DZC '68NieuwsOverige nieuwsSponsoravond Support68 'BETER’

Sponsoravond Support68 'BETER’

Op donderdag 10 maart jongsleden vond bij Eetcafé Jansen de jaarlijkse sponsoravond van Support68 weer op het programma. Het thema van de avond was: ‘Beter’, naar de titel van het boek van voormalig Nederlands zwemmer Maarten ter Weijden. Meer dan 100 sponsoren waren weer getuige van een gedenkwaardige avond.
Gastspreker Sjoerd Weikamp opende de avond en gaf het woord aan DZC’68 voorzitter Jan Minkhorst die een presentatie gaf over ‘beter’ bij DZC’68 of beter gezegd ‘verbeteren’.

Vervolgens was het tijd voor het verhaal van voormalig Nederlands zwemmer Maarten ter Weijden, die speciaal voor de gelegenheid naar Doetinchem was gekomen om te vertellen over zijn indrukwekkende weg naar goud op de Olympische Zomerspelen 2008 in Peking. Zijn levensverhaal, waarin onder meer de relatie met zijn vader, met de ziekte leukemie en de belangrijke rol van zwemmer Pieter van de Hoogenband aan bod kwamen, eindigde met een spannend verslag van de 10 kilometer zwemmen in open water die voor Maarten zelf onverwacht resulteerde in goud. Een indrukwekkende prestatie. “Ik hield serieus rekening met een slechte prestatie op de tien kilometer. Net als tijdens mijn genezingsproces van kanker. Succes is niet maakbaar, maar op de keuzes die je maakt heb je wel degelijk invloed, zoals heel hard werken om beter te worden, in mijn geval in zwemmen.”

Dat Sjoerd Weikamp niet alleen een goed spreker is bleek wel toen de veilig begon ten goede van onze partner Fight cancer. Als een volleerd veilingmeester dreef hij de prijzen omhoog wat uiteindelijk resulteerde in het prachtige bedrag van maar liefst €5368,-.

Wij danken Heilbron/Mulders & Quint (Inventum koelkast vol met Grolsch beugels), HPU Internet Services (Philips 65 inch LED TV) en PHC tailored telecom/Mulders & Quint (Bezoek Chelsea – Manchester City op 16 april) voor hun bijdrage en wensen ze veel plezier met hun aankoop! Een speciale dank gaat ook uit naar Henk Sloot van de REBO groep voor het meebieden op elke kavel ;-)

De avond werd feestelijk afgesloten met een optreden van zanger Etienne onder andere bekend van Café Bolle Jan.

Wederom een bijzonder mooie avond! Voor hen die niet aanwezig konden zijn, of om nog even na te genieten, Carlo Stevering fotografie maakte weer een mooie fotoreportage van de avond.

De avond werd mede mogelijk gemaakt door Eetcafé Jansen (en Guus Hiddink), Eventbranche.nl, Beukenhorst Koffie, Carlo Stevering fotografie, Grolsch, Inventum, Philips, CP Grafimedia en Horecaatje. Onze dank daarvoor!

Support68