DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC ’68 1 KAMPIOEN EN ONTGROEIT DE 2E KLASSE

DZC ’68 1 KAMPIOEN EN ONTGROEIT DE 2E KLASSE

DZC ’68 is zaterdag 22 april met grote overmacht kampioen geworden in de 2e klasse H van District Oost. Op eigen veld werd runner up Enter Vooruit verslagen met  5 – 0 door doelpunten van Thomas Kleinlugtebeld, Robin Faber en Rutger Ebbers.
Er heerste zaterdag op Sportpark Zuid een sfeer van onoverwinnelijkheid. De mannen van DZC 1 hadden onder leiding van aanvoerder Robin Faber dit jaar onverzettelijkheid, focus en dadendrang laten zien. De groep had afgesproken om niet nog zo’n jaar te voetballen als afgelopen seizoen : op de tweede plaats eindigen en geen periode gepakt en tot overmaat van ramp; geen periode over kunnen nemen van de nummer 1. Een zure constatering toen. Die wetenschap heeft ertoe bijgedragen dat trainer-coach Stéven Verheijen een zeer gemotiveerde selectie tot zijn beschikking had.

  •  Een verdediging, die staat als een huis. Strak verdedigen, maar ook goed opbouwen. 
  •  Een middenveld, dat vooruit druk durft te zetten en prima ondersteunt in de omschakeling, zowel naar voren als naar achteren. 
  •  Een aanval, die makkelijk scoort, maar ook de assist kan verzorgen
  •  Een groep, die de accenten van het tactisch plan prima uitvoeren.

Uw verslaggever heeft de meeste wedstrijden gezien : overwinningen vaak op basis van meer voetbalkwaliteit, soms op basis van strijd, maar nooit punten gehaald, die niet verdiend zouden zijn geweest. Veel tegenstanders die probeerden punten te halen door “de bus te parkeren” kwamen van een koude kermis thuis. Een enkeling greep met veel kunst en vliegwerk een punt. Eenmaal stal Hellendoorn de punten mee uit Doetinchem. Maar 18 overwinningen op 22 wedstrijden resulteerde in een voorsprong van 10 punten op de nummer 2 (en 15 op de nummer 3) voorafgaande aan de wedstrijd van zaterdag.

Kortom een kampioen om trots op te zijn ! Een staf en selectie, die met de borst vooruit de 1e klasse van het zaterdagvoetbal binnen mag lopen.

Precies in speelronde 23 stond DZC ’68 – Enter Vooruit op de competitierol. De nummer 1 en nummer 2 tegen elkaar. En dat dan precies op het moment dat de nummer 1 van de ranglijst kampioen kan worden. Hoe vaak komt dat voor ? Een mooier moment is er denk ik niet om de kampioensvlag te kunnen hijsen.

Strakke, geconcentreerde koppies bij beide ploegen bij de entree op het hoofdveld op Zuid. Onder grote belangstelling (wel zo’n 1000 toeschouwers) had de organisatie van deze kampioenswedstrijd flink uitgepakt : geelblauwe rook en vuurwerk droegen bij aan de prachtige sfeer.

Na een nerveuze beginfase kreeg DZC ’68 na zo’n 20 minuten kreeg meer grip op de wedstrijd, Twee strakke voorzetten van respectievelijk Robin Faber en Corné de Waard werden op een haar na gemist door Max Riekel en Thomas Kleinlugtebeld. Uiteindelijk bleek dit wel een voorbode te zijn van een veel beter DZC ’68. In de 34ste en 43ste minuut liet Thomas Kleinlugtebeld zien erg scherp voor de goal te  zijn. Hij strafte twee keer twijfelachtig ingrijpen van de Enterse verdediging af : 2 – 0. Ook na rust was het kwaliteitsverschil aanzienlijk. Daar waar Enter Vooruit niet in staat was kansen te creëren, bleef DZC met goed voetbal gevaarlijk voor de Enterse goal. In de 60ste en 75ste minuut weer twee identieke situaties. Thomas Kleinlugtebeld legde de verdiende corners op het hoofd van Robin Faber. De aanvoerder knikte de voorzetten op de voor hem dit seizoen zo karakteristieke wijze bij de tweede paal binnen : 4 – 0.

In de 85ste minuut bepaalde de ingevallen Rutger Ebbers de eindstand op 5 – 0 en kon het kampioensfeest losbarsten. Ook hier had de organisatie over nagedacht en werden de spelers en staf gefeliciteerd met champagne, de schaal en door de KNVB-vertegenwoordiger uitgereikte medailles. Ook de gebruikelijke voorjaarsduik in de nabij gelegen vijver ontbrak niet.

Vanaf deze plek feliciteren wij de staf en spelers met dit prachtige resultaat en wensen deze groep veel plezier, veel punten en goed voetbal toe in de 1ste klasse. 

Scoreverloop :

1 – 0 Thomas Kleinlugtebeld
2 – 0 Thomas Kleinlugtebeld
3 – 0 Robin Faber
4 – 0 Robin Faber
5 – 0 Rutger Ebbers 

De opstelling : Job Tadema; Jody Keuben, Sergio Keurntjes, Robin Faber © en Jordy Nijholt (70. Frank van Tent Beking); Nick Abbink, Mathijs de Waard en Meron Zehaye; Corné de Waard (80. Rutger Ebbers), Max Riekel (70. Belend Shekho) en Thomas Kleinlugtebeld
Foto's via