DZC '68NieuwsOverige nieuwsNieuwjaarsreceptie – Sport verenigt

Nieuwjaarsreceptie – Sport verenigt

Zaterdag 5 januari hield DZC’68 twee van haar monumentale activiteiten: de Nieuwsreceptie met daaropvolgend het Snerttoernooi. Tijdens de Nieuwsreceptie werd teruggeblikt en vooruitgekeken én werden de Vrijwilligers van het Jaar benoemd: Roy Leguijt, Monique Derksen en Danny van Leeuwen.
Het jaar was nog net begonnen of het clubhuis van DZC’68 zat alweer stampensvol. Reden, de Nieuwjaarsreceptie en het daaropvolgende te houden Snerttoernooi. De nog steeds voorzittende Jan Minkhorst opende de receptie om vervolgens letterlijk stil te blijven staan bij het verlies van Klaas Mulder – al jaren lid van de club – en heel veel anderen van wie er in 2018 definitief afscheid moest worden genomen.

Vervolgens nam Jan Minkhorst de aanwezigen mee in zijn gedachtenwereld en stond hij stil bij het fenomeen dat de verschillen in de wereld steeds groter worden en dat deze polarisatie soms ongekende vormen aanneemt. Dat er ook zaken zijn die heel veel mensen verbind liet hij zien in een mooi filmpje waarin allerlei soorten mensen eerst waren gegroepeerd in hokjes, maar dat later bleek dat ze met z’n allen toch veel meer gemeen hadden dan ze dachten. Zo, stelde Jan, is het ook bij DZC. Op zich zijn alle leden individuen die we allemaal in hokjes kunnen plaatsen, maar het voetbal c.q. de sport verenigt hen tot een groot geheel.

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie worden ook altijd de Vrijwilligers van het Jaar benoemd. Als Jeugdvrijwilliger van het Jaar viel die eer te beurt aan Roy Leguijt – Roy is actief als trainer, scheidsrechter en leider van het herfstkamp. Bij de vrouwen werd Monique Derksen benoemd. Monique is vooral bekend van haar tomeloze inzet voor het wedstrijdsecretariaat en zorgt ervoor dat alle wedstrijden op de zaterdag in goede banen wordt geleid. Bij de mannen was Danny van Leeuwen de uitverkorene. Als één iemand veel uren in de club stopt is het Danny: Ass.Scheidsrechter van het negende, EHBO-er, webmaster, zwarte piet, producer van fotocollages en generator van vele ideeën. Ook werden de jubilarissen bij de club in het zonnetje gezet. Het waren in totaal 17 leden die hun 12,5 jarig jubileum vierden; verder was Rob Koster (actief in senioren 10) 25 jaar lid en Niek Oostendorp (actief als Manager Accommodatie) 40 jaar lid. Allen kwamen in het bezit van het bronzen, zilveren of gouden DZC-speldje.

Het jaar 2018 is voorbij en het jaar 2019 komt eraan – tijd voor een terugblik en een kijkje in de toekomst. Jan Minkhorst somde een aantal mooie resultaten/gebeurtenissen op die 2018 bijzonder maakten: handhaving 1e klasse mannen, JO15-1 kampioen, nominatie Rinus Michels Award, 1.734 deelnemers aan diverse toernooien, meer dan 160 sponsoren en last but not least het 50-jarig jubileum. Verder was er een groot applaus voor Gert-Jan Spit, de Manager Prestatiesport die vorig jaar afscheid nam en aan veel van het voornoemde heeft bijgedragen. Een kijkje in de toekomst leverde een lijstje wensen/aandachtspunten op: handhaving 1e klasse mannen, vrouwen 1 kampioen, Positief Coachen, de vrijwilligers en het zorgen dat een club van meer dan 1.600 leden blijft verenigen.

De afsluiting van de receptie was ludiek. Jan Minkhorst had in zijn burelen nog een USB-stick gevonden met stippen op de horizon die hij met zijn indertijd medevoorzitter Harold Hentenaar in 2009 had geformuleerd: kunstgrasvelden (check), wedstrijden tegen IJsselmeervogels met een twee keer scorende Mathijs de Waard, een hoofdtrainer opgeleid in eigen huis, de mooiste sportaccommodatie (check) en een tribune voor alle oudjes van DZC gefinancierd door de Heeren van Zuid …

Het was tijd voor belegde broodjes, een uurtje later voor snert en iets waar velen ook voor waren gekomen: het Snerttoernooi. Of zoals Peter Heerschop het in een bekende tv-commercial van een bekende bank zegt: Hup, samen naar buiten nu. Lekker voetballen !!