DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 en Grolsch zetten alle lichten op groen!

DZC’68 en Grolsch zetten alle lichten op groen!

Afgelopen week hebben DZC’68 en Grolsche Bierbrouwerij Nederland B.V. een handtekening gezet onder een nieuwe 5 jarige samenwerking. Met deze overeenkomst gingen alle lichten op groen!

Dat wil niet alleen zeggen dat DZC’68 en  Grolsch heel blij zijn met dit hernieuwde partnerschap, maar ook dat ze hebben afgesproken om samen stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid. Duurzaam verantwoord ondernemen is namelijk niet meer weg te denken in de huidige maatschappij.

In de accommodatie van DZC’68 zal vanaf nu Kornuit – een merk van Koninklijke Grolsch - geschonken worden, welke uiteraard ook in de 0.0 versie te verkrijgen zal zijn. Grolsch en Kornuit hebben de verantwoordelijk genomen om hun producten zo duurzaam mogelijk in de markt te zetten. Zo worden de kratten gemaakt van 100% gerecycled plastic consumenten afval. Daarnaast zijn ook de blikfolies volledig geproduceerd uit gerecycled plastic en hergebruikt de brouwerij 100% van haar afval. Er is zelfs een heus Kornuitbos geplant om een deel van de CO2 uitstoot die gepaard gaat met het produceren van bier te compenseren.
De Grolsche Bierbrouwerij is  één van de meest milieuvriendelijke bierbrouwerijen ter wereld. Zo behoren zij tot de zuinigste waterverbruikers en is de brouwerij vrijwel geur- en geluidloos. Ook het vrijkomende biogas uit de waterzuivering wordt hergebruikt voor het stoken van de stoomketels. Grolsch produceert 15% van de totale energiebehoefte zelf. Meer informatie over het duurzaamheidsbeleid van Koninklijke Grolsch is te vinden op hun website.
Vorige week kondigde DZC’68 al aan dat het met hun nieuw Green Boarding een stap ging zetten op het gebied van duurzaamheid. DZC’68 heeft zich namelijk voorgenomen om binnen 5 jaar een 0 te schrijven op de energiebalans. Dit wil men onder andere realiseren met de uitbreiding van het aantal zonnecollectoren en het plaatsen van LED verlichting op de trainingsvelden. Grolsch is de eerste partner van de vereniging die hierin gaat mee investeren.