DZC '68NieuwsOverige nieuwsDen Ham bezorgt DZC’68 fikse kater

Den Ham bezorgt DZC’68 fikse kater

Den Ham won afgelopen zaterdag (12/3) met 0-1 van DZC’68. Het was een onverdiende overwinning, want DZC was op bijna alle fronten beter dan Den Ham. Helaas kon dit overwicht niet in doelpunten worden uitgedrukt. Den Ham scoorde wel en bezorgde DZC dus een fikse kater.
Oktober vorig jaar won DZC met 1-2 in Den Ham. Het was een wedstrijd die op karakter werd gewonnen. Na een achterstand van 1-0 werd de wedstrijd door Wout Blasman (prachtige lob) en Luuk Jansen (schitterende vrije trap) omgebogen in een overwinning. Het was de opmaat voor het binnenhalen van de periodetitel tegen Dieren, met daarna een groot Oktoberfest. Het liep allemaal heel anders. Tegen Dieren werd gelijkgespeeld, de periodetitel werd verspeeld, DZC belandde in een dip, maar richtte zich daarna op en was weer titelkandidaat. Drie punten tegen Den Ham zou dan ook een prachtig resultaat zijn en een mooie start van de na deze wedstrijd geplande Après-ski party.

DZC en Den Ham kwamen beide sterk uit de startblokken. Er werd meteen van beide kanten druk gezet en het leek erop dat Den Ham niet voor een puntje was afgereisd naar Doetinchem. Toch was DZC al snel de bovenliggende partij.Veel kansen leverde dat echter niet op. Tot aan de zestien ging het goed, maar daarna werd steeds niet het juiste vervolg gegeven c.q. gevonden. Het was kenmerkend dat pas tegen het einde van de eerste helft de eerste vloeiende combinatie tot aan de goal op de mat werd gelegd; deze werd beëindigd door een schuiver van Jordi Adriaanse, die werd gered door de keeper van Den Ham. De eerste helft speelde zich dus vooral af op het middenveld en voor de goals gebeurde er weinig. Ruststand derhalve: 0-0.

Dat er wat moest gebeuren om de drie punten in Doetinchem te houden, zal ook in de rust door Arthur Isselman aan zijn team zijn meegegeven. Dat zijn mannen hadden geluisterd bleek: er werd meteen druk gezet en Den Ham werd ver teruggedrongen. Eindelijk ontstonden er kansen: zo kwam Wout Blasman net te kort om de 1-0 in te koppen, zo kon een schot voorlangs net niet worden binnengetikt en was er een miraculeus moment voor de goal na een tegendraadse kopbal door diezelfde Wout Blasman. Hoe dan ook, er werd niet gescoord door DZC en dan is er een oude voetbalwet die zegt: als jezelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. Helaas gold die voetbalwet ook in deze wedstrijd. Na een foutje achterin kwam de bal bij een plotseling vrijstaande Den Hammer die de bal over Job Tadema heen lepelde: 0-1 in de 80e minuut. Meteen daarna werd er door het inbrengen van Max Riekel en Luuk Jansen kracht en souplesse in het veld gebracht, maar een sterk aandringend DZC wist het net niet te vinden. Eindstand: 0-1.

Zo verloor DZC drie belangrijke punten op weg naar de titel en werd de Après-ski party – opgezet door het team Jorg Lammers – in mineur begonnen. Maar niet te lang getreurd, want de titel is nog steeds binnen handbereik. Eerst even de kater van deze wedstrijd en Après-ski party wegspoelen en daarna vol aan de bak op de training dinsdag en donderdag. Zaterdag aanstaande (19/3) wacht namelijk de ‘clash’ tegen Dieren.

Fotoalbum (Het Gelderse voetbal)

Opstelling DZC: Job Tadema; Mart Janssen, Robin Faber, Frank van Tent Beking (Luuk Jansen), Jody Keuben; Rutger Ebbers (Max Riekel), Nick Abbink, Belend Shekho; Jordi Adriaanse, Wout Blasman, Thomas Kleinlugtebeld.