DZC '68NieuwsOverige nieuwsGelijkspel voor DZC’68 VR2 tegen FC Zutphen VR2

Gelijkspel voor DZC’68 VR2 tegen FC Zutphen VR2

Een van de voordelen van zo vroeg in het seizoen starten met competitiewedstrijden is dat ook wij wedstrijden op het hoofdveld kunnen spelen. Ook op de prachtige locatie van FC Zutphen was dat het geval en dan ook nog eens met veel toeschouwers op de tribune. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een leuk voetbalfeestje.
Door de verslaggeefster van DZC'68 VR2
De wedstrijd verliep sportief en was leuk om naar te kijken. Na 10 minuten scoorde FC Zutphen, twee minuten later liet Karlijn de bal uit de lucht vallen en bracht de stand weer gelijk.
FC Zutphen scoorde vlak daarna de 2-1. Onze keepster Kelly liet geweldige reddingen zien, waarbij Nanette haar met een prachtige verdedigende actie assisteerde en daarmee een tegendoelpunt wist te voorkomen. Vlak voor het einde van de eerste helft, lieten het middenveld en de voorhoede van DZC’68 een mooie combinatie zien, die helaas nét niet leidde tot de gelijkmaker. Enkele minuten later gebeurde dat opnieuw en ditmaal met succes want Karlijn bracht de stand om 15.07 uur op 2-2.
Na het gebruikelijke ritueel in de rust, gaf Gerard de speelsters een aantal tips mee waarmee ze enthousiast aan de 2e helft begonnen. Al snel was er een prachtige kans voor DZC’68, die niet verzilverd kon worden. Ook FC Zutphen had kansen maar deze liepen keer op keer stuk door de keeperskwaliteiten van Kelly en de verdedigende kwaliteiten van onze achterhoede. Na een kwartier in de tweede helft viel toch nog een tegendoelpunt 3-2. DZC’68 VR2 zette daarna alles op alles om het gelijkspel binnen te halen. Een kwartier voor het einde van de tweede helft lukte dat en bracht Jo-Ann de stand op 3-3. Dat was ook de eindstand.
Ook in deze wedstrijd liet de VR2 van DZC’68 zien dat het team aangevuld met twee speelsters uit de MA1 over de juiste mentaliteit en inzet beschikt, waardoor zij een geduchte tegenstander in de competitie zijn. Als de weersomstandigheden het toelaten, speelt VR2 haar volgende wedstrijd thuis tegen AZSV VR3. Tot dan!