DZC '68NieuwsOverige nieuwsColumn: Marieke van Erkelens

Column: Marieke van Erkelens

Langs de lijn of online?
Het is half oktober en de eerste competitiewedstrijden liggen achter ons. Na een paar natte zaterdagen gelukkig ook zonnige zaterdagen!! Hetzelfde geldt misschien wel voor de uitslagen van deze wedstrijden: grijs en somber, druilerig of heel zonnig.
Al die uitslagen kun je mooi zien op Voetbal.nl, voor mij de meest gebruikte app op zaterdag. Staat de uitslag er al op? Wat hebben de andere teams gedaan? Hoe is nu de stand?? Als je dan om wat voor reden dan ook zelf niet langs de lijn kunt staan, kun je via allerlei manieren op de hoogte gehouden worden. De app ‘live uitslagen’ voor DZC 1, @dzcuitslagen op twitter, de DZC- site, maar ook Facebook en Instagram.

Heel wat teams hebben een ‘groepsapp’. Ook daar worden de uitslagen vaak direct doorgegeven zodat vaders/moeders/assistent trainers die niet aanwezig zijn direct op de hoogte gehouden worden van het verloop van de wedstrijd. Als je niet bij DZC bent hoef je echt niets te missen. Die groepsapp is trouwens ook handig voor een shirt of een verdwaalde sok die niet in de juiste tas terecht is gekomen!

Maar het ‘live’ meemaken van de wedstrijd is toch het leukst! Dan proef je ook de sfeer, zie je de inzet en de strijd en ook de (bijna) doelpunten maak je dan mee. Daarnaast hoor je ook het aanmoedigen en coachen. Gelukkig hoor ik steeds vaker het Positief Coachen: bij trainers, leider én ouders! Het mooiste voorbeeld daarvan is op zaterdagmorgen de Prodata Champions League! Plezier, inzet, positief coachen en altijd zonnige uitslagen. Daar kan geen app tegenop.
Veel plezier zaterdag langs de lijn!