overtuiging. Maar liefst 30 toppers bestormden nog eenmaal de velden van DZC’68! Het was TEveel voor mij, als coördinator. Ik heb nog geprobeerd de stand bij te houden maar er vielen ons zoveel doelpunten om de oren, dat ik de tel volledig kwijtraakte! Nou ja, dat kwam op zich goed uit want dat betekende namelijk dat ze ALLEMAAL DE WINNAAR WAREN! Ha, waar vind je dat?? Zoveel talenten die allemaal winnaar zijn! Maar…en daar wil ik toch uw speciale aandacht voor vragen; winnaar waren ze niet omdat ze zoveel gescoord hebben of gewonnen hebben. Winnaar waren ze ook niet, omdat hun resultaten er toe deden. Nee, winnaar zijn ze omdat ze met plezier en zelfvertrouwen elke week weer stralend van het veld afkomen. Omdat ze enthousiast over hun ‘acties’ vertellen, omdat ze geen fouten kunnen maken, omdat er ook gejuicht wordt als de bal in eigen doel zit (hij zat er toch in, tenslotte) en omdat ze voetbal gewoon geweldig vinden. Daarom zijn ze winnaar!

Natuurlijk hadden we weer spelers van de week! Maar liefst drie toppers, dit keer. Allereerst trof ik Jari. Jari is voor de Graafschap! En wij snappen natuurlijk allemaal waarom dat zo is want de Graafschap is gepromoveerd naar de eredivisie! HOERA! Hij had het op TV gezien maar kon het feest thuis ook horen, zoveel herrie maakten die superboeren in het stadion. Jari houdt vooral van patat met mayo en een kaassoufflé. Mmmm, lekker hoor, daar lust hij wel pap van, offe neee, hij lust natuurlijk geen pap maar frietjes zonder pap…uh….hm….pap, frietjes..hellup!   En dat we in de Champions League flexibele kinderen hebben bewijst ook Jari maar weer want hij gaat later bij de politie. Maar niet alleen de politie die in de auto rondrijdt maar ook de politie die op de motor gaat! Dat is me nogal niet wat. Dan ben je pas echt multifunctioneel inzetbaar. Ik denk dat Jari heel veel boeven gaat vangen want als hij ze met de auto niet te pakken krijgt dan pakt hij gewoon de motor.

Vervolgens treffen we daar Kemy. Nu is Kemy nog maar zeer kort geleden bij de Champions League gestart maar dat kun je niet zien. Hij voelt zich als ‘een vis in het water’ of, om in voetbaltermen te blijven; ‘als een bal in het veld’. Nu moet u natuurlijk niet naar een vis gaan zoeken als u naar Kemy wil komen kijken, want dat is natuurlijk een uitdrukking; een vis in het water. Kemy is voor Ajax omdat het een goeie club is. Ik zeg tegen Kemy dat hij dat goed heeft gezien want dat is het ook en dan natuurlijk vooral omdat Luc de Jong daar in speelt die ooit bij DZC’68 zijn carrière is begonnen. Nou…dat heb ik niet helemaal goed volgens Kemy; dat moet Siem zijn! Oeps, sorry foutje! En zeg ik; ze hebben ook een goede trainer maar was die niet ontslagen? Alweer fout volgens Kemy! WOW! Ik ben verrast! Ik heb hier met een wandelende voetbal-encyclopedie te maken. Hij weet echt ALLES!. Over trainers, over spelers, over teams, wie waar speelde etcetc.         Dus mensen, mocht je een vraag hebben over voetbal, stuur hem dan naar mij, dan stuur ik die door naar Kemy! Kemy wordt later profvoetballer; spits natuurlijk, bij AJAX en gaat dan heel veel scoren; tja, hoe KAN het ook anders!

En dan Florijn. Florijn is zekersteweten voor de Graafschap. En hoe kan het ook anders; ook hij is superblij dat de Graafschap gepromoveerd is. Zijn vader Camiel is zelfs naar het feest geweest.En op dat feest was heel veel herrie en ook werd er nog eens heel veel vuurwerk afgestoken!  Florijn houdt het allermeest van pannenkoeken met stroop en suiker. Maar dan moet mama ze wel bakken. Dat klinkt goed! Die mama kan vast heel goed pannenkoeken bakken; ik denk dat wij het helemaaaal niet erg vinden als ze dat eens een keer bij de Champions League komt demonstrerenJ!! Florijn wordt later OOK politie! En Florijn bewijst OOK de flexibiliteit van de spelers van de Champions League want hij gaat namelijk zowel overdag als ’s nachts werken en boeven vangen! Beste mensen, onze veiligheid wordt wederom gegarandeerd! Ik zie in de toekomst een prachtige samenwerking tussen Jari en Florijn met een 100% pakkans!

En dan; last but not least! Als u dacht dat het nu klaar was dan zit u er helemaal naast want…..we gingen naar het LAND VAN JAN KLAASSEN!! Wat een feest was dat! Eenmaal gearriveerd, kwamen we binnen via de GEHEIME ROUTE!! Die was heel geheim. We konden ook de gewone route nemen maar met al die polities en spionnen die ons team rijk is, gingen wij natuurlijk voor de geheime. Nee, nee, niet vissen…ik vertel toch niks; geheim is geheim! Vervolgens gingen we van een bloedhoge glijbaan, stapten we in een denderende trein en stonden we onder enorme watervallen! Als klap op de vuurpijl was er ook bij de voorstelling van Jan Klaassen een boef die ‘boef pikkepak’ heet. Maar u snapt dat we dat wel effetjes hebben opgelost met al die agenten in ons midden.!  Vaak kwamen de kids vragen; mogen we op de glijbaan? Mogen we drinken? Mogen we een ijsje? Mogen we in de trein? Mogen we de schoenen uit? Mogen we op het springkussen? Mogen we naar de voorstelling? Mogen we op de skelter? EN… natuurlijk mocht dat want het was de ‘ALLES MAG’DAG!! Dus ze hoefden niks te vragen, want alles mocht! Dankjewel Jan Klaassen voor dit prachtige feest!

En dan nog, (en dan stop ik echt, maak je geen zorgen) een speciaal dankwoord aan de fantastische trainer Paul en zijn stagiaires die van elke training weer een feestje wisten te maken! En aan alle ouders, opa’s en oma’s en andere supporters van de Champions League. Dankjulliewel dat jullie bijgedragen hebben aan een supergezellig seizoen. Dat ik nooit een tekort had aan hulpouders maar vooral dat jullie het gedachtegoed van de Champions League hebben ondersteund, waarin plezier en zelfvertrouwen centraal staat en we er met elkaar een geweldig seizoen van hebben gemaakt.Ik heb genoten van al die kleine toppertjes met hun hoge aaibaarheidsgehalte, hun hilarische uitspraken en hun gezelligheid!

En nu? Nu is het echt UUT met de pret!

Tot volgend seizoen! Annabel