DZC '68NieuwsOverige nieuwsVerslag van de PRO DATA CHAMPIONS LEAGUE

Verslag van de PRO DATA CHAMPIONS LEAGUE

Meedoen is belangrijker dan winnen…
Dat is en blijft het motto voor voetbal bij DZC’68. En zeker bij de kinderen die nét beginnen met voetbal . De Pro Data Champions League spant zich in om ieder kind mee te laten doen op zijn of haar niveau, tempo en mogelijkheden. Want waar gaat het nu eigenlijk om? Om die uitslag aan het eind van ieder partijtje? Welnee, ik kan u verzekeren dat ze aan het eind van de week zich echt de uitslagen van de wedstrijden niet meer kunnen herinneren.

                                                                 
Belangrijkste doel is dat elk kind  met plezier en zelfvertrouwen iedere week weer op het veld staat. En dat ze met een voldaan gevoel weer naar huis gaan en uitkijken naar de volgende zaterdag. Fouten worden er niet gemaakt.                                                                       

Alles is goed,  of je nou wel of niet scoort, de bal wel of niet raakt, snel bent of langzaam, rustig of druk.  Op deze jonge leeftijd zijn er ook een heleboel zaken die ze eenvoudigweg nog niet kunnen. Samen spelen kunnen ze niet, overspelen kunnen ze niet, een gerichte voorzet geven kunnen ze niet, inzicht hebben ze niet, positiespel kunnen ze niet, langs de lijn kunnen ze niet, een corner nemen kunnen ze niet, een acca, stiftje, lob, kappen en achter het standbeen langs kunnen ze niet.                 

En weet u wat het mooie is..dat HOEVEN ze ook helemaal niet te kunnen. Waar ze wel goed in zijn? Ze zijn te schattig voor woorden, het aaibaaiheidsgehalte is heel hoog, ze vertederen, zijn heerlijk openhartig, ze hebben lol, zijn trots op elke actie, mopperen zelden op elkaar, juichen voor elk doelpunt ( en ja ook als er een eigen doelpunt is gescoord…hij zat er toch in, nietwaar?)                                                    dus…..                                                                                                                                                                              

Meedoen is belangrijker dan winnen…..vindt u dat ook?

En weer hebben we twee fantastische spelers van de week. Deze week zijn dat niemand minder dan Kate en Bart. En gelukkig was ook weer onze reporter ter plaatse om deze beide spelers te interviewen.                                                                                                                                                        

Allereerst treffen we Bart. Bart is voor Ajax. Ondanks dat hij zich vandaag volledig gaf bij Inter Milan, klopt zijn hart toch voor Ajax. Niet in de laatste plaats omdat Ajax de allerbeste trainer heeft, namelijk Frank de Boer. Hmmmm…… dat laatste betwijfel ik een piepklein beetje want wij vinden toch echt dat wij bij onze Champions League de allerbeste trainer van de hele wereld hebben hoor! Dat is Paul Rijks! Maar Frank mag best een keertje bij ons stage komen lopen, om de echte kneepjes van het vak te leren.                                                                                                                                                 

Het lievelingseten van Bart is….TATATARATATAA: FRIETJES !!! MET frikandel en curry (LET OP kantine van DZC; mocht Bart langskomen dan GEEN ketchup maar curry!).     

Bart weet ook al precies wat hij later worden wil. Hij wordt namelijk profvoetballer! Dat is natuurlijk super. EN..hij wordt verdediger. Dat is helemaal super want daar kunnen wij er in Nederland nog wel een paar van gebruiken als ik de kenners geloven moet.

Vervolgens spotten we Kate. Kate is voor Barcelona! Ze vindt Messi de allerbeste! Kate dacht: voetbal alleen voor jongens???? Dacht het niet! En zij bewijst elke keer dat voetbal ook zekers te weten voor meisjes is!  Ik zeg:  Messi is er niks bij hoor, als je Kate zo rond ziet rennen op de velden. Ze kan met gemak de concurrentie aan!                                                                                                                                   

Kate eet het liefst……ja hoor ALWEER TATARATATAAAA……FRIETJES met Fikandel.  En laat ze nou net in de buurt van een snackbar wonen…..hm …dat willen we allemaal wel

Kate heeft al duidelijke ideeen omtrent haar toekomst. Zij gaat later bij de politie. Zij gaat vooral veel boeven vangen. Dat komt hartstikke goed uit want als er later boeven bij DZC zijn, dan bellen we gewoon Kate even op om te vragen of zij ze komt vangen. En dan natuurlijk Met zwaailicht en sirene aan. Wel geeft ze aan dat ze alleen dagdiensten draait. Dus boeven….alleen graag overdag komen!

Natuurlijk zijn we er volgende week weer. Tot dan!