DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 1 haalt dit seizoen doelstelling niet

DZC’68 1 haalt dit seizoen doelstelling niet

DZC ’68 is er niet in geslaagd de competitie tot de laatste speeldag spannend te houden. Op zaterdag 07 mei 2016 werd er tegen de nummer drie van de ranglijst, Hulzense Boys met 2-2 gelijkgespeeld. Door dit resultaat en de andere uitslagen is het bijna onmogelijk de doelstelling van dit seizoen, promoveren naar de 1e klasse,  te halen.
Alleen winst in Hulsen, tegen de plaatselijke Boys, zou DZC'68 in race houden voor het kampioenschap in de klasse H. De Esch had drie punten voorsprong op de Doetinchemmers voorafgaande aan deze speelronde. Vooraf een pittige opdracht, omdat Hulzense Boys deze jaargang ook meedoet om de prijzen. De huidige derde plek op de ranglijst + de 1ste periode op zak geeft aan dat het een geduchte tegenstander is.

Sportpark Smidserve was zaterdag in twee opzichten een hete accommodatie. Niet alleen de temperatuur, maar ook de wedstrijd bleek tot een hoge spanningsgraad op te lopen. Al na twee minuten keken de Doetinchemmers tegen een 1-0 achterstand op. Een fout in de defensie bracht de Hulsense spits alleen voor Job, die trefzeker binnenschoot. DZC ’68 had in de eerste helft moeite de duelkracht van Hulsense Boys te evenaren, waardoor we het duel in de eerste 30 minuten niet konden controleren. Hulzense Boys bleef gevaarlijk uitkomen en DZC wist zich nauwelijks iets te creëren. In de 26ste min wist Wout Blasman met een mooie actie Belend Shekko op 6 meter voor de goal aan te spelen. Helaas was de poging van Belend niet doeltreffend. Toch kwam DZC op gelijke hoogte na een prima genomen vrije trap. Wout Blasman verlengde de bal tot in het Hulsense doel : 1-1. Een paar minuten later was het opnieuw Hulzense Boys, dat op voorsprong kwam. Een aanval over de Hulsense rechterkant bracht de Doetinchemse verdediging opnieuw  in verlegenheid : 2-1. Dit was ook de ruststand.

Na een moeizame start in de tweede helft (Hulzense Boys miste nog een paar mogelijkheden op de 3-1) voerde DZC langzaam maar zeker de druk op. In de 68 min maakte Wout de broodnodige 2-2. Vanaf dat moment geloofde DZC weer in haar kansen. De duimschroeven werden aangehaald en de kansen op 2-3 kwamen ook. Uiteindelijk zat het de Doetinchemmers niet mee. De Hulsense keeper en de paal hielden de stand op 2-2. Een einduitslag, die de verhoudingen op het veld deze zaterdag recht deden. Te weinig om nog mee te doen voor de prijzen. Alleen een voetbalmirakel kan DZC nog in de nacompetitie krijgen. Veel wiskunde en heel veel geluk is daar voor nodig. Tot slot een compliment aan de arbiter, die op prima wijze leiding gaf aan deze wedstrijd.

Rest DZC'68 a.s. zaterdag de laatste wedstrijd tegen kampioen De Esch te spelen. Het seizoen wordt op 11 juni 2016 afgesloten met de finale voor de Achterhoekcup. DZC speelt dan tegen DZSV uit Dinxperlo.

Opstelling DZC'68: Job Tadema, Jody Keuben (88e Sergio Keurntjes), Robin Faber, Frank van Tent Beking (60e Lukas de Graaf), Jordy Nijholt, Belend Shekho (60e Max Riekel), Rutger Ebbers, Nick Abbink, Jordi Adriaanse, Wout Blasman, Thomas Kleinlugtebeld