DZC '68NieuwsOverige nieuwsBusinessclub DZC’68 auf Schalke!

Businessclub DZC’68 auf Schalke!

Donderdag 25 februari 2016 was het dan zover. Het jaarlijkse uitje van de businessclubleden van DZC’68. Omstreeks 15:30 uur werden de gasten verwacht in de kantine van DZC’68. Daar stond een bakkie koffie klaar en een, door Nick Rijnshoeven zelf gedraaide, Duitse gehaktbal.
Na de onderlinge kennismaking en een woordje van Support68 voorzitter Peter Terbeek was het tegen 16:15 uur tijd om richting Gelsenkirchen te rijden. De spelersbus van DZC’68 stond al met ronkende motor te wachten en Chauffeur  Hermie van  Gademann Vervoer was zoals altijd weer goed gemutst (of gesjaald in dit geval).

Jan Minkhorst gaf in de bus een update over het wel en wee van de mooiste club van Doetinchem. Anne Garretsen, die in eerste instantie wat problemen had met de microfoon, gaf vervolgens aan welke kansen er liggen voor de Achterhoek, Doetinchem en ook DZC’68 door het aanstaande EK voor vrouwen op onze mooie Vijverberg. Ondertussen stuurde chauffeur Hermie de bolide op de parkeerplaats aldaar de sponsoren werden voorzien van een broodje bokworst.
Het was inmiddels tijd om richting stadion te gaan. Lopende over de spoorbrug werd de immense  Veltins Arena zichtbaar. Wat een schitterend stadion! Pascal Hertogh had de trip natuurlijk perfect voorbereid dus was het even gissen aan welke kant er in de rij moest worden gestaan. Met enig geluk kwam vervolgens iedereen door de strenge toegangscontrole! (al was de Kuemmerling nu wel erg warm…)
Van binnen was het stadion misschien nog wel indrukwekkender dan van buiten. Een goed gevulde Veltins Arena ging er eens goed voor zitten! Na drie minuten een vrije trap op de paal. Daarna was het eigenlijk wel gedaan met de dadendrang van de königsblauwen tegen Shakthar Donetsk.  Ook onze Klaasjan schoot geen deuk in een pakje boter. Maar gelukkig is er bier! Dat dachten de Duitsers echter ook dus was het rustig wachten voor de balie.
Na 90 minuten was Schalke04 omgedoopt tot Schalke03 (uitslag 0-3) en waren de meeste supporters al afgedropen.  Nog snel even het geld op de pasjes opmaken en weer terug naar de bus.  Tijdens de terugreis nog  een broodje en een tuutje chips  zodat het gezelschap niet met een lege maag in Doetinchem aankwam.

Ondanks de teleurstellende wedstrijd kunnen we toch terugkijken op een zeer geslaagd uitje. Voordat Support68 begint met de organisatie van het uitje in 2017 is er op 10 maart aanstaande eerst nog de jaarlijkse grote sponsoravond bij Eetcafé Jansen. U komt toch ook?

Support68