DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 11, Maakt zich Sterk voor Matchis

DZC’68 11, Maakt zich Sterk voor Matchis

: Het Nederlands Centrum voor Stamceldonoren

Matchis: Het Nederlands Centrum voor Stamceldonoren is de komende seizoenen verbonden aan het elfde en zal met haar logo te zien zijn op de polo shirts van dit team. 
Ronald van de Beeten heeft het initiatief bedacht en kwam met het concept om een commerciële sponsor te verleiden om naast het bedrijfslogo van die sponsor ook het logo van een goed doel op de polo shirts te laten vermelden. Ronald koos samen met de sponsor voor Matchis, mede omdat hij zelf geregistreerd staat als donor bij Matchis en van mening is dat je op een relatief laagdrempelige manier het verschil kan maken. Daarbij kent het een raakvlak met de bij DZC’68 reeds aanwezige “sponsor” Fight Cancer. Met behulp van All Sportswear, die de kleding van DZC’68 verzorgd zijn vervolgens de polo’s tot stand gekomen.

“Mede door recente artikelen in de (sociale) media over stamceldonatie blijkt eens temeer dat de kans op een match erg klein is en de schreeuw om nieuwe donoren groot is. Het beetje extra aandacht / exposure binnen en rondom onze vereniging door middel van “gesponsorde” polo’s levert hopelijk snel nieuwe donoren op.”

Over Matchis:
Stichting Matchis zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk de best passende donor krijgen. Deze transplantatie is voor patiënten noodzakelijk om te kunnen overleven. Als er geen geschikte donor gevonden wordt, is de kans groot dat de patiënt komt te overlijden.

Over stamceldonatie:
Per jaar krijgen enkele duizenden mensen in Nederland te horen dat ze een vorm van bloedkanker hebben. Een patiënt met leukemie of een andere ernstige bloedziekte kan genezen dankzij de stamcellen van een donor. Nog steeds is het niet mogelijk om voor elke patiënt op tijd een passende stamceldonor te vinden. De kans op een donor binnen de familie van de patiënt is slechts 30%. Matchis gaat, als er geen familiedonor is, op zoek naar een niet-verwante donor. Alle niet-verwante stamceldonoren die in Nederland wonen staan bij Matchis geregistreerd. Alle stamceldonoren wereldwijd staan anoniem geregistreerd in de internationale databank BMDW (Bone Marrow Donors Worldwide). Matchis zoekt in de wereldwijde donorbank naar een matchende donor. De kans dat er een goede match is tussen een niet-verwante donor en een patiënt is enorm klein. Daarom is jouw aanmelding van levensbelang, meld je aan als donor, of maak je Sterk voor Matchis!

https://www.matchis.nl