DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag DZC'68 Heren 1 – Dos'37

Wedstrijdverslag DZC'68 Heren 1 – Dos'37

Zaterdag 13 april 2024, een prachtige zaterdagmiddag, aanvang van de wedstrijd om 15.00u tussen de beide teams DZC’68 en DOS’37 uit Vriezenveen. Scheidsrechter K. F Molenaar fluit voor het begin van de wedstrijd in samenwerking met zijn beide assistent- scheidsrechters de heren J. de Lange en Edwin Wichgers tussen de nummer 2 DZC’68 en de nummer 8 DOS’37 in de 1e klasse H.
Vooraf tijdens de wedstrijdbespreking is uiteraard aangestipt dat DOS’37 niet een tegenstander is waarbij een “walk-over” tot de mogelijkheden behoord, er is een duidelijke waarschuwing uitgegaan naar de spelersgroep. De ploeg van Jeroen Niks is namelijk bezig aan een sterke periode. In de maand maart heeft DOS een 4-tal ploegen aan de zegekar gebonden en onder meer gewonnen van resp. de Sv Dalfsen, RKSV Neo, en de Sv Grol en last but not last is koploper WHC vorige week met lege handen teruggestuurd naar Wezep, voorwaar dus een tegenstander waar voor opgepast moest worden. Na de bespreking werd omgekleed en begonnen aan de warming up met een duidelijke waarschuwing in het achterhoofd.

DZC’68 begint enthousiast aan de wedstrijd en beleeft een heel hectische beginfase. Vroeg in het begin van de wedstrijd wordt een overtreding gemaakt door Martijn Olde Olthof van DOS in ons strafschopgebied, de vrije trap daaropvolgend komt bij onze voorwaartsen terecht en in het strafschopgebied van DOS wordt een speler van ons ten val gebracht. Strafschop beslist de scheidsrechter en Jesper Vonk neemt plaats achter de bal en scoort de 1-0 voor onze thuisclub. Dat is een vroege voorsprong in de 3e minuut van de wedstrijd en een prachtige meevaller. We blijven na deze vroege voorsprong het betere van het spel houden met diverse aanvallen waarbij telkens Thomas Kleinlugtebeld betrokken is. Dan in de 13e minuut kan eindelijk DOS iets terug doen en ze krijgen een vrije trap op zo’n 35 meter voor ons doel, die vrije trap wordt een prooi voor Mike Thus. DOS heeft een betere periode en krijgt een 2-tal corners te nemen. Er ”zeilt” één cornerbal naar de verre hoek en met een uiterste krachtsinspanning kan Mike Thus de bal in zijn bezit krijgen. Een speler van DOS raakt daarbij op vervelende wijze Mike Thus die om dat “aanraken” verhaal gaat halen bij die speler en een opstootje is geboren, resultaat 2 gele kaarten. Dan net voor de rust nog een sterke periode van ons team, er volgen nog een aantal mooie aanvallen waarbij keeper Patrick Nitert van DOS nog net meer onheil kan voorkomen.

Dan volgt de pauze, de thee is nauwelijks verorbert of onze 11 pakken het spelletje weer op. Er volgen 10 sterke minuten waarbij de aanvallen op het doel van DOS gericht blijven. In de 57e minuut wordt Jesper Vonk ”gelanceerd” en die stoomt op naar het doel van Patrick Nitert (DOS) maar die kan deze keer het onheil niet voorkomen en Jesper weet dus de 2-0 te scoren. Dan volgt een sterkere periode van DOS, een aantal cornerballen en een vrije trap in de 80e minuut die een prooi wordt voor Mike Thus. Inmiddels is Rutger Ebbers ingebracht voor een moegestreden Max Tamboer. In de 82e minuut wordt Thomas Kleinlugtebeld vrijgespeeld en hij kan oprukken naar het doel van DOS, scoort de 3-0 en weet met dit doelpunt een kroon op zijn harde werken te zetten. In de laatste minuten krijg Rutger Ebbers nog een 2-tal kansen om te scoren maar weet het “leder” niet in het netje te krijgen. Daarmee hebben we dus een mooie wedstrijd gezien van een hardwerkend team, waarbij de waarschuwingen van trainer Rob Haveman vooraf duidelijk ter harte zijn genomen.

Op zaterdag 4 mei om 15.00 uur speelt DZC '68 thuis tegen de Sv Dalfsen ..

DZC’68- DOS’37 3-0 (1-0).
1-0 (pen) Jesper Vonk, 2-0 Jesper Vonk, 3-0 Thomas Kleinlugtebeld ..