DZC '68NieuwsOverige nieuwsFeestelijke opening nieuwe accommodatie DZC’68

Feestelijke opening nieuwe accommodatie DZC’68

Vrijdagmiddag (6/10) hebben het bestuur van DZC’68 en de wethouders Peter Drenth en Frans Langeveld van de Gemeente Doetinchem de nieuwe accommodatie van DZC geopend. Het betreft een duurzame en multifunctionele accommodatie waar niet alleen DZC, maar ook heel Doetinchem trots op kan zijn.
De feestelijke opening werd ingeleid door Marieke van Erkelens, waarnemend secretaris van DZC’68. Zij heette zo’n 100 aanwezigen welkom; waaronder genodigden vanuit de omringende verenigingen van Sportpark Zuid, de politiek, DZC en niet te vergeten de bouwers van de prachtige accommodatie.

Vervolgens liet Jan Minkhorst, voorzitter van DZC, een mooi filmpje zien van de bouw, van het fundament tot het nieuw aangelegde kunstgrasveld. Daarna liet Jan een paar bouwcijfers zien – zoals de 30.000 stenen die zijn verwerkt en de 186 zonnepanelen die zijn geplaatst – en complimenteerde hij uitgebreid de Gemeente Doetinchem voor de uitmuntende samenwerking.

Het was een mooi bruggetje om de wethouders Peter Drenth (Sport) en Frans Langeveld (Duurzaamheid) aan het woord te laten. Peter Drenth complimenteerde op zijn beurt Jan Minkhorst voor zijn grote vasthoudendheid inzake de realisatie van de nieuwbouw en Hans Siebes als grote voorman van het hele project. Frans Langeveld benadrukte vooral de duurzaamheid van het gebouw en het multifunctionele karakter ervan.

De bedankjes en complimentjes bleven komen. Want tot slot zette Jan Minkhorst nog Duoplan (de architect), Hoornstra (de bouwer), Pola (de installateur), de Gemeente Doetinchem (de partner) en Kab Accountants (de controller) in het zonnetje. Stuk voor stuk onmisbaar bij de realisatie van dit nieuwe pronkstuk op Sportpark Zuid. Jan sloot dit onderdeel af met een groot woord van dank aan de Bouwcommissie van DZC, bestaande uit: Joke Roeterdink, Kees Dunnink, Robbie Meesters, Harry Schoppema en last but not least Hans Siebes.

Voor de speakerscorner daarna hadden zich drie sprekers gemeld. Carla Niezen sprak namens het vrouwenvoetbal en bood een bal aan met de namen van de speelsters van het elftal dat deze zomer Europees kampioen werd. Gerard van Balveren feliciteerde DZC namens de KNVB en bood een klok aan en Joke Roeterdink sloot de rij met een mooi verhaal over een droom die zij zo’n zes geleden had over hoe de nieuwe accommodatie van DZC eruit zou komen te zien.

Het was tijd voor de officiële opening. Die gebeurde buiten door het voltallige bestuur van DZC met de wethouders Drenth en Langeveld. Voor de ingang werd naast de letters ‘Welkom bij DZC’68’ het logo van DZC onthuld. Het was een mooi sluitstuk van een prima samenwerking tussen DZC en de Gemeente Doetinchem. De Doetinchemmers kunnen een fenomenaal nieuw gebouw omarmen. De nieuwe accommodatie van DZC’68 !!