DZC '68NieuwsOverige nieuwsJO13-1 vult spaarkaart bij de Jumbo!

JO13-1 vult spaarkaart bij de Jumbo!

De JO13-1 is een team. Wij allemaal. Wij zijn trots om in het DZC'68 shirt te spelen. Wij zijn trots op elkaar. Vandaag spelen we in Veghel, onder de rook van Eindhoven tegen Blauw Geel'38.
Als ik vrijdagavond thuis kom verdwijn ik direct in bed. Koortsig, koud, en rillerig. Buiten is het mistig en de temperatuur is behoorlijk gedaald de afgelopen dagen. We gaan ons weer opmaken voor thermokleding en warme chocolademelk. Ik voel het aan mijn botten. Maar niets in mij wil eraan denken om morgen niet als Leider aanwezig te zijn bij de JO13-1. Ik wil kost wat kost de boys helpen waar het kan. Want zoals Jürgen vandaag tijdens de wedstrijdbespreking al terecht opmerkt.

Met een lichaam vol paracetamol sleep ik de krat met drinkbussen richting de dug out van het hoofdveld. Ik voel me slapjes en wat ongeconcentreerd. Vreemd, want zo voel ik me normaal nooit. Voorgevoel?

Als we aan de wedstrijd beginnen weet ik het direct. Mijn voorgevoel was juist. In de kleedkamer wisten de boys ons te vertellen dat de tegenstander "maar" 7e stond. Nee hoor! Zelfs misschien wel 10e! Toen wist ik het al. We zitten aan de kant van de onderschatting. Dat hebben we nog niet eerder gehad, en dat mogen we ook niet.
Ik vertel de jongens dat onze tegenstander gewoon gelijk gespeeld heeft tegen MVV Maastricht. Dat elke ploeg in de 2e divisie daar niet voor niets speelt. Respect voor elke tegenstander moeten we hebben. Ontzag niet. We hoeven voor niemand bang te zijn.

We beginnen ondanks alle waarschuwingen te slap aan de wedstrijd. En binnen een minuut ligt de bal al bijna bij ons in de goal. We proberen langs de kant de boys scherper te krijgen, en vooral Jürgen spoort de mannen vandaag extra aan. Vandaag is er vanaf de kant een extra beetje hulp nodig. Al snel pikken de jongens onze aanwijzingen op en beginnen de tegenstander onder druk te zetten. In de 12e minuut komen we er voor de eerste keer pas echt gevaarlijk uit. Nick krijgt de bal hoog aangespeeld door Bink en haalt hard uit, maar de keeper pakt de bal knap.
In de 15e en 17e minuut sturen we 2 keer Romijn aan de rechterkant weg, echter krijgt hij de bal niet lekker voor de goal waardoor we de kansen niet om kunnen zetten in goals.
Ik zie al wel dat Romijn lekker aan de wedstrijd is begonnen, en zijn directe tegenstander vrij makkelijk zijn "hakken" laat zien.
In de 18e minuut brengen we Nick weer in stelling en die wil uithalen maar de laatste man trekt hem aan zijn shirt waardoor hij niet helemaal uit kan halen. Onverwacht en wel erg makkelijk gegeven legt de scheids de bal op de stip. Onze vaste penalty nemer Sil zit jammer genoeg op de bank. Hij heeft nog steeds last van zijn lies waardoor we voorzichtig met hem moeten zijn. Hij is samen met Kenji en Rik in de wissel begonnen.
Nick pakt zelf de bal en legt hem op de stip. Hij neemt een aanloop en knalt de bal links van de keeper in het net. 0-1 DZC.
Vanaf de aftrap zetten we weer direct de tegenstander onder druk en veroveren de bal. We sturen Romijn op snelheid weg en we proberen met een aantal mensen mee te komen in strafschopgebied. Romijn heeft het gezien en geeft de bal scherp en hard voor. De keeper staat net te ver voor zijn goal en gaat onder de bal door waardoor de bal gewoon lekker binnen vliegt. Romijn moet er zelf ook om lachen, en we lachen allemaal met hem mee. Die zat zat er gewoon lekker in Romijn! 0-2.
In de 22e minuut neemt Bink een hoge bal prima aan en ziet de meegelopen Romijn vrij staan. Bink legt de bal panklaar voor Romijn om lekker uit te halen. Hij knalt de bal droog en hard binnen en heeft zijn 2e goal van de dag te pakken.
Direct daarna krijgt Romijn al een vroege "publiekswissel" lijkt het. Want hij mag later in de wedstrijd gewoon nog even lekker voetballen. Sil Rik en Kenji komen in de ploeg. We proberen door te drukken maar we komen voor de goal net een stapje te laat of te vroeg waardoor we net niet weten te scoren. Dan blaast de scheids voor de rust. Ons "winkelmandje" is half vol, en we willen nog even lekker verder "shoppen". Eerst maar eens een lekkere beker ranja, en naar de broodnodige speech van Jürgen luisteren. Waarom broodnodig zul je denken? Ze staan met 0-3 voor!
Wij willen de jongens iedere wedstrijd weer iets beter maken. Dus proberen we ook om zelf kritisch te blijven. Onze verdedigers staan net als vorige week prima te verdedigen. Alleen ligt vandaag de ruimte achterin. De tegenstander zet geen druk en dus kunnen we daar de ruimte zoeken en inschuiven op het juiste moment om steeds een man meer te hebben op het middenveld.

In de tweede helft laten onze verdedigers Ruben, Sil, Naut, Brent, en Gijs zien wat we bedoelden en we komen steeds meer vrij te staan. Onze middenvelders Sam, Wiebe, en Jesse en Rik veroveren bijna iedere 2e bal en Blauw Geel komt nauwelijks aan het voetballen toe. In de 36e minuut stuurt rasvoetballer Sam met een fenomenale pass Nick weg. Die omspeelt de keeper en geeft de bal net voor de achterlijn nog net op tijd strak voor. Rik is in de 16 gekomen en knokt met de laatste man een waar gevecht uit wie er als eerste bij de bal is. Krachtpatser Rik wint en hij glijd de bal prachtig binnen. Hij was er met een paar mooie combinaties met Kenji al een paar keer dichtbij, maar hij mag nu toch echt de felicitaties van zijn teamgenoten in ontvangst nemen. 0-4. Aan het begin van de 2e helft. Keeper Jamie had tot op dat moment nog een paar keer prima redding gebracht, maar kon vanaf nu vast zijn schoenen op gaan poetsen voor de bekerwedstrijd van volgende week tegen Spartaan 20 uit de 1e divisie!! Jamie had namelijk niet veel meer te doen dankzij onze feel verdedigers.

In de 45e minuut doen de boys waar we op hoopten. Ze spelen de bal samen met Onze doelman een paar keer prima rond en laten de tegenstander uit hun schulp komen. Gijs stapt lekker in en kan kiezen wie hij aan wil gaan spelen. Hij kiest voor de lange bal richting de wijzende Nick. De bal valt tussen de laatste man en Nick. Deze heeft de doelman uit zijn goal zien staan en met een prachtige lob zet hij de 0-5 op het scorebord. Onze aanvallers Romijn, Nick, Kenji en Bink blijken een ware plaag voor de verdedigers van Blauw Geel'38. Steeds weer duikt er iemand anders vrij op. Ook onze wissels op de flanken zorgen voor verwarring. Dan weer Nick, dan weer Kenji, dan weer Romijn vanaf links of andersom.

We gaan door en in de 49e minuut krijgen we Bink 1 op 1 met de keeper en hij faalt niet en trapt de bal met gevoel langs de de doelman. 0-6. Ons Winkelmandje zit wat ons betreft vol, maar de boys willen ook nog een "toetje" mee naar Doetinchem nemen.
In de 54e minuut vangt Wiebe met een vloeiende beweging de bal uit de lucht. Hij helpt onze twee centrale verdedigers en staat op de rand van ons eigen strafschopgebied. Met een vloeiende beweging haalt hij de bal achter zijn standbeen langs waardoor de spits van Blauw Geel op het verkeerde been komt te staan. Wiebe heeft Romijn al in de startblokken zien staan en met een prachtige trap van achteruit weet Wiebe om Romijn te bereiken. Die wacht netjes op eigen helft om niet buiten spel te komen staan en als de bal achter de verdedigers neer komt schiet hij als een katapult er vandoor. Als hij bijna bij de keeper is schuift hij de bal handig in de goal en vieren we met zijn allen de 0-7.

Na het eindsignaal geven we de verslagen koppies van onze tegenstanders netjes een hand en verdwijnen we in kleedkamer 9 van het gigantische sportcomplex in Veghel.
Kritische noot. Wij mogen nooit een tegenstander onderschatten. Dat is soms heel erg moeilijk. Hier kunnen we alleen maar van leren. Vandaag was ook gewoon weer een hele goede tegenstander, al lijkt dat met een 0-7 uitslag misschien niet zo. Ze hadden niet voor niets gelijk gespeeld tegen MVV.

Ik neem nog een paar paracetamolletjes in, en rij terug naar Doetinchem. Trots op deze geweldige "mennekes". En bovenal blij met weer 3 "gespaarde" puntjes. Op naar volgende week. De bekerwedstrijd tegen 1e divisionist Spartaan 20. Weer een mooi moment om weer iets nieuws te leren.