DZC '68NieuwsOverige nieuwsUitbreiding bestuur

Uitbreiding bestuur

Wij zijn zeer verheugd om te kunnen mededelen dat wij per direct het bestuur van DZC’68  kunnen uitbreiden met de komst van Wim Hoopman en Fahri Kaplan. Zowel Wim als Fahri zullen komend seizoen meelopen in het bestuur als (aspirant) bestuurslid.
In de loop van dit seizoen volgt er een evaluatie en bij wederzijdse overéénstemming over de rol van Wim en Fahri zulllen we beide heren uiteraard officieel voordragen worden in de ALV.

We wensen Wim en Fahri een leerzame maar vooral leuke periode toe binnen onze vereniging en in het bijzonder binnen het bestuur van DZC’68.

Wim en Fahri stellen zich hieronder graag aan jullie voor.
Mijn naam is Fahri Kaplan, ben getrouwd, 54 jaar en woon in het mooie Doetinchem.

Ik heb altijd actief gesport, zoals volleybal en zaalvoetbal.

Begin september 2019 ben ik gestart met een stage bij het bestuur van DZC'68 om een goed beeld te krijgen van de uitdagingen van de club, de taken en verantwoordelijkheden.

In het dagelijkse leven ben ik jurist bij de grootste netbeheerderbedrijf (sector Energie) van Nederland.  

Ik heb het altijd belangrijk gevonden om naast mijn reguliere baan me ook (vrijwillig) in te zetten voor de maatschappij, voor de mensen om ons heen.  Zo ben ik ondermeer statenlid geweest bij de Provincie Gelderland en lid van Ledenraad van een lokale bank.
Ik heb 3 kinderen (jongens). Twee kinderen zijn momenteel uitwonend vanwege hun studie, een in Tilburg en een in Nijmegen. Ze hebben beiden met veel plezier gevoetbald waarvan een zoon bij de jeugd van DZC'68.

De jongste zoontje woont nog thuis en hij voetbalt bij de jeugd.

Als vader/ouder is het fantastisch te zien dat je kind plezier en enthousiasme uitstraalt door het sporten/ het voetballen.

DZC'68 beschikt over enthousiaste en gedreven mensen, heeft mooie ambitieus, een uitstekende sfeer en een prachtige accommodatie.Je ziet de gedrevenheid van mensen die - elke dag weer - van DZC'68 een mooie club willen maken.

In de afgelopen periode heb ik kennisgemaakt met aantal mensen binnen de club en heb inmiddels mogen ervaren dat DZC'68 een prachtige club is. Hiervoor wil ik me de komende jaren inzetten om dit samen met jullie te blijven houden.

Voor een aantal van jullie zal ik mogelijk nieuw zijn, maar velen van jullie zullen mij wellicht wel kennen als Coördinator Vrouwenvoetbal bij DZC’68.

Mijn naam is Wim Hoopman, ik ben 53 jaar en ik heb twee kinderen: Carst (21) en Jara (20).

In het dagelijks leven ben ik projectmanager bij een bedrijf in de energiesector.
Mijn zoon Carst heeft vanaf zijn zesde eerst een aantal jaar bij DZC’68 gevoetbald, maar heeft nu in basketball helemaal zijn sport gevonden. Hij speelt momenteel 2e divisie in het studententeam van de Universiteit Twente.

Mijn dochter Jara voetbalt ook vanaf haar zesde en speelt, na een uitstapje van twee jaar bij de Beloften van PEC Zwolle, nu alweer een aantal jaar in VR1 van DZC’68. Zij zit in de eindexamenfase van het MBO.

Bij beide kinderen ben ik in de periode dat ze bij de pupillen speelden leider, coach of trainer geweest.

Afgelopen zes jaar heb ik mij met veel plezier ingezet om het meiden- en vrouwenvoetbal bij DZC’68 vorm te geven. Ik vind het mooi om te zien dat we als club zijn gegroeid van 65 naar bijna 200 speelsters en dat we ook kwalitatief veel stappen hebben gemaakt en dat VR1 nu uitkomt in de landelijke 1e klasse.

Daarnaast zien we een mooie ontwikkeling dat we als club het gemengd voetbal hebben omarmd en ook daarin voorop lopen en een voorbeeld zijn voor andere clubs. De KNVB neemt DZC’68 graag als voorbeeld hoe een club met enthousiasme vrijwilligers veel voor elkaar kan krijgen op allerlei gebied.

Hoewel ik me zes jaar met veel enthousiasme heb mogen inzetten voor onze speelsters en de begeleiding van de teams, merkte ik dat ik ook graag meer beleidsmatig mijn steentje zou willen bijdragen.

En na een aantal gesprekken met onze nieuwe voorzitter Peter Terbeek heb ik besloten om mee te gaan lopen met het huidige bestuur en daarvoor was het noodzakelijk om de functie Coördinator Vrouwenvoetbal over te dragen. Gelukkig was dat goed mogelijk en zal Bram Schleedoorn mijn coördinatortaken vanaf nu overnemen.

Ik hoop komende periode, tijdens mijn stage bij het bestuur, een goed beeld van het bestuurstaken en -verantwoordelijkheden te krijgen en wellicht kan ik straks in het bestuur ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze mooie club.