DZC '68NieuwsOverige nieuwsWe ‘Luuken en Siemen’ er wat af bij de Pro Data Champions League!

We ‘Luuken en Siemen’ er wat af bij de Pro Data Champions League!

HAHAA, ik zie u denken… we Luuken en Siemen er wat af??? Wat is dat nou weer?? Ik snap het, dat is voor de doorsnee voetbalmens ook gewoon soms te lastig om te begrijpen. Geeft niks. Ik beloof u; ik ga dit nader toelichten. Maar goed eerst wat anders.
We hadden voor het eerst dit seizoen REGEN! Nu is dat op zich in Nederland nou niet direct iets wat heel zeldzaam is. Maar we waren al die zaterdagen van dit seizoen wel erg verwend met droog weer. En dat was toch wel even een ‘dingetje’ voor de grote schare supporters die traditiegetrouw elke zaterdag aanwezig zijn. Ik zag ze duiken onder hun paraplu’s, hoofden verscholen in de kragen van de jas. Stiekum vraag ik me af hoeveel ze nu eigenlijk daadwerkelijk gezien hebben van de wedstrijden. Maar ach, dat maakt ook niet zo heel veel uit. Zolang ze maar juichen op het juiste moment, nietwaar? Overigens maken de weersomstandigheden totaal geen indruk op onze mannen van de Pro Data Champions League. Of het nou regent, sneeuwt of stormt; met ijzeren discipline treden deze toppers elke week weer aan om de o zo belangrijke wedstrijdreeks af te werken. Schijnbaar onvermoeibaar staan ze te trappelen om maar liefst tenminste VIJF wedstrijden te spelen. En we hebben niet de minste teams in huis: diverse topteams, zoals Real Madrid, Barcelona, Ajax, Celtic, de Graafschap en Borussia Dortmund komen graag naar onze fantastische velden en  laten keer op keer hun voetbalkunsten weer zien. Zelfs ‘EL CLÁSICO’  wordt met grote regelmaat gespeeld. (voor de voetbalanalfabeten onder ons: El Clásico is DE wedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid).                                                                                                                

Regelmatig komen er trainers en scouts ! langs om te kijken hoe het ons toch elke keer weer lukt om, in steeds wisselende samenstellingen, opnieuw topprestaties te leveren.  We hebben gehoord van de problemen bij Oranje. Danny Blind meldt met grote regelmaat dat er wel wat probleemgevallen zijn. Tijdens de oefenwedstrijd tegen Engeland vertelde hij: "Wij missen veertien mensen, waaronder zeven à acht potentiele basisspelers", aldus Blind tegenover SBS6.  Totale dip bij Danny! De ‘potentiele basisspelers’ zijn er niet en dan denken ze meteen dat het niets meer wordt. Danny Blind begrijpt gewoon niet hoe het mogelijk is dat dergelijke futiliteiten ons totaal niet van de wijs brengt, terwijl het hem enorme kopzorgen oplevert!.  Maar het is heel makkelijk, in feite. Wij hebben namelijk allemáál potentiele basisspelers onder ons. Onze spelers zijn multifunctioneel inzetbaar op elke positie. En zoals ik al zei; we ‘Luuken en Siemen’ er wat af: deze speelstijl kenmerkt zich door het volgende; er wordt met intelligentie gespeeld in de aanval en er worden kansen gecreëerd volgens New Castle trainer,  Alan Pardew.  Fysiek én mentaal zijn ze héél sterk. Het zijn echte persoonlijkheden aan wie het hele team zich optrekt, zowel in woord als gebaar. Ze hebben zeldzame kwaliteiten. Je kunt namelijk met ze variëren in je speelstijl. Ze zijn balvast, technisch goed en een aanspeelpunt. Maar je kunt met hen ook heel opportunistisch spelen als het niet loopt. En ze kunnen verschillende richtingen op!!  En dan hebben Luuk en Siem in het verleden ook nog eens bij DZC’68 gevoetbald! NOU JA ZEG!!! Laten wij nou net allemaal van dit soort spelers in huis hebben!!! Zo spelen ze soms voorin, maar als dat nodig is, zakken ze (ja, voor degenen onder jullie die geen voetbalverstand hebben; dat betekent dat ze meer gaan verdedigen). Daarnaast hebben we hangende spitsen die met het grootste gemak schakelen naar de positie van ‘stofzuiger’. Ze trekken zich aan elkaar op (meestal doordat ze dicht bij elkaar in de buurt staan; ‘de kluitjesaanpak’). En ze gaan ook nog eens alle kanten op!

 Fantastisch..let op mijn woorden; onze mannen en vrouwen zijn de Europeanen van de toekomst! En dat betekent dat we nooit meer een EK hoeven missen en deelname verzekerd is!! Ik zie jullie dan ook allemaal graag op de Luuk en Siem voetbaldag op 3 mei aanstaande om onze eigen one and only ‘Luuk en Siemstijl, te komen bewonderen.   

Maar goed, nu weer over tot het belangrijkste onderdeel, namelijk de tatatatraatataa…………..          DE SPELERS VAN DE WEEK! Alweer vonden er diep in de catacomben van DZC’68 de meest spraakmakende diepte-interviews plaats. Nergens anders in den lande kom je dit tegen. Ook in dat opzicht Luuken en Siemen we er wat af. Met het grootste gemak geven onze toppers antwoord op de meest uiteenlopende en soms ook confronterende vragen. Ze blijven daarbij altijd netjes en geduldig! Net als Luuk en Siem!                                                                                                                          
Allereerst treffen we Tijn! Tijn speelde deze week voor de Graafschap. En dat kwam goed uit want hij is ook voor de Graafschap. Hij is ook wel eens naar een wedstrijd geweest maar: saillant detail; hij heeft toen niet op de tribune gezeten. Tijn is al een tijdje bij de Champions League. Zijn stijl kenmerkt zich door rust en hard werken. Hij laat zich niet snel van de wijs brengen en blijft onvermoeibaar doorzetten. Tijn vindt broccoli het allerlekkerst. Maar wel die van zijn mama. De enige echte pure nature broccoli; geen sausjes of niks; gewoon zo. Met een paar aardappels erbij, dat dan weer wel. Het allervieste vindt hij spruitjes! Tijn wordt later profvoetballer en dan natuurlijk bij de Graafschap. Ja die zijn nou eenmaal goed. Hm ik ben al begonnen met het uitrekenen van de transfersom. Daar kan je nooit vroeg genoeg mee zijn.                                                                                                                  
En dan Kess. Kess is zekersteweten voor een club! En dat is super! Hij weet alleen even niet welke…hm….ik zei het al; hier hebben we weer zo’n multifunctionele inzetbare Europeaan van de toekomst! Kess houdt heel erg van keepen. Nu spelen wij bij de Champions League eigenlijk niet met keepers maar dat houdt Kess niet tegen om de prachtigste duiken en zweefbewegingen te maken en daarbij natuurlijk ook met regelmaat de bal te pakken. Nou, zo’n talent houden wij niet tegen door star de regels te volgens hoor. Dan knijpen we wel een oogje dicht. Kess eet het liefst pannenkoeken, patatjes en jaja ook broccoli. Die pannenkoeken worden door Norbert of mama gebakken en zijn het lekkerst met stroop! Het allervieste vindt hij spruitjes! Wat een toeval. Kess wordt later leger! Dat is heel knap; om leger te worden. Hij weet nog niet wat hij dan gaat doen als hij leger is, maar dat ziet hij dan wel. Goed Zo, Kess je moet je wat dat betreft ook nog niet teveel vastleggen. Gewoon leger moet voldoende zijn.                                                                                                                                             
En dan….last but not least…..daar verschijnt Ot voor mijn microfoon. Ot heeft geduldig staan wachten als een volleerd voetballer die mediatraining heeft gevolgd.  Ot is nog niet zo heel lang bij ons maar heeft ondanks zijn jonge leeftijd rechtstreeks vanuit de peuterspeelzaal zijn debuut gemaakt in onze Champions League. Hij is met stip de kleinste van onze selectie maar dat zegt in dit geval helemaal niks. Klein van stuk, maar groot van daden; dat is op hem van toepassing. Hij doet me denken aan een ander klein voetballertje; ene Wesley Sneijder ( u weet wel, die van Yolanthe) die eveneens klein van stuk is maar die potsemedikkie kan voetballen als een gigant!   En dat geldt ook voor onze Ot!   Ot weet overigens heel goed te verwoorden voor wie hij is. Hij is namelijk voor de Graafschap. Dat komt omdat ze gewoon ontzettend goed zijn en volgens Ot van bijna alle ‘clubben’ gewonnen hebben. (ik zie vele blauw/witte harten nu vollopen van emotie; als dat toch eens waar had kunnen zijn). Deze week kwam hij zelf uit voor Ajax maar dat vindt hij prima. Het is niet goed om je te beperken tot eenzijdige keuzes. Dat blijkt ook uit zijn beroepskeuze. Hij wordt later keeper, speler en scheidsrechter. Dat laatste omdat hij dan een scheidsrechtersfluitje heeft. En alweer HET bewijs dat wij in staat zijn deze jonge talenten multifunctioneel op te leiden. Een brede ontwikkeling is een garantie voor succes in de toekomst! Het liefst eet Ot pannenkoeken en patat. Gewoon superlekker. Wat hij absoluut niet lust zijn SPRUITJES. Het blijkt overigens dat hij die nog nooit heeft gegeten maar je bent nou eenmaal een team en als je teamgenoten zeggen dat spruitjes het allerviest is, dan val je ze natuurlijk niet af                                                                                                                                                     
Hm, had ik voor mezelf een carrière als spruitjesteler bedacht, dan laat ik dat idee na deze interviews maar heel gauw weer varen. Ik ga wel pannenkoeken kweken! Tot volgende week Annabel