DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 MD1 Seizoen 2015-2016

DZC’68 MD1 Seizoen 2015-2016

De meiden van de MD1 hebben een mooi seizoen gedraaid. Zowel op het sportieve vlak als op het sociale vlak is het een team gebleken met onvermoede kwaliteiten.
Bij de trainingen waren het niet alleen de voor voetbal benodigde spieren die getraind werden, maar zeker ook de kwebbelspieren. Maar ja, als je elkaar maar zo weinig ziet valt er heel veel bij te praten….. Voor ons als trainers wel eens lastig! Na wat uitproberen wie op welke positie het best tot haar recht kwam had iedereen min of meer vaste plek op het veld. Natuurlijk moest er wel eens geschoven worden, zeker ook omdat we jammer genoeg geen vaste keeper hadden.

Tot aan de winterstop waren we in de 1e klasse ingedeeld met nogal wat clubs uit de meest oostelijke regionen. Veel reistijd dus. Met wisselende resultaten eindigden we in de middenmoot. Helemaal niet slecht, zeker als je naar de ontwikkeling van het team kijkt. De tweede helft van het seizoen waren we ingedeeld met teams van ongeveer gelijk niveau, waardoor we spannende wedstrijden gespeeld hebben. We werden steeds beter en gingen zelfs aan het kampioenschap denken. De climax kwam aan het eind van het seizoen in een rechtstreeks duel met Winterswijk, de andere titelkandidaat. Helaas waren zij echt beter en werden zij terecht kampioen.

Eind maart hebben we als team ook nog mee gedaan met de survivaltocht van Jan in ’t Touw. Ruim 5 kilometer rennen, klauteren en door sloten baggeren! Perfecte teambuilding. Volgend jaar met meer teams?

Afgelopen weekend hebben we het seizoen succesvol afgesloten door het toernooi bij SDOUC/Gendringen èn het Citybeach toernooi te winnen. Een geweldig mooie prestatie!

Als technische staf zijn we trots op onze kampioenen en wensen hun volgend seizoen heel veel succes en spelplezier!


Frida, Marcel, Steven, Lars en Albert.