DZC '68NieuwsOverige nieuwsSpelregel vragen December 2015 + ranglijst

Spelregel vragen December 2015 + ranglijst

Omdat we het belangrijk vinden dat onze voetballers, vrijwilligers en ouders op de hoogte zijn van de spelregels, proberen we iedere maand de spelregelkennis op te schroeven met enkele spelregelvragen. Beantwoord de vragen en ga voor de titel spelregel master van DZC'68.
De vorige maand waren dat de volgende twee vragen :

Een aanvaller van DZC'68 D10 geeft vanaf rand strafschopgebied een voorzet richting de 2e paal.
Een verdediger van de tegenstander probeert de bal weg te trappen, doch hij raakt de bal maar half zodanig dat de bal voor de voeten van de keeper rolt,
die de bal met 2 handen oppakt, en vervolgens uittrapt richting middenstip.
De scheidsrechter fluit af en geeft een indirecte vrije trap aan DZC'68 D10, omdat de keeper een terugspeelbal niet met de handen mag aanraken.
a. scheidsrechter heeft correct gehandeld
b. scheidsrechter heeft foutief gehandeld, en had door moeten laten spelen
Antwoord: b
De speler raakt de bal, en speelt niet bewust terug op de keeper. Doorspelen!

DZC'68 C4 staat met 2-1 achter, als vlak voor tijd een dieptepass wordt gegeven, in een ultieme poging de gelijkmaker te scoren.
Op het moment dat de dieptepass wordt gegeven is voor de scheidsrechter niet goed waarneembaar of de spits van de C4 in buitenspelpositie staat,
zodat hij direct kijkt naar de assistent: geen vlagsignaal.
De spits komt als eerste bij de bal, kapt zijn tegenstander uit, en scoort.
Op moment van scoren, checkt de scheidsrechter wederom zijn assistent: ook nu geen vlagsignaal.
Nadat de scheidsrechter de 2-2 in zijn boekje heeft genoteerd, en als de bal halverwege de middenstip is, ziet hij de assistent met de vlag omhoog staan.
En nu?
a. Indirecte vrije trap wegens buitenspel op de plaats van de spits, toen de dieptepass werd gegeven
b. Indirecte vrije trap wegens buitenspel op de plaats van de spits, toen hij zijn tegenstander uitkapte
c. Indirecte vrije trap wegens buitenspel op de rand van het doelgebied
d. Geldig doelpunt; spel wordt hervat met een aftrap
Antwoord: d
Volgens de letter van de spelregel hoor je als scheidsrechter hier de assistent te volgen, omdat je zelf geen waarneming hebt.
Echter, als de assistent zo laat met een vlagsignaal komt, dan waag ik te twijfelen aan zijn oprechtheid.
Ranglijst:

Frans Duvigneau : 10
Frits Flinkevleugel : 9
Hans van der Sterren : 4
Rick Elferink : 4
Marijn van Leeuwen : 2
Jeroen Sanders : 2
Raymond Edelbroek : 2
Bart Bouwmeester : 2
Ab Brussen : 2
Ruud Harmsen : 2
André Karhy : 2
Nico Slavenburg : 2
Robert Roemers : 2
Matthijs Hoek : 1
Thomas Jansen : 1
Andre van der Beek : 1
Sjors Teevens : 1

Spelregel vragen December 2015

Je kent een doelpunt toe; de doelman had de bal immers niet meer in zijn bezit.
Je fluit af en laat hervatten met een directe vrije schop op de plaats waar de aanvaller de bal speelde, want de doelman werd geacht de bal in zijn bezit te hebben.
Je fluit af en laat hervatten met een directe vrije schop op de plaats waar de aanvaller de bal speelde. Je toont de overtreder een gele kaart wegens het voorkomen dat de doelman de bal in het spel kan brengen.
Je fluit af en laat hervatten met een indirecte vrije schop op de plaats waar de aanvaller de bal speelde, want de doelman werd geacht de bal in zijn bezit te hebben.
Hij geeft een indirecte vrije schop aan de tegenpartij op de rand van het doelgebied en geeft de speler een waarschuwing door het tonen van de gele kaart.
Hij kent een strafschop toe en geeft de speler een waarschuwing door het tonen van de gele kaart
Hij geeft een indirecte vrije schop aan de tegenpartij op de rand van het doelgebied en stuurt de speler van het speelveld door het tonen van de rode kaart.
Hij kent een strafschop toe en stuurt de speler van het speelveld door het tonen van de rode kaart.
* = Verplicht veld

Deel deze pagina via: