DZC '68NieuwsArchiefOverigeNederlandse Kampioenschap MO17 in Boxtel

Nederlandse Kampioenschap MO17 in Boxtel

DZC’68 Meiden Onder 17-1 had zich gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap MO17 in Boxtel. Het werd een leuke dag met winst- en verliespartijen en de dag werd afgesloten met een gezellige barbecue in Doetinchem.
Nadat DZC’68 MO17-1 zich had gekwalificeerd voor deelname aan het Nederlandse Kampioenschap MO17 was het dan eindelijk zover. Op 1e Pinksterdag – 9 juni – werd er na enige vertraging afgereisd naar Boxtel, waar wij tijdig aanwezig waren voor de teampresentaties aan het aanwezige publiek en het volkslied.

Meteen daarna werd met de wedstrijden begonnen op het mooie complex van RKSV Boxtel. Er waren 4 poules met elk 4 ploegen die onderling in de poulewedstrijden uitvochten wie nummer 1 t/m 4 werden. Tijdens de poulewedstrijden eindigde DZC op de 2e plaats. Tijdens het middagdeel werden finalewedstrijden categorie I t/m IV ingedeeld waarin door elk team nog 2 wedstrijden werden gespeeld om tot een eindrangschikking te komen. Voor DZC was dit met wisselend succes, de eerste wedstrijd werd verloren en de laatste wedstrijd kon in winst worden omgezet, waardoor DZC zich op de 7e plaats van de 16 deelnemende ploegen op de ranglijst terugvond.

De finale voor plaats 1 en 2 werd gespeeld door Kadoelen uit Amsterdam en Stiens uit Friesland. In deze finale trok Kadoelen aan het langste eind via een 1-0 overwinning.

Direct na deze wedstrijden vond de prijsuitreiking en de afsluitingsceremonie plaats. Al met al een leuke dag voetbal, goed weer, veel DZC-publiek en als team zijn we weer een ervaring rijker. Na thuiskomst werd de dag afgesloten met een barbecue, bij en georganiseerd door de ouders van een speelster, waarvoor nog hartelijk dank.