DZC '68NieuwsOverige nieuwsVoormalig FC Gelre keepster Véronique komt DZC’68 versterken

Voormalig FC Gelre keepster Véronique komt DZC’68 versterken

Een interview met de nieuwste aanwinst van Vrouwen 1, Veronique van der Velden. 
Véronique verruilt FC Gelre voor DZC’68. Een switch van zondag naar zaterdag. Of zit daar meer achter?

 Ik heb ongeveer zeven jaar bij DVC’26 gekeept voor ik zo’n drie en een half seizoen geleden bij FC Gelre kwam. Ik heb ook heel wat jaren bij de keepersacademie de Liemers van Manfred Elshof getraind. Vorig seizoen heb ik de tweede seizoenshelft bij FC Gelre VR1 onder de lat gestaan, ik was 16 jaar. We speelden toen 1e klasse en ik heb daar erg veel van geleerd. Bij de start van dit seizoen keepte ik in de voorbereiding tegen Borussia Mönchengladbach en was er klaar voor om in de hoofdklasse te gaan shinen. Toen de competitie begon koos de trainer (Tom Vrenken red.) voor Rilotte (Brouwer, red.). Zij was overgekomen van Eldenia.

Toen ben ik in VR2 onder de lat gaan staan. Dit is niet geworden wat we ervan verwacht hadden zeg maar.  In de Gelderlander van zaterdag 17 febr. Jl. hebben jullie allemaal kunnen lezen dat FC Gelre het lastig heeft en VR2 uit de competitie terug heeft moeten trekken. Door de teleurstelling niet de nr1 keuze van de trainer te zijn en omdat ik ook het niveau, de begeleiding en instelling en al het gedoe er omheen bij VR2 niet bij mijn ambities vond passen verloor ik het plezier in het voetballen. Ik besloot om er even een punt achter te zetten, een half jaartje niets doen.

Hoe kom je dan bij DZC’68 terecht?

Mijn ouders spraken toevallig iemand, tijdens een wedstrijd van mij bij Gelre, die nauw betrokken is bij het vrouwenvoetbal van DZC’68 en vertelden dit verhaal. Natuurlijk kregen zij enthousiaste verhalen over DZC te horen. Met een grapje werd gezegd dat DZC’68 ook een mooie en goeie vrouwenvoetbalvereniging is en ik maar eens contact moest opnemen als ik bij Gelre klaar was. Toen dit thuis verteld werd begon ik toch wel te twijfelen. Uiteindelijk is het contact gelegd en ben ik een paar keer in Doetinchem komen kijken en dat beviel me wel.

In Doetinchem, hoezo?

Hahaha  ja ik woon in Didam. De afstand maakt niet zoveel uit hoor. Toen ik bij Gelre begon zaten ze natuurlijk nog in Wehl bij Concordia. DZC is drie rotondes verder. Met 15 min sta ik bij DZC.

Wat verwacht je van het komend seizoen?

In de gesprekken met Wim Hoopman (coördinator vrouwenvoetbal, Mike Clephas (trainer VR1) en Marco Rijks (werkgroep vrouwenvoetbal) werd me duidelijk uitgelegd wat het beleid is, hoe de vereniging is georganiseerd en welke ontwikkelingen er samen met de KNVB allemaal zijn. Er zit duidelijk “een gedachte” achter  alle keuzes die gemaakt zijn en worden.

Er werd me ook verteld dat een keepster voor de senioren van harte welkom was. Met maar twee keepsters (Serena en Julia) waren ze erg kwetsbaar. Het werd me ook direct duidelijk verteld dat ik er, ook hier, dit seizoen rekening mee moest houden niet de 1e keepster te zijn. Als er geen onvoorziene omstandigheden zouden zijn zou ik wedstrijdritme (in VR2) op blijven doen en van daaruit zou ik me voor volgend seizoen in VR1 moeten keepen en met de kwaliteiten van Serena zou dat geen makkelijke strijd worden.

Dat was natuurlijk niet wat ik wilde horen maar het was wel duidelijk. Er werden geen beloftes gemaakt die ze misschien toch niet waar gingen maken. Ik vond het ook belangrijk dat ik het plezier in het voetbal zou terug krijgen.

Ik besloot een keeperstraining bij te wonen van Wim Heesen en een paar keer met de groep mee te trainen. Ik werd erg hartelijk ontvangen. Het was net alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat er een nieuwe speelster komt en ik voelde me echt welkom. Na een paar weken besloot ik lid te worden en werd de overschrijving geregeld. Inmiddels heb ik ook dispensatie gekregen en mag ik ook in de A-categorie (in VR1) keepen. Ondertussen bleek dat Serena Frerix zou gaan stoppen om gezondheidsredenen en wel per direct. Nu hebben we dus weer twee keepsters voor twee teams.

Het is fijn dat ik zo snel al aan de bak kan bij vrouwen 1, maar ik vind het natuurlijk heel sneu voor Serena dat ze per direct moest stoppen.

Mooi te horen dat je het al over “we” hebt. Een goed teken! En wanneer speel jij je eerste wedstrijd?

Ik heb geen idee. Ik hoop natuurlijk in VR1 te gaan keepen en de eerste officiële wedstrijd spelen zij zaterdag 10 maart thuis tegen Blauw Geel ’55 VR1 dus ik hoop dan m’n debuut te mogen maken.  

We wensen je allereerst veel spelplezier en natuurlijk ook heel veel succes bij DZC!

Dankjewel, ik heb er erg veel zin in.