DZC '68NieuwsOverige nieuwsEsmay Bruil voegt eredivisie-ervaring toe aan DZC’68 VR1

Esmay Bruil voegt eredivisie-ervaring toe aan DZC’68 VR1

Esmay Bruil speelt komend seizoen voor DZC'68 VR1. Zowel Esmay als DZC'68 zijn blij met deze overstap. De al op zeer jonge leeftijd voetballende Esmay Bruil maakte op 15-jarige leeftijd de overstap naar de beloften van SC Heerenveen.
Daar stroomde ze vervolgens door naar de selectie en heeft mooie jaren gekend in de Eredivisie Vrouwen. Een ervaring die niemand haar meer kan afnemen en waar ze met trots op terugkijkt.

Na zeven jaar in Heerenveen vond ze het mooi geweest en koos voor haar maatschappelijke carrière. Haar voetballoopbaan werd voortgezet bij DTS Ede (Topklasse), maar helaas is het seizoen natuurlijk erg raar verlopen door de coronapandemie.

Nu ze weer in Doetinchem woont wil Esmay wat dichter bij huis voetballen, maar wel op niveau.
Esmay vertelt: "mijn zusje, Daniek, voetbalde tot voor kort al bij DZC’68 en zo weet ik dat de sfeer daar erg goed is en dat het vrouwenvoetbal in de vereniging een belangrijke positie heeft en er een duidelijke beleidslijn is voor het meiden- en vrouwenvoetbal.
Dus was de keuze eigenlijk niet moeilijk om bij DZC’68 te komen voetballen.

Dit team heeft veel potentie: een mooie mix van jonge talenten en spelers met veel ervaring.
Ik heb er veel zin in en ik hoop een rol van betekenis te kunnen spelen in dit team dat uitkomt in de Landelijke Eerste Klasse.