DZC '68NieuwsOverige nieuwsZes speelsters van FC Gelre maken de overstap naar de geel-blauwen

Zes speelsters van FC Gelre maken de overstap naar de geel-blauwen

De eerste speelsters meldden zich in de winterstop. Aanvoerster Lisanne van Aalst gaf in dat gesprek aan: "we zijn voetbalsters en willen voetballen en ons niet druk maken om de randvoorwaarden", "het ging te vaak niet meer over voetballen" en "we willen het plezier terug krijgen".
We hebben vele jaren met veel plezier bij FC Gelre gevoetbald maar het laatste jaar is er te veel veranderd en gebeurd. We willen een nieuwe frisse start maken waarbij we weer lekker kunnen voetballen. 

Bijna alle speelsters van FC Gelre VR1 zijn op zoek gegaan naar een nieuwe club en daarmee lijkt het wel zeker dat FC Gelre in de huidige vorm zal ophouden te bestaan. Erg spijtig, we hebben mooie momenten beleefd met z'n allen als team, maar wij moeten uiteindelijk aan onszelf denken. 

We hebben de gesprekken bij DZC'68 als zeer positief ervaren waarbij er vooral open met elkaar is gesproken. Ons werd duidelijk gemaakt dat de vereniging de geel-blauwe cultuur wenst te bewaken alhoewel men niet exact kon duiden wat deze dan in houdt. We zouden het wel merken als we er eenmaal onderdeel uit van zouden gaan maken werd gezegd.

Integratie en participatie waren de toverwoorden.

Ook zijn er geen beloftes gedaan ten aanzien van basisplaatsen of iets dergelijks maar we voelen ons welkom. Het is een stap terug vanuit de hoofdklasse naar de 2e klasse maar als het aan ons ligt, wordt komend seizoen het laatste jaar in de 2e klasse.

Deze 2e klasse is wel van een hoog niveau. We zijn natuurlijk een aantal wedstrijden wezen kijken en je kunt zien dat in het westen van het land en op zaterdag het niveau een stuk hoger ligt dan in vergelijkbare competities in het oosten en/of op zondag. 

Voor een enkeling van ons was het kiezen uit verschillende verenigingen. We kiezen voor stabiliteit en toekomstperspectief en willen niet volgend seizoen weer verkassen. Dus we gaan ervan uit dat DZC'68 onze laatste club wordt.

Het was de dames (Lisanne van Aalst, Leonie Kaal, Larissa Bijmolt, Kyra Smit, Marley Renner en Wieke Wassink) opgevallen dat binnen DZC'68 het meiden- en vrouwenvoetbal een prominente plek in de organisatie heeft en dat de vereniging zich sterk ontwikkeld heeft. Dat de dames voor DZC'68 kozen is dan ook vooral een compliment aan het bestuur, management en de taakinhoudelijke verantwoordelijken zoals de coördinator en werkgroep vrouwenvoetbal.

Tegelijkertijd is er nog voldoende ruimte voor verbeteringen. Dat zien ze zelf heel goed en daar wordt ook hard aan gewerkt is ons wel duidelijk geworden. De club staat er ook bij de KNVB goed op als het om vrouwenvoetbal gaat want DZC'68 participeert in het landelijke "Ontwikkelingsprogramma Vrouwenvoetbal" van de KNVB. 

Maar wij willen vooral met plezier terug het veld op en ons niet druk hoeven maken om van alles en nog wat. Hier zijn veel mensen actief om de meiden en vrouwen te laten voetballen en daar gaat het om. Natuurlijk hopen we een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de ambitie om met DZC'68 VR1 in de eerste klasse uit te komen.

We gaan het zien maar nu eerst vakantie!

Op de foto van links naar recht: Larissa Bijmolt, Kyra Smit, Lisanne van Aalst, Marley Renner en Leonie Kaal. Op de foto ontbreekt Wieke Wassink (verblijft momenteel in het buitenland).