DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 speelt gelijk tegen Dieren en mist periodetitel

DZC’68 speelt gelijk tegen Dieren en mist periodetitel

Zaterdagmiddag (31/10) speelden zowel senioren 1 en 2 van DZC’68 een thuiswedstrijd. DZC 1 speelde met 0-0 gelijk tegen Dieren en DZC 2 won met 4-1 van CSV Apeldoorn. Het gelijke spel van het eerste voelde als een verlies, de periodetitel en de koppositie werden verspeeld aan Hulzense Boys.
van onze verslaggever Egenius Lodewijks
et was Super Samstag op Sportpark Zuid. Dit met veel voetbal, een sfeeractie bij DZC 1 (vuurwerk) en last but not least een heus Oktoberfest, met bier, worst, lederhosen en dirndl jurkjes. DZC 2 dat prima acteert in de Reserve Hoofdklasse moest het opnemen tegen CSV Apeldoorn. Bij winst en bij gunstige uitslagen elders kon de eerste periodetitel worden opgehaald. Datzelfde gold voor DZC 1; zij moesten het opnemen tegen het goed presterende Dieren, alleen DZC 1 had alles in eigen hand. Winnen was voldoende.

De mannen van Iwan Schoppema begonnen niet sterk aan de wedstrijd en hadden in de eerste minuut al op een 0-1 achterstand kunnen komen. Een gewaarschuwd elftal telt voor twee zou je zeggen, maar ondanks dat werd na zo’n 10 minuten spelen toch een tegendoelpunt geïncasseerd. De razendsnelle rechtervleugelspits van Apeldoorn werd weggestuurd en zijn voorzet werd bekwaam afgerond; 0-1. DZC 2 vocht zich echter terug in de wedstrijd en werd daarvoor in de 35e minuut beloond. Nathan van Klaveren scoorde vanuit een scrimmage de 1-1. DZC 2 drukte door en vlak voor rust maakte Max Riekel, na een fantastisch pass van Stijn Ikink en een dito voorzet van Lukas de Graaf, de 2-1.

In de tweede helft drong Apeldoorn wel aan, maar kon DZC 2 de voorsprong redelijk gemakkelijk consolideren. Sterker nog, het had de beste kansen de voorsprong uit te bouwen; zo viel een prachtig schot van Tim Horstik op de lat. Het was opnieuw Max Riekel die het verschil maakte, hij tekende voor zowel de 3-1 als de 4-1. Max voerde daarmee zijn saldo op tot negen doelpunten, en dat in acht wedstrijden. Een prestatie van formaat van de oud keeper van DZC 1.

De mannen van Arthur Isselman hadden dus kunnen zien hoe het moest, winnen. DZC 1 kwam dan ook prima uit de startblokken, maar dat gold ook voor de mannen van Daniël de Lange van Dieren. Er ontstonden over en weer meteen een paar kansjes, echter de grootste kansen waren voor DZC 1. Maar zowel Jordi Adriaanse, Thomas Kleinlugtebeld (2x) en Luuk Jansen vonden de geweldige keeper van Dieren op hun pad. Tussen al die mogelijkheden door kopte Dieren nog tegen de paal. Gescoord werd er echter niet en de ruststand was 0-0.

In de tweede helft viel er voor het publiek weinig te genieten. DZC 1 wist geen vuist te maken tegen een taai spelend Dieren. Er was te weinig beleving, te weinig structuur, te weinig overtuiging en het was steeds ‘net niet’. Ook de dubbele wissel van Wout Blasman en Rutger Ebbers voor Kusthrim Simnica en Togahan Yayla bood geen soelaas. De wedstrijd glipte DZC 1 door de vingers en bij het eindsignaal stond er nog steeds de 0-0 op het scorebord. Het gelijke spel werd als een verlies ervaren, temeer toen even later bekend werd dat Hulzense Boys met 0-2 had gewonnen bij IJVV en zo de eerste periodetitel had binnengehaald.

Zo werd Super Samstag niet het grote feest waar veel DZC-ers op hadden gerekend: de eerste periodetitel voor DZC 1 en als verrassing misschien de eerste periodetitel voor DZC 2. Van DZC 2 kan worden gezegd dat het als promovendus geweldig presteert in de Reserve Hoofdklasse. Het is het Heracles van hun competitie met de Manager Breedtesport van DZC als topscorer. Van DZC 1 kan worden gezegd dat het in de tweede klasse H na acht wedstrijden nog steeds ongeslagen is (zes gewonnen, twee gelijk), dat het een slag verloren heeft, maar niet de oorlog. Of zoals Jan Minkhorst opmerkte: ‘De eerste periodekampioen wordt meestal nooit dé kampioen’. Hoe dan ook, veel DZC-ers zullen zondag wakker zijn geworden met een dubbele kater !!

Opstelling DZC 1: Job Tadema; Jordi Worm (Jelle van Rinsum), Sergio Keurntjes, Jordy Nijholt, Jody Keuben; Luuk Jansen, Nick Abbink, Rutger Ebbers (Tolgahan Yayla); Thomas Kleinlugtebeld, Wout Blasman (Kushtrim Simnica), Jordi Adriaanse.

Opstelling DZC 2: Sjoerd Heesen; Wilco Lodewijks (Joey Rijkse), Stijn Ikink, Frank van Tent Beking, Wessel ten Brinke (Stephan Könnemann); Nathan van Klaveren, Mathijs de Waard (Mark Schoppema), Jelle Massop (Tim Horstik); Corné de Waard, Max Riekel (Hassan Shekho), Lukas de Graaf.