DZC '68NieuwsOverige nieuwsVrijwilliger aan het woord

Vrijwilliger aan het woord

Deze keer aan het woord Marco Rijks
1.     Met wie hebben we het genoegen ?

Ik ben Marco Rijks, 45 jaar en  ik ben inmiddels 21 jaar getrouwd met Bianca, toen ook al een voetbalster, en inmiddels trotse vader van Rienke (18jr) en Anne (17jr) beide ook voetbalsters bij DZC’68 in VR1 en MO17-1.

2.     Wat doe je in het dagelijks leven ?

Op dit moment heb ik vakantie en ben ik me aan het voorbereiden op mijn nieuwe baan. Per 1 maart ga ik als servicecoördinator bij Carinova (thuis- en verpleegzorg) in Deventer aan de slag. Ik ben verantwoordelijk voor de schoonmaak, het eten en drinken voor patiënten en bewoners en de textielservices op 2 locaties.  Een leuke uitdaging waar ik erg veel zin in heb.

3.       Hoe en wanneer ben je bij DZC terecht gekomen ?

Rienke voetbalde van de F-jes t/m de C junioren bij vv Doetinchem in gemengde teams. Ik heb daar ook altijd diverse vrijwilligersfuncties ingevuld. Toen zij het daar niet meer naar haar zin had zijn we rond gaan kijken en hier voelde ze zich heel erg welkom.  Dat is nu 4,5 seizoen geleden.

4.     Wat zijn je werkzaamheden als vrijwilliger ?

Ik ben nu 3 jaar lid van de werkgroep vrouwenvoetbal. We organiseren verschillende activiteiten ter promotie van het vrouwenvoetbal en scheppen randvoorwaarden die DZC’68 helpen het meiden- en vrouwenvoetbal zowel kwantitatief als kwalitatief te verbeteren. Daarnaast ben ik op dit moment assistent scheidsrechter bij VR1.

5.     Wat vind je leuk aan je werkzaamheden ?

Ik vind het leuk om met de langere termijn bezig te zijn. Welke consequenties heeft dat wat we nu doen op de langere termijn en hoe kunnen we in de toekomst de vruchten plukken. Nu merk je al dat we er een paar jaar geleden op tijd bij waren en nu een voorsprong hebben op ons omringende verenigingen. De “gevestigde orde” binnen de club is inmiddels ook om. Je kunt er niet omheen dat de aanwezigheid van (inmiddels 170) vrouwelijke voetbalsters een positieve bijdrage levert aan de sfeer in de club.

6.     Spreekt Positief Coachen je aan (en waarom) ?

Uiteraard. Feit is dat een positieve benadering beter werkt. Het is ook nog eens beter voor de sfeer. Dat is natuurlijk niet alleen in de sportwereld zo.

7.     Waar kan ik je wakker voor maken ?

Nergens voor. Laat me maar lekker slapen.

8.     Welk boek ligt er op je nachtkastje ?

Dagboek van Anne Frank, erg indrukwekkend.

9.     Waar heb je en ontzettende hekel aan ?

Ik heb een hekel aan mensen die voor elke oplossing een nieuw probleem hebben, praten over in plaats van praten met en zelf niet constructief proberen te zijn.

10.  Waar ga je naar toe op vakantie ?

Maakt niet uit als het maar niet regent of extreem warm is. Verder wil ik niet te veel doen. Beetje sightseeing en shoppen maar vooral rustig aan met een lekkere BBQ.