DZC '68NieuwsHoofdnieuwsWedstrijdverslag DZC'68 Heren 1 – Dalfsen 1

Wedstrijdverslag DZC'68 Heren 1 – Dalfsen 1

Zaterdag 04 mei 2024, een middag met redelijk weer, aanvang van de wedstrijd om 15.00u tussen de beide teams DZC’68 heren 1 en Dalfsen heren 1. Scheidsrechter de heer W. Rutgers fluit voor het begin van de wedstrijd in samenwerking met zijn beide assistent- scheidsrechters de heren N van der Vegt en Edwin Wichgers tussen de nummer 2 DZC’68 en de nummer 13 Dalfsen in de 1e klasse H.
De opstelling van DZC’68 is ons vooraf aan de wedstrijd ter hand gesteld en dat lezend blijkt dat er op deze zaterdag 11, let wel 11 afwezigen zijn die ofwel geblesseerd of om andere reden afwezig zijn. Dat is voor onze technische staf natuurlijk een hele puzzel geweest om het juiste team de “grasmat” op te sturen. Maar we weten ook dat er jeugd aan zit te komen, in bv een onder 23 team, dat de mannen volwaardig kan vervangen. In de eerste minuten van de wedstrijd zien we dat de beide ploegen elkander aftasten. Onze mannen beginnen voorzichtig aan de wedstrijd want tijdens de voorbespreking is nog duidelijk aangegeven dat Dalfsen wel voor verrassingen kan zorgen gezien hun uitslagen van de laatste wedstrijden. We zien dan ook in het begin wat aanvallen over en weer met wat kleine kansen voor beide teams. In de 12e minuut begint het dan serieus te worden, een aanval van onze mannen, een schot op de goal van Jesper Vonk en de afgeslagen bal door de doelman springt het veld weer in en wordt vakkundig over de doellijn gewerkt door Cas Evers en de 1-0 voor DZC’68 is een feit. Dan volgt uiteraard de 17e minuut een aanval door het midden, een een pass volgt op de snelle Jesper Vonk en die slalomt door de verdediging van Dalfsen en weet de doelman van Dalfsen te verschalken en tikt de 2-0 aan in het voordeel van DZC’68. Tot aan de 36e minuut zien we de aanvallen van beide tams over en weer gaan, met af en toe hachelijke momenten voor beide doelen. Dan volgt een mooie aanval over links, Cas Evers wordt vrijgespeeld en weet met een prachtig schot de 3-0 op het scorebord te brengen. Kort daarop nog een hachelijk moment voor het doel van Dalfsen, meerdere spelers van DZC krijgen een kans om te scoren maar geen enkele speler weet het laatste zetje te geven. Met een ruststand van 3-0 gaan we rusten, het beloofd wat voor de 2e helft, krijgt de stand nog een “lift-of”? Na de pauze in de 51e minuut een corner te nemen door Thomas Kleinlugtebeld, hij “kromt” de bal weer vlak voor het doel langs en niemand weet het leder nog aan te raken. In de 58e minuut volgt er dan weer een wapenfeit door onze jongens, een mooie aanval, Jesper Vonk wordt vrijgespeeld net na de middellijn en begint weer aan één van zijn befaamde rushes en kan dat prachtig afronden door het passeren van de keeper 4-0. Dan volgen een aantal wisselmomenten, beide teams wisselen de moegestreden spelers, er volgt nog wat opleving van de wedstrijd, de beide teams krijgen nog wat kleine kansjes voor de doelen, maar veel spectaculaire momenten komen niet meer voor. Na precies 90 minuten maakt de goed leidende scheidsrechter W. Rutgers er een einde aan en kunnen we voldaan de kleedkamer opzoeken, met nog een iets zekerder vervolg in de naderende nacompetitie.

Op zaterdag 11 mei om 18.30 uur speelt DZC '68 uit tegen de Sv Neo uit Borne

DZC’68- Dalfsen 4-0 (3-0). 1-0 Cas Evers, 2-0 Jesper Vonk, 3-0 Cas Evers, 4-0 Jesper Vonk