DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC'68 1 haalt verdiend punt tegen Enter Vooruit

DZC'68 1 haalt verdiend punt tegen Enter Vooruit

Het eerste elftal van DZC ’68 heeft in eigen huis met 0 - 0 gelijkgespeeld tegen Enter Vooruit uit Enter. Beide ploegen hebben in het verleden vaker de degens gekruist en vaak eindigden deze wedstrijden onbeslist of in een kleine overwinning voor één van beide partijen.
Afgelopen zaterdag was hier geen uitzondering op. Enter Vooruit, voorafgaande aan deze wedstrijd bivakkerend op de vierde plaats, liet goed verzorgd voetbal zien. Zoals men dit tegenwoordig vaak uit de mond van trainers hoort : “Het elftal stond goed”. Enter mocht dan ook bogen op een eerste helft waarbij ze het betere van het spel hadden. Omdat DZC scherper begon dan vorige week in IJsselmuiden bleef de brilstand in de eerste helft toch op het scorebord staan.

In de tweede helft, kon DZC zich makkelijker onder de Enterse druk uit voetballen. Er ontstonden ook grote kansen voor de Doetinchemmers : met name Thomas Kleinlugtebeld creëerde door een paar mooie individuele acties ruimte voor zichzelf om tot een schot op doel te komen, maar of de bal ging over of de keeper uit Enter stond z’n mannetje. De grootste kans voor DZC kwam er in de 78ste minuut nadat de rebound van een gevaarlijke vrije trap van de linker punt van het stafschopgebied voor de voeten van Nick Abbink terecht kwam. Van dichtbij mistte de controlerende middenvelder dit buitenkansje.

Het spelbeeld gaf toen aan dat DZC meer en meer het heft in handen had. Gezien de beide helften was uiteindelijk een gelijkspel wel de juiste verhouding over de hele wedstrijd weer.

In de 88 minuut veerde een groot deel van de Enterse aanhang op toen een verre hoge bal net boven Job op het dak van het doel terecht kwam. Ook een deel van de Enterse spelersgroep dacht alsnog een overwinning uit het vuur te slepen, maar gelukkig voor DZC bleek het gezichtsbedrog te zijn.

Nadat er dus na 92 minuten niet was gescoord maakte de uitstekend leidende scheidsrechter Van Beek uit Zeewolde een einde aan deze wedstrijd en zit de eerste reeks van zes wedstrijden erop. Voor DZC leverde dit 8 punten op en staat hiermee in de middenmoot. Zaterdag 25 oktober 2014 wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd in en tegen Den Ham.

Foto's van deze wedstrijd zijn te zien op de website van fotograaf Henk Pluimers

De opstelling : Job Tadema; Thijs Aaldering (53. Jordy Nijholt), Stephen Könnemann, Frank van Tent Beking © en Jordi Worm; Nick Abbink, Luuk Jansen en Rutger Ebbers; Togahan Yayla (79. Mike Verkerk), Kustrim Simnica (64. Ricardo Langeweg) en Thomas Kleinlugtebeld