DZC '68DZC'68MultimediaFotoalbumsJO13-1 blijft de koplopers in zicht houden.

JO13-1 blijft de koplopers in zicht houden.

Tegenslag alom deze week. Hugo blijft nog de hele week thuis om uit te zieken, en de slepende blessure van Tim lijkt er niet veel beter op geworden te zijn. In ieder geval niet goed genoeg om te trainen en dus ook te spelen.
En als klap op de vuurpijl is Bibi bij de training van de KNVB meiden uitgestapt met een lichte blessure, maar blijkt donderdag gewoon volle bak mee te kunnen trainen. Op vrijdag laat ze dan weten toch weer last te hebben gekregen, maar ze denk wel te kunnen starten.

Door de nodige blessures halen we toch een speler uit de JO12-1 om toch een extra wissel op de bank te hebben. Dit keer komt Bram Gerritsen ons helpen.

Als ik zaterdagmorgen Sportpark Zuid op kom lopen krijgen we bericht van Bibi dat haar blessure nog erger is geworden en ze zeker niet kan spelen. Een aderlating voor ons want we spelen tegen GVAV Rapiditas dat met een punt meer net boven ons staat.

We zullen dus iets moeten omzetten in onze opstelling die eigenlijk al klaar was.

Ruben zakt vanaf het middenveld een linie terug, en komt naast pitbull Corne in het hart van onze defensie te spelen. Duuk en Gino zijn vandaag de backs.

Kenji speelt als controleur met Maxim en Bent aan de zijkanten. Bram op de 10 positie, en Rens en Romeo vormen het spitsenduo. Hugo en Bram starten in de wissel en ook Tim zit weer met zijn blessure op de bank om zijn teamgenoten aan te moedigen.

We zijn op de hoogte van de voetballende kwaliteiten van onze tegenstander, en proberen onze mannen zo goed mogelijk voor te bereiden op wat ze te wachten staat. We beginnen net als de week ervoor erg sterk en zien steeds meer lopende combinaties die gevaar opleveren, of die het makkelijker maken om voetballend de oplossing te bedenken.

Onze verdedigers en middenvelders hebben de gehele eerste helft de volledige controle en met een tomeloze inzet worden alle tweede ballen door ons veroverd. Al in de 10e minuut is zo'n situatie de aanleiding voor de openingstreffer. We veroveren de bal rond de middenlijn en een mooie combinatie van Romeo, Bent en Kenji zorgt ervoor dat we Bram 1 op 1 kunnen  krijgen. Die gaat op snelheid langs de laatste man van Rapiditas en schuift de bal in de verre hoek. 1-0.

We hebben de afgelopen trainingen ook onze corners geoefend en deze zijn ook deze wedstrijd levensgevaarlijk. Vijf minuten na de openingstreffer komt onze "luchtmacht" bij een corner mee naar voren. Bent neemt de corner en draait de bal richting de eerste paal. Daar komen Ruben, Corne, en Kenji inlopen en Kenji knikt de bal hard en de bal zeilt rakelings naast de goal.

We blijven geconcentreerd spelen en weten tot de rust onze voorsprong vast te houden. Sam heeft de zaakjes prima onder controle en reageert goed op de momenten wanneer het echt nodig is.

In de rust peppen we onze manschappen op, maar aan de koppies is te zien dat bij sommigen de energie al behoorlijk weg is. In de tweede helft beginnen we vol goede moet aan de volgende 30 minuten. Al snel zien we dat bij sommigen de krachten op zijn. Soms net iets te laat, of de bal laten lopen voor iemand anders, en niet meer achter je weggelopen man aangaan. Hierdoor moeten we steeds verder achteruit. Toch blijven we overeind omdat we toch blijven knokken.

Na een kwartier in de tweede helft denken we toch te scoren, want een speler van Rapiditas tikt de bal met zijn hand van de doellijn. We denken een strafschop te krijgen (had ook gemoeten) maar de scheidsrechter laat gewoon doorspelen en geeft later aan niets gezien te hebben. Langs de lijn en in het veld is het onbegrip groot. We protesteren en vergeten tegelijkertijd om op te letten. Rapiditas gaat er vandoor en weet prompt uit de onrust bij ons nog te scoren ook. Later geven de boys van onze tegensstander toe dat het een penalty had moeten zijn, maar daar kopen wij natuurlijk niets voor.

Eerlijkheid gebied ons te zegen dat onze tegenstander een prima tweede helft speelt en al enkele malen dicht bij een treffer was. De gelijke stand is dus uiteindelijk een rechtvaardige uitslag, en kunnen we met een 1-1 leven.

Romeo en Rens werken hard maar krijgen niet echte mogelijkheden om gevaarlijk te worden gedurende de wedstrijd. Uiteindelijk kunnen Hugo en Bram uit de onder 12 ook nog wat minuten maken en dat doen ze prima! Bram bedankt voor je hulp bij ons!

We houden de wedstrijd verder onder controle en als de scheids af fluit bedanken we onze goede tegenstanders en wensen hun een goede reis terug naar Haren (Groningen).

Wij gaan weer lekker trainen en hopelijk kunnen we volgende week op volle sterkte richting FC Emmen! Willen we onze mooie positie op de ranglijst willen behouden worden de komende 2 wedstrijden wederom finales!