DZC '68NieuwsOverige nieuwsVR1 NO SPANG! WE ARE GOING UP!

VR1 NO SPANG! WE ARE GOING UP!

Zaterdag 18 november mochten we aantreden tegen HSV de Zuidvogels vrouwen 1. Zij op de achtste plek en wij op de tiende. Pff TIENDE.. een plek waar wij met dit team zeker niet horen te staan. Dus, zoals onze aanvoerster Mies afgelopen week al aangaf, kop op naar boven!
Tijdens onze wedstrijdbespreking, die helaas nog steeds niet voorzien is van thee/koffie en lekkere broodjes, was goed te merken dat iedereen erop gebrand was om die drie punten te gaan pakken. WE MOESTEN EN ZOUDEN WINNEN!

Na een goede warming-up begonnen we aan de wedstrijd. We waren scherp vanaf het begin en probeerde het spel te maken. Het gevoel dat we gingen winnen werd gelijk versterkt, omdat we de bovenliggende partij waren. Toch ging het voetballend nog niet zoals we wilden. We leden veel onnodig balverlies, passes kwamen niet aan en we waren slordig in de afronding.

De neutrale toeschouwer was na 20 minuten lekker naar binnen gegaan om een broodje bal te gaan eten… Het moest duidelijk beter. Beetje bij beetje kwamen we iets meer in ons spel en dat leidde dan ook tot een eerste treffer. Ik maakte een actie via de rechterflank, passeerde mijn man en kon de bal voorgeven op onze spits. Zij schoot de bal beheerst langs de keepster. 1-0! (Ben de naam even kwijt van onze spits...) Na de 1-0 lieten we het voetballend toch weer een beetje afweten. Vooral slordig in balbezit en weinig rust aan de bal. We maakten het onszelf zo moeilijk. Dit zorgde er ook voor dat zij iets beter in het spel kwamen en kansjes kregen. Gelukkig floot de scheids voor rust.

Na de rust gingen we beter voetballen. We konden elkaar beter vinden en dat leidde al redelijk snel tot de 2-0. Na een mooie corner van Jara wist wederom onze spits het net te vinden. 2-0! (Weet nog steeds haar naam niet). Dit voelde goed en we merkte dat het geloof bij de tegenstanders afnam. 15 minuten voor tijd kwamen we dan ook nog op een 3-0 voorsprong. Na een mooie voorzet van gouden wissel Marissa kon, je raadt het al, weer onze spits de bal afronden. Nu met een mooie kopbal! 3-0! Dit was ook de einduitslag. Voetballend geen beste wedstrijd, maar dat was even niet belangrijk. De 3 punten zijn binnen en we doen weer mee!

Woman of the match van deze wedstrijd was voor mij onze spits, ik weet haar naam weer, Mira Jansen.

Na een paar wedstrijden, gedwongen door Mike, als laatste man te hebben gespeeld, mocht ze vandaag weer op haar oude positie in de spits aantreden. Als een vis in het water stond ze hier haar mannetje en maakte ze 3 doelpunten. Ik neem aan dat het voor Mike wel duidelijk is waar jij hoort te staan! Als het aan mij ligt wel namelijk! Dit maakt mij ook scherper, want aan het eind van het seizoen wil ik meer doelpunten hebben gemaakt dan jij, dan is het wel heel saai als jij achterin staat... Dus Mike…

Helaas zat er ook een minpunt aan deze wedstrijd, namelijk dat Jara geblesseerd is geraakt aan haar voet. Hopelijk valt het mee en kun je snel weer aansluiten!

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Hercules op het programma. Hercules is de koploper in onze competitie. Als team weten we dat we deze wedstrijd gewoon kunnen winnen. We hebben genoeg kwaliteiten in het team! Ik weet zelfs dat we gaan winnen, de vraag voor mij is alleen met hoeveel!

Ik geef nu het stokje door aan Mira Janssen, zij mag een mooi verslag gaan schrijven van onze winst bij Hercules volgende week. Succes!