DZC '68 › Teams › SeniorenDZC'68 2

DZC'68 2

Spelers

Mehmed Akif Kazankiran
Khaled Aziz
Coen Bles
Tom van de Bovenkamp
Emin Demir
Niek Garretsen
Rik van Kampen
Rick Lammerts
Junior Lucas
Umud Ozdimir
Hamdi Pulas
Mark Rijks
Joey Rijkse
Tim Roelofsen
Mark Schoppema
Hassan Shekho
Jeremy Spits
Michel Teerink
Simon van Velpen
Ruben Wichgers

Begeleiding

Trainer
Ralf Timmer

Ass. Trainer


Teammanager
Edwin Ikink

Trainingen

Maandagavond 20.00 - 21.30 uur

Donderdagavond 20:00 - 21:30 uur

  • Verslagen
18-05-2015| DZC'68 2 komt tekort in bekerfinale (0-4)
Het 2e elftal van DZC'68 heeft de bekerfinale in de reserve klasse met 4-0 verloren. Het team van trainer Iwan Schoppema moest zijn meerdere erkennen in hoofdklasser SVZW uit Wierden. Over de hele wedstrijd gezien werden er niet zoveel kansen weggeven, maar door twee persoonlijke foutjes achterin kwam SVZW voor rust twee keer tot scoren.
Deze achterstand kwam DZC niet meer te boven. De twee ploegen, die elkaar volgend jaar ook weer gaan tegenkomen in de hoofdklasse, begonnen in een prachtige ambiance aan hun bekerfinale. In totaal waren zo'n 150 mensen uit Doetinchem meegereisd om de manschappen van DZC 2 te ondersteunen. Met het nodige vuurwerk zorgden zij in het begin voor fraaie taferelen op sportpark Het Lageveld. Maar de wedstrijd was nog maar twee minuten oud of DZC keek al tegen een achterstand aan. Een slippertje achterin zorgde ervoor dat de spits van SVZW zo kon doorlopen richting Melvin, die vervolgens kansloos was op het schot. Geen lekker begin dus!

Tot aan de 20e minuut had DZC weinig te vertellen en wist het nauwelijks over de helft van SVZW te komen. Een vrije trap van Lukas de Graaf was tot dan toe het enige wapenfeit. In het restant van de eerste helft liet DZC wat meer van zich spreken, maar goed gevoetbald werd er niet. Een verdwaalde voorzet van Kevin werd door één van de verdedigers nog bijna in eigen doelgewerkt, maar veel verder dan dat kwam DZC niet. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg DZC een behoorlijke domper te verwerken. Een tweede persoonlijke fout achterin werd in de counter keihard afgestraft door SVZW, waardoor DZC ging rusten met een 2-0 achterstand.

De tweede helft begon een stuk beter dan de eerste. Met twee aanvallend ingestelde wissels probeerde DZC een bres te slaan in de verdediging van SVZW. Er was gelijk druk naar voren en DZC leek op jacht naar een vroegeaansluitingstreffer om zo de wedstrijd te doen kantelen. Corné was dichtbij met een goed genomen vrije trap, maar zijn inzet verdween via de keeper over de goal. Uit de daarop volgende corner leek DZC terug te komen in de wedstrijd. Michel kopte vanaf de 5 meter knap in, maar zijn inzet belande tegen de paal.

DZC probeerde het wel, maar kwam te weinig voor de goal om het de tegenstander echt lastig te maken. Voetballend was het bij SVZW ook allemaal wat minder in de tweede helft. Toch was het SVZW dat de grootste kansen kreeg en in de 70e minuut de wedstrijd definitief in het slot gooide. Een voorzet kon bij de tweede paal vrij ingekopt worden waardoor DZC met nog twintig minuten te spelen tegen een 3-0 achterstand aan keek. DZC bleef knokken om tot de eretreffer te komen, maar na wederom een goede aanval aan de andere kant lag de bal voor de vierde keer deze middag achter Melvin.

Na 90 minuten stond er daarom de score van 0-4 op het scorebord. Een gedecideerde nederlaag voor de mannen uit Doetinchem. Vuurwerk naast het veld was er vandaag genoeg, maar daarbinnen viel het deze middag helaas wat tegen. Duels werden te vaak verloren en het goede combinatiespel van de afgelopen weken werd niet tentoongesteld. Daarbij haalden te veel spelers hun niveau niet en tegen een goede hoofdklasser als SVZW wordt het dan heel lastig. Maar een 2e plek in dit bekertoernooi is zeker een prestatie van formaat. Na een geweldig bekertoernooi, met als hoogtepunt het spektakelstuk tegen Sparta Nijkerk (5-2 winst), en een kampioenschap met terugkeer naar de hoofdklasse kunnen de mannen met opgeheven hoofd afscheid nemen van dit voetbalseizoen.

Opstelling DZC'68: Melvin ter Braak; Joey Rijkse (Wessel ten Brinke), Nathan van klaveren, Tom Franssen, Wilco Lodewijks; Mathijs de Waard, Lukas de Graaf, Michel Teerink (Wout Blasman); Corné de Waard (Behzad Shekho), Max Riekel en Kevin Holtus.
Bekijk hier de fotoreportage, gemaakt door Henk Steen SVZW te Wierden.

Fotoreportage

Bekijk hieronder het videoverslag van SVZW TV
30-04-2015| DZC’68 2 wordt kampioen in Zutphen
Het tweede elftal van DZC’68 speelde afgelopen zaterdag (2/5) de kampioenswedstrijd tegen FC Zutphen. Het was een moeizame wedstrijd (1-1), maar het kampioenschap werd veilig gespeeld. Het tweede werd kampioen in de reserve 1e klasse A en speelt volgend jaar in de Hoofdklasse. Een prestatie van formaat.
Senioren 2 bestaat eigenlijk uit twee prachtige teams. Ten eerste is daar de technische staf bestaande uit Iwan Schoppema (hoofdtrainer), Harry Nijholt (assistent trainer), Gert Tuenter (teammanager) en Tonny Derksen (grensrechter – assistent scheidsrechter). Een mooi collectief, dat verschillende invalshoeken van het voetbal nastreeft en over weet te brengen op de spelers. Ten tweede is daar de selectie, oftewel een hecht team met verschillende persoonlijkheden, maar alle met een enorme drive om te winnen.In het veld een elftal met een degelijke en goed opbouwende verdediging, een zeer creatief middenveld en last but not least, een stoere, flitsende en veel scorende aanvalslinie. De basis van de successen van dit team werd gelegd in de aanloop van dit seizoen: Spartaanse trainingen onder leiding
van Iwan Schoppema. Een zeer goede basisconditie was het toverwoord. Later werd dat gekoppeld aan goed verzorgd voetbal van achteruit. Al deze ingrediënten zijn goed geweest voor het kampioenschap in de reserve 1e klasse A.

Uit naar Zutphen, op naar het spiksplinternieuwe Sportcomplex ’t Meijerink. De messen waren geslepen. Het tweede was er klaar voor. De eerste helft begon desondanks een beetje afwachtend, maar al snel wist DZC zich een overwicht te verschaffen. Dat leverde een paar kleine kansjes op, waarbij een schot van Lucas de Graaf op de lat belandde. In de 26e minuut was het raak. Een assist van Wout Blasman werd met ‘buitenkantje rechts’ afgeronddoor Max Riekel: een echte spitsengoal. Ondanks de voorsprong en het overwicht was het spel van DZC onrustig en wisten de mannen van Schoppema en Nijholt niet door te drukken. Ruststand 0-1. DZC begon zwak aan de tweede helft. Geklungel achterin leverde meteen een goal op voor Zutphen en zo was de stand weer gelijk: 1-1. DZC bleef onrustig en rommelig spelen, maar wist zich halverwege de tweede helft toch weer wat kansjes te creëren. Wout Blasman en Max Riekel hadden kunnen scoren, maar de stand bleef in evenwicht. Tegen het einde van de wedstrijd sijpelde het bericht door dat de naaste concurrent op een 4-0 achterstand was gespeeld en de kampioenschaal en de champagne konden worden aangerukt. Na negentig minuten floot de scheids onder luid gejuich voor het eindsignaal. De champagne kon worden ontkurkt door Gert-Jan Spit en de schaal kon worden uitgereikt door Jan Minkhorst. Het kampioenschap in de 1e klasse A was een feit.

Zo kwam DZC’68 2 terug op het hoogste niveau bij de reserves. Een formidabele prestatie. Een aantal jaren geleden werd deze klus geklaard in Kampen, toen via de nacompetitie en onder de bezielende leiding van Cor Peitsman. Nu gebeurde dat onder leiding van de uitstekende technisch staf van Iwan Schoppema. Maar de mannen in het veld moesten het zaterdag dan toch maar even doen. En dat deden ze. Fantastisch !!

Opstelling DZC'68: Melvin ter Braak; Joey Rijkse, Nathan van Klaveren, Tom Franssen, Wilco Lodewijks (Rico Braakhekke); Michel Teerink (Wessel ten Brinke), Mathijs de Waard (Sander Adriaanse), Lukas de Graaf (Fabian Penninkhof); Corné de Waard, Max Riekel, Wout Blasman (Chris Hekman).

Deel deze pagina via: