DZC '68NieuwsOverige nieuwsFlitsende start DZC’68

Flitsende start DZC’68

Het eerste elftal van DZC’68 speelde afgelopen zaterdag (5/9) haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Er werd een 0-2 overwinning behaald op ZAC uit Zwolle. Zo is de toon gezet voor een hopelijk veelbelovend seizoen. Een seizoen waar DZC voor de prijzen gaat.
Op naar Zwolle, op naar ZAC, uit te spreken als: zet a c. Een nieuwkomer in de tweede klasse zaterdag, na twee opeenvolgende promoties. ZAC, voluit: Zwolsche Athletische Club, is opgericht op 1 oktober 1893 op initiatief van de toenmalige HBS-scholier Pim Adrian. Hiermee is de ZAC de oudste voetbalvereniging van Zwolle en zelfs één van de oudste voetbalverenigingen van Nederland. Uit de stal van ZAC komen in ieder geval twee bekende voetbaldieren: Bep Bakhuys en Jo van Marle. Bakhuys debuteerde op 19 jarige leeftijd in het Nederlands elftal waar hij in totaal 23 keer voor uitkwam en maar liefst 28 keer scoorde. Van Marle doorliep diverse bestuursfuncties  binnen de afdelingen van de KNVB voor hij in 1980 tot bondsvoorzitter verkozen werd.

Zoals ZAC nieuw is in de tweede klasse zaterdag, waren er zaterdag ook een aantal nieuwelingen te bewonderen in de basiself van trainer/coach Arthur Isselman. Te weten: Jordi Adriaanse (AZSV Aalten), Robin Faber (Westlandia Naaldwijk) en Jelle van Rinsum (A1). Verder maakte Wout Blasman (A1 en vorig jaar al een paar keer invaller) ook zijn debuut in de basis en maakte Jordi Worm na een lange blessure weer z’n opwachting in de achterhoede. Zo verschilde de basiself dus met 5 spelers van de basiself van de laatste competitiewedstrijd van vorig seizoen. De nieuwe aanvoerder van het vlaggenschip van DZC is Robin Faber.

In de eerste 20 minuten wervelde DZC als Dafne Schippers over het veld. De combinaties waren flitsend en bij tijd en wijle onnavolgbaar, zowel voor ZAC als voor het publiek. ZAC werd op alle fronten overlopen en na 10 minuten stond er al een 0-2 op het scorebord van het Sportpark Jo van Marle. De eerste goal kwam op naam van Wout Blasman die een schot van Jordi Adriaanse toucheerde en zo doel trof. De tweede goal was voor Rutger Ebbers die een fraaie één-twee met Luuk Jansen verzilverde. Een monsterscore leek in het verschiet, want ZAC werd helemaal zoek gespeeld. Zover kwam het echter niet; DZC nam na 20 minuten wat gas terug en langzamerhand kwam ZAC wat beter in hun spel, wat na 35 minuten de eerste kans opleverde. Daar bleef het ook bij en de ruststand was derhalve 0-2.

Waar de eerste helft mee eindigde, begon de tweede helft. Het flitsende spel van DZC was verdwenen en ZAC had met de harde wind in de rug de overhand. Jordi Worm moest al vrij na een hoofdblessure het veld verlaten en werd gewisseld voor Jordy Nijholt. Om nieuw elan in het spel te brengen werd kort daarop Jordi Adriaanse gewisseld voor Belend Shekho. Belend is afkomstig van Alverna Wijchen en is zo de derde speler van een grote amateurclub die de gelederen van het eerste is komen versterken. Het mocht echter niet baten, DZC bleef onrustig spelen en omdat ZAC niet echt grote kansen creëerde bleef het 0-2. Op het einde van de tweede helft hadden Wout Blasman en Kushtrim Simnica (ingevallen voor Thomas Kleinlugtebeld) nog de 0-3 en 0-4 op de schoen, maar de stand die na 10 minuten op het scorebord stond, was ook de eindstand: 0-2.

Zo had DZC in Zwolle een flitsende start, zowel van de wedstrijd als van het seizoen. Die flitsende start heeft duidelijk gemaakt dat DZC een prachtig elftal heeft: een prima keeper, een degelijke achterhoede waar ervaring en jeugdig elan het centrale duo vormen, een meer dan ingespeeld middenveld en een voorhoede met twee razendsnelle vleugelspitsen en last but not least, een fantastische spits. Natuurlijk moet er nog hard gewerkt aan collectiviteit en continuïteit, maar de start van deze wedstrijd belooft veel, heel veel. Op naar de eerste thuiswedstrijd, dan speelt DZC tegen ASC’62 uit Dalfsen. Komt dat zien, komt dat zien !!

Opstelling DZC'68: Job Tadema; Jordi Worm (Jordy Nijholt), Robin Faber, Jelle van Rinsum, Jody Keuben; Rutger Ebbers, Nick Abbink, Luuk Jansen; Jordi Adriaanse (Belend Shekho), Wout Blasman, Thomas Kleinlugtebeld (Kushtrim Simnica).