DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 wint bekerduel van Bon Boys

DZC’68 wint bekerduel van Bon Boys

DZC’68 is afgelopen zaterdag (1/9) het nieuwe bekerseizoen gestart met een 3-4 zege op Bon Boys uit Haaksbergen. Voor de wedstrijd was er tijd om te spreken met de lang geblesseerde Jordy (Red) Nijholt.
Is Red een scheldnaam? ‘Sommige mensen vinden dat wel, maar ik heb er geen last van, ik reageer zowel op Jordy als Red. Ben vroeger wel ’s beetje gepest met m’n rode haar, zoals rooie of tomaat, maar het boeide me niet zo.’ In mei terug gekomen van een lange vakantie, vertel … ‘Ik ben in november 2017 vertrokken en in mei 2018 teruggekomen. Ik ben gestart in Brazilië, in Rio de Janeiro, en ben daarna afgezakt naar Patagonië in het zuiden van Argentinië. Vervolgens weer naar ’t noorden: Chili, Bolivia, Peru, Ecuador en Columbia. Je raakt in een totale vakantiemodus en hebt eigenlijk geen idee meer van de dagen en de weken. Heel bijzonder.’

En na terugkomst meteen weer gaan voetballen? ‘Ja, eerst wat getraind en daarna volgde al vrij snel een wedstrijd met mannen 2, de volle 90 minuten. Kort daarop werd ik gevraagd voor een nacompetitiewedstrijd van mannen 4 en daar scheurde ik na 5 minuten de voorste kruisband van m’n linkerknie af na een ongelukkige draaibeweging.’ En nu? ‘Maandag 3 september word ik geopereerd en wordt de gescheurde band vervangen door een hamstringpees. Hersteltijd 9 tot 12 maanden.’

Wat heb je meegekregen van de voorbereiding van ’t eerste? ‘Niet veel. Ik kom regelmatig kijken bij de trainingen en doe dan ook wat oefeningen, maar zo meteen is dat afgelopen en moet ik rustig herstellen van de operatie.’ Hoe staat ’t eerste er voor? ‘Ik vind dat er veel potentie in het team zit. Dat is aan de ene kant van buiten gekomen en aan de andere zijn veel jongens via eigen kweek doorgestroomd.’ En nu Bon Boy even verslaan? ‘Dat weet ik niet. Bon Boys staat bekend als een cupfighter, dus het kon wel een lastige wedstrijd worden.’

Bon Boys, voorheen Rooms Katholieke Sportvereniging Bonifatius Boys, is een grote sportvereniging in Haaksbergen. Ze beschikken over een leuke accommodatie op Sportpark De Greune met een mooie kunstgrasmat. Een kwartier na het voornoemde gesprek werd er afgetrapt en in de eerste 30 minuten gebeurde er weinig tot niets. Beide clubs waren zoekende en creëerden nul kansen. Na 33 minuten spelen ontstond eigenlijk de eerste kans, voor DZC, en een paar minuten later werd een tweede kans benut, Tolgahan Yayla rondde netjes af na een mooie aanval over rechts, 0-1. Daarna heerste DZC tot de rust.

In de rust had coach Stéven Verheijen drie keer gewisseld. Stephen van Beek, Fabian Mensah en Junior Lucas hadden plaatsgemaakt voor Rutger Ebbers, Sergio Keurntjes en Meron Zehaye. DZC ging verder waar het gebleven was en zocht via mooie combinaties de aanval. Maar gesoleerd werd er ook, Dylan Hendriksen liet zien hoe moest en rondde daarna schitterend af, 0-2. Na een tegendoelpunt maakte diezelfde Dylan ook de 1-3 (strakke schuiver), en 5 minuten voor het einde maakte Meron Zehaye er zelfs nog 1-4 van na een snelle counter. Dat de uiteindelijke eindstand nog 3-4 werd, mocht DZC zichzelf aanrekenen. Hoe dan ook, er werd verdiend gewonnen.

Het lange voetbalseizoen 2018 – 2019 is officieel begonnen en DZC startte met een aardige overwinning in Haaksbergen. Over drie weken start de competitie en de technische staf heeft nog wel wat huiswerk te maken. Zo zullen er min of meer definitieve keuzes voor de basis elf moeten worden gemaakt en zal er in ieder geval van het begin tot het einde scherp, fanatiek en met focus moeten worden gevoetbald. Op dinsdag 11 september staat het volgende ijkmoment op het programma, DZC’68 – VIOD, opnieuw voor de beker. Een clash van De Huet tegen Dichteren, van 1e klasse zaterdag tegen 2e klasse zondag en van een 50-jarige tegen een 90-jarige. Boeiende pot !!

Opstelling: Job Tadema; Jesse Wortelboer, Nick Abbink, Robin Faber, Tolgahan Yayla; Freek Linnenbank, Stephen van Beek (Rutger Ebbers), Junior Lucas (Sergio Keurntjes); Dylan Hendriksen, Jasper Nuininga, Fabian Mensah (Meron Zehaye).