DZC '68 › Teams › SeniorenDZC'68 1

DZC'68 1

Spelers

Nick Abbink
Rutger Ebbers
Robin Faber
Sjoerd Heesen
Stijn Ikink
Fatih Ilkan
Luuk Jansen
Jody Keuben
Sergio Keurntjes
Thomas Kleinlugtebeld
Jelle Massop
Fabian Mensah
Jordy Nijholt
Max Riekel
Jelle van Rinsum
Belend Shekho
Kustrim Simnica
Job Tadema
Mike Thus
Corne de Waard
Mathijs de Waard
Tolgahan Yayla
Furkan Yeter
Meron Zehaye

Begeleiding

Trainer
Steven Verheijen

Ass. Trainer
Stephen Konneman
Marvyn Barzuwa

Keeperstrainer
Mathijs Hekman

Teammanager
Pascal Hertogh

Ass. Scheidsrechter
Anne de Boer

Verzorger
Jan Henk Pasman

Trainingen

Dinsdagavond 20.00 - 21.30 uur

Donderdagavond  20.00 - 21.30 uur

  • Stand
  • Uitslagen
  • Programma
  • Verslagen
  • Nieuws
< vorige
Week 29
volgende ›
Geen resultaten gevonden.
< vorige
Week 30
volgende ›
Geen programma bekend.
04-12-2016| DZC'68 ongenaakbaar
DZC'68 heeft afgelopen zaterdag (3/12) de afstand tot haar naaste belagers vergroot. Zelf won het in Zwolle na een matige wedstrijd met 0-1 van WVF en de concurrentie verloor. Rutger Ebbers was de matchwinnaar met een doelpunt gemaakt in de 5e minuut.
De meest bijzondere clubnaam van de tweede klasse is Westenholte Voorst Frankhuis, oftewel WVF, dat vroeger Quick heette. Quick werd in 1937 door een vijftal jongens van twaalf en dertien jaar opgericht. Na een wervingsactie kregen de jongens een eerste elftal op de been. Contributie: twee cent per week (dat waren nog eens bedragen). Voordat Quick in 1940 echter aan de eerste competitiewedstrijd mocht beginnen, kwam de KNVB met een eis op tafel (toen ook al). De leden van Quick moesten een andere naam voor de club bedenken, want er waren teveel clubs die zo heetten en waarschijnlijk duldden de Duitsers geen Engelse naam. De keus viel dus op WVF, vernoemd naar de Zwolse buurtschappen Westenholte, Voorst en Frankhuis. De laatste jaren 'scharrelt' WVF tussen de eerste en de tweede klasse. Voor de wedstrijd tegen DZC stond WVF op een zesde plek met 4 gewonnen, 4 gelijkgespeelde en 3 verloren wedstrijden. Een tegenstander om rekening mee te houden.

De wedstrijd in Zwolle begon met een minuut stilte voor de vliegramp in Colombia, waar een groot deel van de selectie van de Braziliaanse club Chapecoense om het leven kwam. Een mooi moment van bezinning voor twee keer drie kwartier emotie in en rondom het veld. Na dat moment van bezinning waren de mannen van Stéven Verheijen sneller bij de les dan de mannen van Herben Visscher. Vanaf minuut één werd er druk gezet en combineerde DZC stijlvol naar de goal van WVF. Dat werd in de 5e minuut al beloond met een doelpunt; Rutger Ebbers vond het net na een fraaie aanval via Meron Zehaye en Thomas Kleinlugtebeld. Het frivole spel van DZC werd in de 10e minuut echter onderbroken door de scheids die de spelers van het in het blauw-wit spelende WVF en het in het geheel blauw spelende DZC niet goed meer kon onderscheiden (de reeds ondergaande zon speelde hem parten). De wedstrijd was na een verkleedpartij (blauw-wit werd rood-wit) meer in balans, zowel qua kleur als qua spel. Er ontstonden bij dit evenwicht nog wel wat kansjes over en weer (leuke actie, dito schot Mehmet Bulut), maar tot goed voetbal en goals leidde het niet. Ruststand derhalve, een verdiende 0-1.

De thee in de rust bracht niet wat iedereen in en rondom het veld had gehoopt; iets beter voetbal. WVF wist geen opening te vinden in de gesloten verdediging van DZC en DZC wist de ruimtes die WVF bood niet goed te benutten. Verder werden de omstandigheden steeds mistroostiger, zo maakte het zonovergoten Sportpark De Weide Steen plaats voor kunstlicht en werd het kil langs de lijn. De tweede helft kende eigenlijk maar twee bijzondere momenten. Het eerste was een foute terugspeelbal van een verdediger van WVF, die keeper Mike te Wiele op een fenomenale wijze uit zíjn doel tikte; het tweede was een niet te missen kans voor open doel voor WVF in de slotfase (hoog over). Zo bleef het na een matige wedstrijd van beide partijen 0-1. Een eindstand waarbij DZC best tevreden mee mocht zijn, of zoals een erelid van WVF na afloop opmerkte: 'een gelijkspel was zeker verdiend geweest'.

Zo pakte DZC in Zwolle opnieuw drie punten. Aangezien de naaste belagers – Enter Vooruit en Sparta Enschede – verloren bedraagt de afstand tot de voornoemde twee nu elf punten en blijft DZC ongenaakbaar in de tweede klasse H. Het is goed daarbij te vermelden dat dat mede komt door een verdediging die staat als een huis. Het zijn Job Tadema, Jordy Nijholt, Sergio Keurntjes, Robin Faber en Tolgahan Yayla die in twaalf wedstrijden nog maar acht doelpunten tegen hebben gekregen; een prestatie van formaat. De laatste klus voor de kerst en de jaarwisseling is aankomende zaterdag (10/12) thuis tegen ASC'62 uit Dalfsen. Het is dus de laatste keer dat dit DZC te bewonderen is in 2016. Komt allen tezamen, jubelend in vreugde !!

Opstelling DZC: Job Tadema; Jordy Nijholt, Sergio Keurntjes, Robin Faber, Tolgahan Yayla; Mathijs de Waard, Rutger Ebbers (Mehmet Kazankiran), Nick Abbink; Mehmet Bulut (Kustrim Simnica), Meron Zehaye (Jody Keuben), Thomas Kleinlugtebeld.

Foto's sportief Zwolle
13-11-2016| DZC’68 wint topper tegen Enter Vooruit
DZC'68 heeft zichzelf een goede dienst bewezen door de topper tegen Enter Vooruit te winnen (1-2). Het was een zwaar bevochten overwinning die het zelfvertrouwen van de mannen van Stéven Verheijen opnieuw een boost zal geven. DZC blijft door deze winstpartij fiere koploper in de tweede klasse H.
De voorbeschouwingen op de topper Enter Vooruit – DZC waren veelbelovend. Er werd melding gemaakt van het feit dat Enter Vooruit nog niet had verloren, maar wel vier keer had gelijkgespeeld, en dat DZC één keer had verloren en nog niet had gelijkgespeeld. Het puntenverschil van de nummer één en de runner-up in de tweede klasse H bedroeg hierdoor vijf punten. Daarnaast is Enter Vooruit een degradant uit de eerste klasse, een klasse waarin DZC graag een stabiele middenmoter wil zijn. Wat niet in de voorbeschouwingen stond is, dat het altijd goed toeven is op het mooie Sportpark De Werf in Enter en in de prachtige bestuurskamer van onze gewaarde sportvrienden van Enter Vooruit. Hoe dan ook, er stond een heuse topper op het programma en iedereen had zin in een mooie middag en een prachtige pot voetbal. Kiek’n wat ‘t wot.

De eerste helft begon van beide kanten wat afwachtend. Het was koud, erg koud in Enter en dat gold blijkbaar zowel langs de lijn als op het veld. De warming-up duurde zo’n tien minuten, maar toen DZC z’n draai net wat begon te vinden, maakte Enter Vooruit op schitterende wijze de 1-0. Een verre en hoge voorzet van links werd door Kevin Peppels à la Marco van Basten in één keer in het doel gevolleerd. In de fase daarna was het Enter Vooruit dat net iets gedrevener en geconcentreerder speelde dan DZC. Maar zoals al in eerdere wedstrijden te zien is geweest, heeft het huidige DZC het vermogen de wedstrijden voetballend te laten kantelen. Dat gebeurde ook in Enter en dat leverde een paar mooie aanvallen c.q. kansen op (schitterende vrije schop van Thomas Kleinlugtebeld tegen de lat). Vlak voor rust beloonde DZC zichzelf echter met de gelijkmaker. Een prima aanval en een prachtige voorzet van Mathijs de Waard werd snoeihard tegen de touwen gekopt door Meron Zehaye. Het bood een prima perspectief voor de tweede helft.

De tweede helft ging verder zoals de eerste helft was beëindigd. Een drukkend DZC en inzakkend Enter Vooruit. Dat leverde al vrij snel een hoekschop op voor de mannen van Stéven Verheijen. De hieruit afvallende bal viel voor de voeten van Robin Faber, die met een fenomenale wreeftrap (zijn handelsmerk) de bal via de keeper van Enter Vooruit in het net schoot; 1-2. Wat volgde was een lange worsteling voor zowel de spelers als de toeschouwers (waarvan een mooi aantal Doetinchem). Enter Vooruit worstelde om een opening te vinden in de goed georganiseerde verdediging van DZC. DZC worstelde om de geboden vrijheden goed uit spelen en de kansen af te maken en het publiek worstelde om een beetje warm te blijven. De gelijkmaker bleef echter uit en de voorsprong werd niet uitgebreid. Ergo, de eindstand was 1-2, Enter Vooruit verloor en DZC won; terecht.

Enter Vooruit is dus verlost van de nul bij verloren wedstrijden. Door deze verliespartij staat Enter Vooruit nu acht punten achter op koploper DZC. Diezelfde achterstand hebben ASC’62, Sparta Enschede en het verrassend acterende DZSV met oud DZC-er Bas van Londen als coach. Die ruime voorsprong is verdiend te noemen; het nieuwe DZC is een ijzersterk collectief met allemaal prachtige voetballers en prima trio aan het roer. Na de wedstrijd werd bekend gemaakt dat met de kapitein, Stéven Verheijen een contractverlenging is overeengekomen. Een mooie beloning voor een keurig uitgezette koers die moet leiden naar het kampioenschap. Zover is het echter nog niet, de eerstvolgende wedstrijd is op 26 november thuis tegen DZSV, een clash c.q. topper van de eerste orde. Verheijen vs Van Londen: Let’s get ready to rumble !!

Opstelling DZC: Job Tadema; Jordy Nijholt, Sergio Keurntjes, Robin Faber, Tolgahan Yayla; Mathijs de Waard, Rutger Ebbers (Frank van Tent Beking), Nick Abbink; Corné de Waard (Mehmet Bulut), Meron Zehaye (Max Riekel), Thomas Kleinlugtebeld.
Wedstrijdverslag van Enter Vooruit.
Foto's van Enter Vooruit 
Gemaakt door Henk Pluimers
H
enk namens DZC'68 bedankt voor de mooie foto's
31-10-2016| Ruime overwinning bezorgt DZC’68 de eerste periodetitel!
Na een week met verplichtingen in zowel de beker, een leerzaam 2-5 verlies tegen Silvolde, als de achterhoek cup, een overtuigende 0-10 overwinning op Stokkum, werd afgelopen zaterdag (29/10) de competitie hervat met de thuiswedstrijd tegen Quick’20 uit Oldenzaal.
Door onze flitsende reporter: Jelle van Rinsum

Een wedstrijd waar voor DZC’68 niet alleen de 3 punten op het spel stonden, maar ook de eerste periode titel. In de afgelopen twee jaar bevond DZC’68 zich vaker in deze situatie, maar op de momenten dat het er op aan kwam gaf de ploeg niet thuis.

Tegen Quick’20 wist DZC’68 echter wel om te gaan met de druk, resulterend in een overtuigende 6-1 overwinning, het behoud van de koppositie en dus ook de eerste periodetitel!

De tegenstander uit Oldenzaal is dit seizoen minder op dreef. Met drie gelijke spelen en nul overwinningen stond het totaal, voorafgaand aan de confrontatie van afgelopen zaterdag, op drie schamele punten uit 7 duels. Quick’20 kon de punten dus erg goed gebruiken en DZC’68 kon er van uitgaan dat het de punten niet cadeau zou krijgen.

Scherp aan de wedstrijd beginnen was dus het devies voor DZC’68 en zo geschiedde. Na vier minuten stond de 1-0 al op het scorebord. Na een scrimmage voor de ogen van de Oldenzaalse doelman gaf aanvoerder Robin Faber het laatste zetje: 1-0. DZC’68 ging op zoek naar meer en kreeg in de twaalfde minuut een grote kans op de 2-0. De kans was niet besteed aan spits Meron Zehaye en pardoes lag de bal twee minuten later aan de andere kant in het net. De thuisploeg was nog niet in de problemen gekomen, maar een slordigheid in de defensie zorgde ervoor dat Mark Leijdekkers de gelijkmaker binnen kon schieten. Ondanks de tegentreffer bleef DZC’68 de betere partij en ging het wederom op zoek naar de voorsprong. In de 29e minuut kwam deze er ook. Na een voorzet vanaf links miste Jordy Nijholt de bal op een haar, de bal werd echter opnieuw ingebracht en Rutger Ebbers wist wel raad met deze buitenkans: 2-1.

DZC’68 probeerde haar voorsprong uit te breiden en kreeg hiertoe enkele mogelijkheden. De grootste kans was echter voor Quick’20. Na een counter over rechts moest doelman Job Tadema handelend optreden. De gelijkmaker werd hiermee voorkomen en DZC’68 kon verder met haar jacht op de 3-1. Deze kwam er en wel in de veertigste minuut. Het was wederom een voorzet vanaf de zijkant die binnen gewerkt werd. Meron Zehaye schoot de bal stijlvol, met een halve omhaal, tegen de touwen.

In de rust gaf trainer Stéven Verheijen zijn ploeg aan scherp te blijven en de wedstrijd snel te beslissen. Thomas Kleinlugtebeld bewees vroeg in de tweede helft goed geluisterd te hebben naar zijn trainer. Hij veroverde de bal zelf, stoomde door naar de goal en besloot hard, onderkant lat, binnen te schieten: 4-1. Hiermee was de wedstrijd zo goed als beslist en ging DZC’68 een solide tweede helft tegemoet. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam in de 55e minuut. Een snelle combinatie over links, een knappe voorzet, goed terugleggen en een mooie schuiver zorgden voor de 5-1 van Rutger Ebbers. Een doelpunt uit het boekje en typerend voor de manier waarop dit DZC’68 kan voetballen. Na deze fantastische goal zou DZC’68 er nog eentje maken. Het was wederom Thomas Kleinlugtebeld die na een hoekschop de bal voor zijn voeten kreeg. Randje 16 schoot de buitenspeler, uit stand, de bal strak in de kruising. Wederom een prachtige goal en de opmaat voor een mooie maar lange avond.

Het was wederom een geslaagde middag op Sportpark Zuid. Een ruime overwinning, mooie aanvallen, prachtige goals en als hoogtepunt de eerste periodetitel. De eerste ‘prijs’ is binnen maar uiteindelijk gaat het DZC’68 erom aan het eind van de rit bovenaan te staan. Op deze mooie herfstmiddag heeft DZC’68 in ieder geval opnieuw een stap in de goede richting gezet.

Opstelling DZC: Job Tadema; Jordy Nijholt, Robin Faber (Frank van Tent Beking), Sergio Keurntjes, Tolgahan Yayla; Mathijs de Waard, Rutger Ebbers (Belend Shekho), Nick Abbink; Corné de Waard, Meron Zehaye (Max Riekel), Thomas Kleinlugtebeld.

09-10-2016| Ondanks eerste puntverlies nog steeds koploper!
Zaterdag 8 oktober, SuperSamstag bij DZC! Dat betekent een dag vol mooie wedstrijden en een gezellig Oktoberfest als afsluiting. De biertjes (en frisjes) smaken net wat lekkerder, in de bierstube wanneer er ook punten kunnen worden bijgeschreven.
Bekijk hier het fotoalbum.

Tot nu toe was het maximaal aantal punten van 15 uit 5 wedstrijden gehaald door ons eerste elftal. Dat betekent dan ook bovenaan de ranglijst!

Uitgangspunt is om die positie zo lang mogelijk te behouden.

De tegenstander van deze middag komt uit Hellendoorn. Geen onbekende voor DZC, al enkele seizoenen treffen de ploegen elkaar.  Vorig seizoen eindigde de thuiswedstrijd in een 2-2 gelijkspel. De uitwedstrijd was een bijzondere. Om de 3 punten voor DZC bij te schrijven was er wel 2x een retourtje Hellendoorn nodig. De eerste keer werd de wedstrijd bij een 0-2 stand gestaakt door een blessure van de scheidsrechter. Op een latere datum moest nog een keer worden afgereisd met een 1-7 als eindresultaat. 

De resultaten van Hellendoorn dit seizoen zijn nog niet stabiel te noemen. Winst en verlies wisselen elkaar af. Dit resulteert in een 8e plaats met 6 punten. Vorige week was er een grote nederlaag van 5-0 bij Sparta Enschede. 

In het eerste kwartier  van de wedstrijd is hetzelfde spelbeeld te zien als de afgelopen weken. Aanvallend voetbal en goede combinaties. Verschillende (grote) kansen komen er maar de bal gaat net naast het doel of komt in de handen van de keeper. Na 28 minuten is er een vrije trap voor Hellendoorn. Via een kopbal gaat de bal met een boog over Job Tadema en komt in het net. Stand 0-1.  

DZC gaat op zoek naar de gelijkmaker. De verdediging van Hellendoorn sluit zich en er wordt geen opening gevonden. Een ruststand van 0-1, ‘tegen de verhouding in’ volgens een van de meegereisde bestuursleden van Hellendoorn. 

In de tweede helft wordt Thomas Kleinlugtenbeld vervangen door Lukas de Graaf.

DZC zoekt vanaf het begin van de tweede helft de aanval. De eerste 10 min is er duidelijk veldoverwicht en aanvallend voetbal. Maar zonder resultaat. Max Riekel wordt in de 58 minuut gewisseld voor Mehmet Bulut.

Het beeld blijft de hele tweede helft gelijk. De verdedigers van Hellendoorn staan dicht op elkaar en het lukt niet om een opening te vinden. Zowel via de linkerkant als de rechterkant, er is te weinig ruimte. Hellendoorn houdt stand, al kost dit hen in totaal wel 7 gele kaarten.  

Ook de wissels kunnen niet het verschil maken. Luuk Jansen komt in het veld voor Mathijs de Waard. Een goede actie en schot van Lukas de Graaf wordt door de keeper in de korte hoek gepareerd.  

Aanvallend brengt Hellendoorn weinig, enkele lange ballen naar voren die geen gevaar geven.

In de laatste minuten komt Job Tadema  nog een keer mee naar voren bij een corner. Het scheelt niet veel of hij had de bal richting doel kunnen koppen.  

Tot het eindsignaal blijft DZC de aanval zoeken maar helaas zonder resultaat. De punten gaan mee naar Hellendoorn. Ondanks het puntverlies blijft DZC wel koploper!.

Na de wedstrijd worden de trainingspakken verruild voor lederhosen en ondanks dat er geen punten werden gehaald werd het toch 'ein super tollen Samstag' !!!

25-09-2016| Flitsende start bezorgt DZC'68 zege in Enschede
DZC'68 versloeg afgelopen zaterdag (24/9) na een flitsende start Sparta Enschede met 1-5. Het was de vierde opeenvolgende overwinning van de manschappen van Stéven Verheijen. DZC is daardoor in de tweede klasse H nu de trotse koploper.
Er werd afgereisd naar Sportpark Schreurserve aan de groene noordkant van Enschede. Naar een zestal speelvelden waarvan twee voorzien van kunstgras en met een lichtinstallatie rond het hoofdterrein, twee speciale pupillenveldjes, een uitgebreide trainingsaccommodatie, een prachtige tribune inclusief omroep- cabine, een goed geoutilleerd clubgebouw met een ruime kantine, een professionele verzorgingsruimte en een gezellige bestuurskamer. Meer dan 1.000 leden, spelend in 8 elftallen waaronder een damesteam bij de senioren en 43 teams bij de junioren en pupillen; dat is de Christelijke Voetbal Vereniging Sparta Enschede, opgericht in 1921. Na vier jaar spelend in de eerste klasse sinds dit seizoen weer acterend in de tweede klasse; goed voor 7 uit 3 met slechts 1 doelpunt tegen. Een geduchte tegenstander dus; met oud DZC-er Jordi Adriaanse in de gelederen, die vanwege een blessure helaas niet kon spelen.

Hoezo geduchte tegenstander; zelden zo’n overdonderende start gezien van DZC als tegen Sparta Enschede. Binnen twintig minuten stond er al een 0-3 op het scorebord. Na vijf minuten was het Lukas de Graaf die een prachtige aanval over veel schijven en na een fraaie actie c.q. assist van Mehmet Bulut wist af te ronden. Het gretige DZC denderde door en nadat Max Riekel in de 9e minuut in de zestien onderuit werd gehaald, benutte Robin Faber zeer koel de strafschop; 0-2. Ondanks deze stand bleef DZC gaan en werd het in de 18e minuut al 0-3. Een prachtige voorzet van Tolgahan Yayla werd snoeihard in de kruising gekopt door Max Riekel. Sparta hing in de touwen en DZC nam, misschien wat verbouwereerd door haar eigen geweld, wat gas terug. Sparta krabbelde op, viel aan en DZC counterde, maar goals leverde het niet meer op. Ruststand 0-3.

DZC kwam ook na de rust weer prima uit de startblokken. Zowel Max Riekel als Rutger Ebbers hadden de 0-4 kunnen maken, maar misten enig fortuin in de afronding (Max kopbal net naast, Rutger schuiver net voorlangs). Via een onschuldig handsballetje van Rutger Ebbers in de 55e minuut in de zestien, kreeg Sparta Enschede te kans om nog enigszins terug te komen in de wedstrijd en dat deed het ook; 1-3. Een paar minuten daarna had DZC opnieuw de kans de wedstrijd op slot te gooien, maar Mehmet Bulut had ook geen geluk in de afronding. De prima spelende Mehmet, vorig jaar nog speler van de A1, werd kort daarop gewisseld voor Thomas Kleinlugtebeld, die net teruggekeerd was van zijn Paralympisch avontuur in Rio de Janeiro. Het was in een fase waarin het flitsende was ingeruild voor het rommelige, en de vraag was, wordt het nog hectisch (2-3) of wordt het uitspelen (1-4). Het werd het laatste en zelfs nog meer. Kustrim Simnica (gewisseld voor Max Riekel) en Lukas de Graaf zorgden voor de 1-4 (voorzet – prima volley) en Thomas Kleinlugtebeld en Kustrim Simnica voor de 1-5 (voorzet – harde kopbal). Een prachtig slotakkoord van een mooi voetbalconcert.. Een verdiende overwinning, waar alle Doetinchemmers en alle Enschedeërs het over eens waren.

Zo won DZC ook haar vierde wedstrijd in deze competitie en is het nu alleen koploper, omdat DOS Kampen thuis met 1-2 verloor van WVF. Een koppositie waar niets van valt af te dingen. DZC kan prachtig voetballen, kan fantastische doelpunten maken, speelt met veel lef en met een tomeloze energie. Zaken waar met name alle nieuwe nieuwkomers – zowel bij de technische staf als in het team – aan bijdragen. Met veel zelfvertrouwen dus op naar de volgende klus. Op naar opnieuw een ‘oudje’ in het amateurvoetbal, op naar de Zwolsche Atletische Club, oftewel ZAC.

Opstelling DZC: Job Tadema; Jody Keuben (Jordy Nijholt), Sergio Keurntjes, Robin Faber, Tolgahan Yayla; Mathijs de Waard, Rutger Ebbers, Nick Abbink; Mehmet Bulut (Thomas Kleinlugtebeld), Max Riekel (Kushtrim Simnica), Lukas de Graaf.
18-09-2016| 9 uit 3 voor DZC’68
Na twee gewonnen wedstrijden uit evenzoveel wedstrijden is het begin van DZC’68 alleraardigst te noemen. Afgelopen zaterdag (17/9) werd ook de derde overwinning behaald. De mannen van Stéven Verheijen en zijn staf boekten, in de thuiswedstrijd tegen Be Quick’28 uit Zwolle, een verdiende 1-0 overwinning.
Verslag van onze gastreporter Jelle van Rinsum
Na de eerdere overwinningen op OZC en Den Ham was Be Quick’28 de derde tegenstander voor DZC’68 in 2H. Ondanks een matige seizoenstart van de gasten uit Zwolle, met 1 punt uit 2 wedstrijden, schatte DZC deze ploeg toch hoog in. Afgelopen jaar speelde Be Quick’28 namelijk nog in de eerste klasse, het niveau waarop DZC graag wenst te spelen.

De basisopstelling van DZC was ten opzichte van de week ervoor op twee posities gewijzigd. De licht geblesseerde aanvallers Meron Zehaye en Corné de Waard werden vervangen door Max Riekel en Mehmet Bulut. Het was voor Mehmet zijn eerste basisplek in DZC 1, nadat hij afgelopen zomer de overstap had gemaakt vanuit de A1. De gedrevenheid spatte er dan ook vanaf wat resulteerde in een prima wedstrijd van deze snelle buitenspeler. Het begin van de wedstrijd tussen DZC en Be Quick was echter niet van een indrukwekkend niveau. In een rommelig eerste half uur waren er op enkele standaardsituaties weinig noemenswaardige kansen te noteren. Het was dan ook vooral een tactisch steekspel, tot de wedstrijd na een half uur los begon te komen. DZC begon de overhand te krijgen en dit resulteerde in meer en meer mogelijkheden. De grootste kans was voor Rutger Ebbers. De technisch vaardige middenvelder wist, na een prima aanval, het net ook te vinden. Ware het niet dat de grensrechter zijn vlag de lucht in had gestoken waardoor de treffer werd geannuleerd. Verdedigend gaf DZC, op een afzwaaier vlak voor rust, weinig weg. De teams gingen dan ook met een 0-0 tussenstand aan de thee.

In de tweede helft ging DZC op jacht naar de openingstreffer. Waar de Doetinchemse formatie in Den Ham slecht uit de kleedkamer kwam, was dat deze week niet het geval. DZC begon fel aan de tweede helft met enkele goede mogelijkheden als gevolg. Zo leek Rutger Ebbers na een goede pass door het centrum alleen op de keeper af te gaan. De grensrechter van dienst stak echter tot ieders verbazing de vlag in de lucht waardoor deze grote kans niet door ging. DZC bleef echter aan zetten en kreeg opnieuw grote mogelijkheden. Binnen een tijdsbestek van tien seconden kreeg DZC drie levensgrote kansen. De bal wilde er echter niet in aangezien de keeper van de tegenpartij meermaals in de weg lag. Zelfs toen de keeper uitgespeeld leek te zijn, wist een verdediger zich voor de bal te gooien waardoor DZC genoegen moest nemen met een hoekschop. Deze hoekschop bleek echter goud waard. Een goed genomen corner van Tolgahan Yayla werd bij de tweede paal binnen gewerkt door Sergio Keurntjes. De verdediger, die in Den Ham ook al matchwinner was, tikte de bal met zijn rechter binnen wat leidde tot vreugde op Sportpark Zuid. Met nog een half uur op de klok wist Be Quick wat het te doen had. Het ging op zoek naar de gelijkmaker, zonder succes. DZC stond verdedigend goed en gaf weinig kansen weg. DZC bleef wel mogelijkheden creëren en vergat de wedstrijd op slot te gooien. Zo kreeg het een vrije trap binnen de zestien na hands van de keeper en miste de ingevallen Kushtrim Simnica een goede mogelijkheid. Beide teams wisten echter niet te scoren waardoor het lang spannend bleef, maar de 3 punten wel in Doetinchem bleven.

Met 9 punten uit 3 wedstrijden is DZC perfect begonnen aan het seizoen. Het gaat dan ook, samen met DOS Kampen, aan kop. Volgende week zaterdag gaat DZC op bezoek bij Sparta Enschede. De Enschedeërs, met oud-DZC’er Jordi Adriaanse in de gelederen, zijn eveneens goed begonnen met 7 punten uit 3 wedstrijden. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden waar DZC zal proberen haar zegereeks te verlengen.

Opstelling DZC: Job Tadema; Jody Keuben, Sergio Keurntjes, Robin Faber, Tolgahan Yayla; Mathijs de Waard, Rutger Ebbers, Nick Abbink; Mehmet Bulut (Meron Zehaye), Max Riekel (Kushtrim Simnica), Lukas de Graaf (Frank van Tent Beking).
04-09-2016| DZC'68 1 wint eerste competitieduel
DZC ’68 is op zaterdag 03 september 2016 prima begonnen aan de nieuwe competitie door met 3 – 0 te winnen van OZC. De Ommense ploeg was kansloos tegen de mannen van de nieuwe trainer/coach Stéven Verheijen.
Het eerste elftal heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan. In vergelijking met vorig seizoen trok onmiddellijk het nieuwe thuistenue de aandacht. Een prachtig nieuw onderwerp in de traditionele DZC kleuren geel – blauw was mogelijk gemaakt door onze kledingsponsor All Sportswear samen met het kledingmerk Errea en op de borst de naam van onze nieuwe hoofdsponsor REBO ERA Makelaars.

Ook in de bemensing van de staf waren er de nodige wijzigingen te bespeuren. Arthur Isselman is vertrokken naar OBW in Zevenaar en Stéven Verheijen heeft het Winterwijkse FC Trias verruild voor onze A-selectie. Ook assistent trainer Stephen Könnemann is nieuw in de staf. Gelukkig zijn er daar ook nog de vertrouwde en deskundige mannen :  Marvyn, Matthijs, Pascal, Jan-Henk en Anne, die de staf compleet maken.

En dan de selectie… Ook hier toch een aantal vertrouwde namen verdwenen. Jordy Adriaanse gestopt, Wout Blasman is overgestapt naar hoofdklasser Silvolde en Jordi Worm is bij vrienden in het 4de team gaan voetballen. Thomas Kleinlugtebeld is afgereisd naar de paralympics in Rio om te proberen een Olympische medaille te winnen met het Nederlandse CP voetbalteam en is dus voorlopig niet beschikbaar.

Verheijen startte tegen OZC met een splinternieuwe aanval. Meron Zehaye, Max Riekel en Corné de Waard waren aangewezen om het de Ommense verdediging lastig te maken. Ook was er een opmerkelijke plek ingeruimd voor Tolgahan Yayla aan de linkerzijde van het team. Ook opvallend : de aanwezigheid in de basis van de broers Corné en Mathijs de Waard.

In de aanloop naar de competitie was er in de beker een 100% score behaald tegen Vorden (2 - 0), FC Zutphen (1 – 0) en Helios uit Deventer (7 – 2). Dit heeft de ploeg vertrouwen gegeven naar de competitie. Als één ding duidelijk was geworden, dan was het wel de brede selectie waaruit Verheijen dit seizoen kan kiezen.

De geel-blauwen startten geconcentreerd en dat leidde al snel tot controle over de wedstrijd. Het spel speelde zich voornamelijk al op de Overijsselse helft. In de eerste 20 min leverde het veldoverwicht twee kopkansen op voor Max Riekel en Nick Abbink. Beide kopballen vlogen over de deklat heen. In minuut 37 ontrolde zich een mooie aanval over de linkerkant. Een prachtige individuele actie van Meron Zehaye leverde een mooi passje op naar Rutger Ebbers. De assist van Meron werd prachtig bij de eerste paal in de verre bovenhoek gedeponeerd. Een mooi eerste competitiedoelpunt van DZC stond op het scorebord.

De tweede helft leverde eenzelfde spelbeeld op : een aanvallend DZC en een vanuit de organisatie en teruggetrokken spelend OZC. Een individuele actie van de ingevallen Lucas de Graaf leidde tot een overtreding van de rechtsback van OZC bovenop de vanuit DZC oogpunt linker strafschopgebied zijlijn. De prima leidende arbiter Kaya wees terecht naar de stip. Meron Zehaye mocht de trekker overhalen en deed dat bekwaam : 2 – 0.

Een prachtig afstandsschot in de 73e min van opnieuw Meron leidde tot de 3 – 0 eindstand.

Prachtige acties van Lucas de Graaf (een om in te lijsten) en Luuk Jansen misten het doel helaas. OZC was uiteindelijk niet in staat een vuist te maken tegen dit DZC ’68 en gingen zonder punten terug naar Ommen.

Een prima begin, dat natuurlijk een goed vervolg verdient.

Volgende week speelt DZC ’68 1 haar tweede competitiewedstrijd tegen v.v. Den Ham, dat ook  drie punten overhield in een uitwedstrijd tegen ZAC in Zwolle. Aanvang op zaterdag 10 september in Den Ham : 14.30 uur

Scoreverloop :

37 minuut        1 – 0 Rutger Ebbers
63 minuut        2 – 0 Meron Zehaye (p)
73 minuut        3 – 0 Meron Zehaye

De opstelling : Job Tadema; Jody Keuben, Sergio Keurntjes, Robin Faber © en Tolgahan Yayla; Nick Abbink, Mathijs de Waard en Rutger Ebbers (75. Luuk Jansen); Corné de Waard (75. Belend Shekho), Max Riekel (60. Lucas de Graaf) en Meron Zehaye
27-03-2016| DZC’68 is superieur in Hellendoorn
DZC’68 won afgelopen zaterdag (26/3) met 1-7 van Hellendoorn. Het fundament voor deze overwinning was al gelegd op zaterdag 13 februari. Toen stond na 28 minuten spelen al 0-2 op het scorebord, maar daarna werd de wedstrijd gestaakt. DZC speelde het restant van deze wedstrijd bij tijd en wijle superieur en staat nu derde in de 2e klasse H.
Het was een merkwaardige middag op zaterdag 13 februari. DZC speelde prima en kwam door middel van twee goals van Jordi Adriaanse op 0-2. Na een blessure van de scheidsrechter werd de wedstrijd in de 28e minuut gestaakt en kon de bus terug naar Doetinchem. Er moest dus nog 17 minuten worden gespeeld in de eerste helft en volgens Arthur Isselman zou Hellendoorn fel en zonder schroom starten om zo snel mogelijk een goal te scoren. De remedie was dus de rust te bewaren en goed en geconcentreerd te verdedigen. De kaarten waren geschud en na één minuut stilte voor de op 68-jarige leeftijd overleden voetballegende Johan Cruijff, startte scheidsrechter Jaap Huisman uit Holten de wedstrijd weer op.

Het leek of de tijd niet had stilgestaan, want beide ploegen pakten de draad, die ze anderhalve maand geleden hadden laten liggen, weer op; Hellendoorn drong aan en DZC combineerde naar kansen. Maar waar menig DZC-er voor vreesde, gebeurde in de 33e minuut: een afvallende bal werd door Hellendoorn van afstand onhoudbaar ingekegeld; 1-2. Toch bracht DZC in diezelfde minuut de marge weer op twee goals. Belend Shekho rondde een mooie combinatie van Wout Blasman en Jordi Adriaanse gedecideerd af; 1-3. Twee minuten later werd het zelfs 1-4, toen Belend Shekho een vrije trap nam, waar de blunderende keeper van Hellendoorn geen vat op had. Zo gebeurde er best veel in die 17 minuten op het sportpark De Voordam. Ruststand: 1-4.

Dat de matadoren niet moe waren na 17 minuten spelen bleek. Na 5 minuten stonden de elftallen al weer in het veld en DZC ging verder waar het mee bezig was: via goede combinaties en persoonlijke hoogstandjes naar de goal van de tegenstander spelen om daar de zaak af te ronden. En die kansen ontstonden er meteen al; Wout Blasman raakte na een mooie voorzet van Mart Janssen de bal maar half en Luuk Jansen raakte na een scrimmage de bal vol, maar deze ging hoog over. In de 56e minuut was het echter wel raak, Jordi Adriaanse speelde Wout Blasman vrij voor de goal en Wout benutte deze kans wel: 1-5. Het hek was van de dam, Hellendoorn gaf zich gewonnen en DZC etaleerde meerdere keren hogeschool voetbal. Zo kopte Wout Blasman – op de manier zoals alleen hij dat kan – een prachtige voorzet van Luuk Jansen tegen de touwen en tikte de ingevallen Kushtrim Simnica de 1-7 binnen na opnieuw een vloeiende aanval. In de slotminuten werden er nog meer kansen gecreëerd, maar het geluk in de afronding ontbrak. De niet geflatteerde eindstand werd derhalve 1-7.

Het was een gedenkwaardige week: terroristische aanslagen in Brussel, de dood van Johan Cruijff, drie miljoen mensen die keken naar The Passion, het stopzetten van de productie van het bekendste waterijsje van Nederland, de raket (bleek later 1 april grap), en de scheiding van boer Geert en zijn Hetty. DZC sloot die week af met een mooie overwinning in Hellendoorn. Met nog zes wedstrijden te gaan heeft DZC zich weer nadrukkelijk gemengd in de strijd om het kampioenschap in de 2e klasse H; het staat nu derde op één punt van IJVV en De Esch. Het wordt sowieso nog ongemeen spannend in deze klasse, want maar liefst zes clubs kunnen nog aanspraak op de titel; het verschil tussen de nummer één en de nummer zes is namelijk maar vijf punten. Het bekende voetbalcliché ‘we spelen nog zes finales’ kan dus uit kast. Ga d’r voor DZC!!

Opstelling DZC: Job Tadema; Mart Janssen (Jordy Nijholt), Robin Faber, Frank van Tent Beking, Jody Keuben; Luuk Jansen, Nick Abbink, Rutger Ebbers; Jordi Adriaanse, Wout Blasman (Max Riekel), Belend Shekho (Kushtrim Simnica).


21-02-2016| DZC’68 wint afgetekend van Oranje Nassau, incl. Fotoalbum
DZC’68 won afgelopen zaterdag (20/2) met grote cijfers van Oranje Nassau, het werd 6-1 op Sportpark Zuid. Een eindstand die al voor de rust was bereikt. De tweede helft stond voornamelijk in het teken van een blessure van de scheidsrechter. Een probleem dat door alle betrokken partijen soepel werd opgelost.
DZC had in de afgelopen wedstrijden laten zien dat het weer helemaal op de weg terug is. Zo werd er vorige week zaterdag een uitstekend half uurtje gevoetbald in Hellendoorn (0-2), maar die wedstrijd werd ruw onderbroken door een blessure van de scheidsrechter. Op zaterdag 26 maart wordt, bij een stand van 0-2, deze wedstrijd in de 28e minuut hervat en het vertrouwen is er dat deze wedstrijd met winst zal worden afgesloten. Verder werd er afgelopen dinsdag geoefend tegen Sportclub Silvolde en ook in die wedstrijd liet DZC zien dat het prima op een hoog niveau kan voetballen. DZC barstte dus van het zelfvertrouwen en ON kon zich de borst natmaken.

Het eerste fluitsignaal had nog maar nauwelijks geklonken of het was al bijna raak. DZC flitste door de verdediging van ON, Wout Blasman werd gevloerd en de bal werd op stip gelegd. Wout nam de strafschop zelf, maar de keeper van ON voorkwam de 1-0. Eén minuut later stond die stand toch op het scorebord; Wout Blasman omzeilde de buitenspelval en scoorde de 1-0. Een paar minuten later was het opnieuw raak; uit een hoekschop van Luuk Jansen scoorde Rutger Ebbers de 2-0. ON was de kluts kwijt, DZC rook bloed, het wachten was op meer goals en die kwamen al snel. Het was opnieuw Wout Blasman die zowel in de 9e als in de 15e minuut scoorde. Eddy Kappert maakte overuren en spelers van het tweede die te lang hadden gedoucht en ouders die te laat kwamen wisten niet wat ze zagen: na een kwartier spelen stond er 4-0 op het scorebord. DZC nam wat gas terug en na een slordigheidje in de verdediging kwam de 4-1 op het scorebord. Maar daarna was het weer DZC. Het werd 5-1 in de 25e minuut na een tikkie-takkie-aanval afgerond door Thomas Kleinlugtebeld en 6-1 in de 45e minuut door opnieuw Thomas Kleinlugtebeld na een fantastische aanname en dito hakje van Luuk Jansen. Was het DZC dat zo fantastisch speelde of was het ON dat zo dramatisch verdedigde; waarschijnlijk beide. Hoe dan ook, het was één van de meeste memorabele eerste helften ooit bij DZC; ruststand 6-1.

Het smaakte naar meer, maar het liep heel anders. De weersomstandigheden waren gewijzigd – het regende intussen behoorlijk – en dat bleek geen goede voorbode. Kort na een dubbele wissel, Frank van Tent Beking werd vervangen door Tolgahan Yayla en Luuk Jansen door Belend Shekho, kreeg scheidsrechter Van Beek uit Zeewolde in de 60e minuut een blessure. Na een behandeling van zo’n tien minuten werd duidelijk dat hij niet verder kon. Onder leiding van de wedstrijdcoördinator Johan Beuker werd naar een oplossing gezocht en die werd gevonden in de persoon van de assistent-scheidsrechter Ab Brussen. Na wederzijds goedkeuren van beide clubs en na telefonisch contact met de KNVB kon Ab zich omkleden en na zo’n vijftien minuten werd de wedstrijd hervat. Het voornoemde gebeuren deed de wedstrijd geen goed. DZC drong wel aan, was zeker de bovenliggende partij, maar er werd niet meer gescoord; dit ondanks een paar prachtige aanvallen en een paar mooie kansen op 7-1. De ruststand was derhalve ook de eindstand (6-1), maar de oeschouwers konden terugzien op een zeer bijzondere middag.

De conclusie was dat een DZC spelend als afgelopen zaterdag zeker tot de titelkandidaten behoort. Het is dus zaak de huidige vorm en de huidige spirit te behouden, dan wachten er nog mooie tijden. Aanstaande dinsdag (23/2) staat er een wedstrijd in de Achterhoek Cup op het programma tegen Warnsveldse Boys; de zaterdag daarna heeft DZC vrij. Op zaterdag 5 maart staat er weer een competitiewedstrijd op het programma, dan wacht in Deventer rode lantaarndrager FC RDC.

Opstelling DZC: Job Tadema; Mart Janssen, Sergio Keurntjes, Robin Faber, Frank van Tent Beking (Tolgahan Yayla); Rutger Ebbers, Nick Abbink, Luuk Jansen (Belend Shekho); Jordi Adriaanse, Wout Blasman, Thomas Kleinlugtebeld.
15-02-2016| DZC’68 na 28 minuten klaar in Hellendoorn
Na 28 minuten blies de heer Letschert afgelopen zaterdag voor het laatst op zijn fluit! De arbiter uit Lelystad moest vanwege een blessure een einde maken aan de wedstrijd VV Hellendoorn - DZC’68. De geel-blauwen stonden op dat moment met 0-2 voor.
Het begon allemaal nog zo mooi afgelopen zaterdag: Het zonnetje scheen, een fitte selectie, het tweede had met 1-4 gewonnen en de manschappen van trainer Isselman waren tot op het bot gemotiveerd om het blamerende puntverlies van de thuiswedstrijd goed te maken!

De eerste paar minuten was het voor beide teams nog even aftasten. Het was Hellendoorn dat de eerst kans kreeg van de wedstrijd. Daarna kwam DZC’68 op stoom en creëerde het ook wat kleine kansen. In de 17e minuut was het raak! Via een steekpass van ‘benjamin’ Mart Janssen kwam de bal bij Jordi Adriaanse. Deze kwam één op één op de keeper en ronde vervolgens koeltjes met links af.

Nog geen minuut later een prachtige doorspeelpass van Wout Blasman naar Rutger Ebbers, deze verschalkte met één lichaamsschijnbeweging de hele verdediging van Hellendoorn maar vond uiteindelijk de doelman op zijn weg. DZC’68 was helemaal los! De 25e minuut: Thomas Kleinlugtebeld stuurde met een schitterende pass Wout Blasman de diepte in, Wout stormde de zestien in en speelde de bal breed op de mee opgekomen Jordi Adriaanse die het balletje wederom met zijn linkervoetje onberispelijk binnenschoot (Hoezo ‘niets’ met links Thomas?)

DZC’68 gaat op jacht naar meer maar Scheidsrechter Letschert kan in de 28e minuut niet meer verder en moet, in verband met een kuitblessure, de wedstrijd afblazen. Aangezien het niet lukte om een vervangende scheidsrechter op te trommelen werd een half uur later de wedstrijd definitief gestaakt.

Omdat de heren van Zuid natuurlijk niet al te vroeg thuis konden komen besloot de chauffeuse van Gademann het stel op een tourritje Overijssel te trakteren. Gelukkig had de bus eight wheel drive zodat menig zandpad zonder enige moeite kon worden genomen. Na een prachtige rit kwam de bus nog net voor het donker in Doetinchem aan. Helaas nog wel zonder punten!

Opstelling DZC’68
Job Tadema, Jody Keuben, Frank van Tent Beking, Robin Faber, Mart Janssen, Luuk Jansen, Nick Abbink, Rutger Ebbers, Thomas Kleinlugtebeld, Wout Blasman, Jordi Adriaanse.

Wisselspelers
Sjoerd Heesen, Jelle van Rinsum, Belend Shekho en Kushtrim Simnica
31-01-2016| DZC 68 1 kan het nog !
DZC ’68 heeft op zaterdag 30 januari 2016 het zoet van een overwinning weer mogen proeven en het smaakte voortreffelijk! Na de zeperd vorige week tegen ASC ’62 werd tegen DOS Kampen met 4 – 2 gewonnen.
Op zaterdag 05 december 2015 gebruikte uw verslaggever dezelfde kop boven het verslag van de wedstrijd DZC ’68 – Hulzense Boys. Toen ging het over het scorend vermogen van de ploeg. Nu gaat het over het winnend kunnen afsluiten van een wedstrijd. Ook dat zijn we dus gelukkig niet verleerd. Er waren wel wat paralellen te trekken met de heenwedstrijd in Kampen. Ook toen regende het op de zaterdag pijpenstelen, behalve tijdens de wedstrijd. Ook toen leefde vooraf de gedachte dat DOS Kampen een moeilijk te bestrijden tegenstander zou zijn. En ook nu werd de wedstrijd gespeeld op kunstgras. (zowel in Kampen als in Doetinchem hoefde vooraf niet gesproeid te worden).

De geel-blauwen hadden er duidelijk zin in. Er was scherpte van minuut 1. Na 35 seconden werd Jordi Adriaanse diep gestuurd, die met een prima actie Wout Blasman in stelling bracht. De bal ging rakelings naast. In de 3e minuut was het wel raak. Thomas Kleinlugtebeld ontsnapte aan de aandacht van de Kampense defensie. Thomas maakte het vervolgens alleen van de keeper koelbloedig af : 1 – 0. Een mooie vroege voorsprong! In de 5e minuut had DZC opnieuw een puike kans om te scoren : Een prachtig lopende aanval bracht de bal opnieuw voor de voeten van Wout Blasman, maar ook nu trof hij geen doel. Zo regende het op deze zaterdag niet alleen water, maar misschien nog wel meer goede scoringskansen. Zo werd in de 15de minuut door middel van een prachtige aanval over veel geelblauwe schijven Thomas Kleinlugtebeld als eindstation aangespeeld. Helaas kwam er geen bekroning. Zo vergat DZC zichzelf in het eerste half uur te belonen met een verdiende grotere voorsprong.

Weer zo’n geweldige aanval leidde in de 35ste minuut wel tot het gewenste resultaat. Thomas werd weer diep gestuurd en bracht, na het uitspelen van de Kampense goalie de bal bij de volledig vrijstaande Jordi Adriaanse. Hij schoof de bal in het verlaten doel : 2 – 0. Het thuispubliek was blij met het  vertoonde spel in de 1ste helft en de voorsprong in de rust.

De bevestiging van het goede spel van de manschappen van Arthur Isselman volgde al snel in de tweede helft. In de 50ste minuut kwam het doelpunt voort uit een mooi veroverde hoekschop. Aanvankelijk werd de bal verwerkt door de defensie van DOS Kampen, maar kwam voor de voeten van Nick Abbink. Met een geweldige uithaal verschalkte hij de doelman van Kampense formatie : 3 – 0.

DOS Kampen was geenszins van plan zich naar de slachtbank te laten leiden en gooide er nog een schepje inzet bovenop en probeerde (aanvankelijk met succes) het spel te verplaatsen naar de Doetinchemse helft. Na een fout in onze defensie bracht Rik Westendorp de stand op 3 - 1 en tot overmaat van ramp werd het in de 79 minuut nog spannend gemaakt door wederom een uitglijder aan onze kant. DOS Kampen profiteerde optimaal : 3 – 2.

Het grootste euvel was evenwel dat de Doetinchemmers vergaten door te voetballen. Het bracht hiermee DOS terug in de wedstrijd. Gelukkig kwam dat inzicht op tijd terug. Wederom een prima aanval werd door de ingevallen Max Riekel uitstekend afgemaakt : 4 – 2.

DZC ´68 beloonde zichzelf met een mooie overwinning. Na afloop blije gezichten bij zowel de spelers als de technische staf. Proficiat mannen! Op naar de volgende wedstrijd.

Op zaterdag 13 februari speelt DZC ’68 1 een uitwedstrijd tegen v.v. Hellendoorn. Aanvang 15.00 uur. Daarvoor treedt het eerste elftal nog aan tegen OBW in Zevenaar in het kader van de Achterhoek Cup : dinsdag 02 februari 2016. Aanvang 20.30 uur

Scoreverloop :

3 minuut          1 - 0     Thomas Kleinlugtebeld
35 minuut        2 - 0     Jordi Adriaanse
50 minuut        3 - 0     Nick Abbink
57 minuut        3 - 1     Rick Westendorp
79 minuut        3 - 2     onbekend
84 minuut        4 - 2     Max Riekel 

De opstelling : Job Tadema; Mart Jansen, Frank van Tent Beking, Robin Faber  en Jody Keuben; Nick Abbink, Luuk Jansen (77. Belend Shekho) en Rutger Ebbers; Thomas Kleinlugtebeld, Wout Blasman (77.  Max Riekel) en Jordi Adriaanse (77. Tolgahan Yayla).
Fotoalbum + Wedstrijdverslag van Dos Kampen.
Bij deze bedanken we Dos Kampen voor de mooie foto's.

Wedstrijdverslag

Fotoalbum
14-12-2015| DZC'68 1 in mineur de winterstop in
DZC’68 is er niet in geslaagd de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop in winst om te zetten. Op sportpark Zuid werd een even verrassende als onnodige nederlaag geleden tegen het laag geklasseerde SVI uit Zwolle : 1-2.
Nadat een week eerder Hulzense Boys met 5-1 aan de kant was geschoven, heerste er voorafgaande aan de thuiswedstrijd tegen SVI optimisme over de goede afloop. Arthur Isselman had zijn basisteam op twee plaatsen gewijzigd : Tolgahan Yayla en Mathijs de Waard hadden basisplaatsen. Het slordige spelbeeld dat zich ontrolde voor de ongeveer 200 toeschouwers was teleurstellend. Beide ploegen waren niet in staat de bal door goed verzorgd veldspel in de ploeg te houden. Het leidde tot veel balverlies op het midden gedeelte van het speelveld. De keepers kregen dan ook in het eerste half geen beslissend werk te doen.

In de 31e minuut kwam de 1-0 van DZC uit de lucht vallen. Balverlies bij de DZC voorwaartsen leidde tot balbezit bij de Ittersumse doelman, die de bal met een lange uittrap bij zijn aanval wilde brengen. Door een prachtig uitgevoerde sliding blokte Wout Blasman op voortreffelijke wijze deze uittrap. De bal plofte vanuit dit blok direct achter de verbouwereerde doelman. Het leek een voorbode tot een scherper DZC aangezien enkele minuten later een grotere voorsprong voor het grijpen was. Een afgemeten voorzet van Jordi Adriaanse leek door Wout Blasman ingekopt te worden, echter tussen de twee centrumverdedigers werd de spits tegen de grond gewerkt. Iedereen verwachtte een strafschop, die er toch niet kwam. De scheidsrechter zag er niets in en liet door voetballen. In de 38ste minuut maakte SVI uit een goed uitgevoerde tegenaanval de 1-1 door Twan Zuidmeer. Met deze tussenstand werd er thee gedronken.

Een afstandschot van Nico Veldman werd na een dikke 9 minuten spelen in de tweede helft van richting veranderd, waardoor Job kansloos werd : 1-2. Een verrassende tussenstand, die leidde tot ingrijpen door de trainer van DZC’68. Hij bracht Luuk Jansen voor Mathijs de Waard. Het leidde tot beter voetbal en dus kansen voor de DZC aanval. Naarmate de tijd vorderde werd er steeds minder gevoetbald. Erg vaak lag het spel stil door blessures en overtredingen, waardoor DZC moeite had een tempo in de wedstrijd te houden. Coach Isselman moest een opmerking op de leiding bekopen met een rode kaart. De scheidsrechter vond de getoonde emotie een stap te ver gaan.

De paal en een goede redding van doelman Noordman stonden uiteindelijk de verdiende gelijkmaker in de weg. Waar iedereen veel extra tijd verwachtte, besliste de scheidsrechter anders. Na 91 minuten floot hij voor de laatste maal. Hij besloot daarmee de wedstrijd, die van DZC kant niet goed is gespeeld. De oorzaak van de nederlaag moet in de eigen gelederen gezocht worden. Met name scherpte en strijd zullen in de tweede competitiehelft beter moeten om tot winst te komen in wedstrijden waarin de tegenstander deze scherpte en strijd wel op de grasmat legt.

De competitie wordt hervat op 23 januari 2016. Dan spelen onze jongens een uitwedstrijd in Dalfsen tegen ASC’62.

Scoreverloop :
31 minuut        1-0     Wout Blasman
38 minuut        1-1     Twan Zuidmeer
54 minuut        1-2     Nico Veldman

De opstelling : Job Tadema; Jody Keuben, Sergio Keurntjes, Robin Faber © en Frank van Tent Beking; Nick Abbink, Mathijs de Waard (56. Luuk Jansen) en Rutger Ebbers (77. Kushtrim Simnica); Tolgahan Yayla, Wout Blasman en Jordi Adriaanse.

Fotoalbum (Fotograaf Luc Verheij)
06-12-2015| DZC'68 1 kan het nog!
DZC ’68 heeft op zaterdag 05 december 2015 laten zien dat ze het scoren niet verleerd zijn. Het werd in eigen huis maar liefst 5-1 tegen Hulzense Boys uit Hulsen. Daarmee sloot DZC een mindere periode af met een mooie overwinning.
Er zat afgelopen zaterdag de nodige druk op deze wedstrijd. Niet alleen DZC realiseerde zich dat er gewonnen moest worden; ook Hulzense Boys kon zich niet permitteren om de punten in Doetinchem achter te laten. Beide ploegen hadden min of meer op hetzelfde moment wat haperingen ondervonden in de strijd om de bovenste plaatsen. Hulzense Boys had dan nog wel de 1ste periode in de wacht gesleept met een overwinning op IJVV (DZC kwam toen niet verder dan een 0 - 0 gelijkspel tegen Dieren), maar daarna kwam ook bij deze ploeg de sleet erop.

Beide trainers waren het erover eens dat het tij gekeerd moest worden. De jarige Arthur Isselman sprak zijn vertrouwen uit in de ploeg van de laatste weken en  ging de wedstrijd in met één mutatie in de defensie : Jody Keuben keerde terug in de basis voor de geblesseerde Jelle van Rinsum.

DZC maakte van begin af aan duidelijk dat er niets te halen was in Doetinchem. Compact spelend zette DZC gelijk druk op de Hulzense defensie. Dit resulteerde in de 4de minuut tot een kans voor Thomas Kleinlugtebeld. Vanaf links schoot hij op de vuisten van de Hulzense goalie. Ondanks het overwicht van de thuisploeg was het moeilijk om tot meer kansen te komen. Ook de roodhemden wisten zich geen echte kansen te creëren en het duurde dan ook tot de 30ste minuut voordat DZC weer dreigend was. Jordi Adriaanse werd op rechts diep gestuurd. De vleugelaanvaller had een prima voorzet in huis, die maar net gemist werd door Wout Blasman. Omdat Wout er net naast zat, kwam de meegelopen verdediger toch in de problemen en raakte de bal maar half, waardoor Wout opnieuw in stelling werd gebracht. Ditmaal kon Wout de bal in het dak van het doel tikken : 1-0. Toch wel een belangrijk moment voor de Doetinchemmers, die met deze goal “het droog staan” doorbraken. Er ging een golf van opluchting over Sportpark Zuid. De ban was gebroken. Deze goal kreeg een mooi vervolg in de 39ste  minuut. Een corner vanaf de rechterkant van Thomas Kleinlugtebeld kwam vol op het voorhoofd van de inlopende Wout Blasman. Hij plaatste de kopbal hard tegen het net achter de kansloze keeper van Hulzense Boys : 2-0. Toch lekker om met deze stand op het scorebord naar de thee te gaan.

Het begin van de tweede helft kende een mindere fase. Veel onnodig balverlies aan beide kanten. Hulzense Boys probeerde DZC achteruit te duwen, wat gedeeltelijk ook wel lukte. In de 65ste minuut brak DZC ’68 uit over de rechterkant via Luuk Jansen. Luuk kon de bal vlak voor de achterlijn terug leggen op Rutger Ebbers, die de bal niet helemaal gelukkig raakte. Wout, die met zijn rug naar het doel stond, kon de bal met het hoofd verlengen. Doordat de keeper hier niet op rekende plofte de bal naast hem in het doel : 3-0. Door concentratieverlies in de Doetinchemse defensie kon Hulzense Boys iets terug doen in de persoon van de volledig vrijstaande Gijs Meijerink : 3-1. Vlak daarna kwam DZC ’68 tot de mooiste aanval van de middag. Jordi Adriaanse speelde zich prachtig vrij aan de rechterkant van het strafschopgebied. Op volle snelheid paste hij de bal breed op de inlopende Wout Blasman. Een prachtige goal! Helaas kende deze actie geen genade bij de Hulzense assistent- scheidsrechter. Hij vlagde voor buitenspel. Volgens velen ten onrechte, omdat Wout prima achter de bal was gebleven.

Toch werd het even later 4-1. Thomas sneed over de rechterkant door de defensie en werd daarbij gevloerd door de linksback. Geen discussie : strafschop. Luuk Jansen schoot de bal onberispelijk in de linker beneden hoek (Zie beelden hieronder)
Het slotakkoord kwam van Kustrim Simnica. De aanvaller was in het veld gekomen na een publiekswissel voor Wout Blasman. Kustrim was scherp en bracht de 5-1 op het scorebord. 

DZC ´68 beloonde zichzelf met een puike overwinning. Na afloop blije gezichten bij zowel de spelers als de technische staf. De ploeg had vanmiddag pal gestaan. Proficiat mannen! Op naar volgende week.

Tot slot een compliment voor de scheidsrechter, dhr. Wenneker, die op uitstekende wijze leiding gaf aan deze wedstrijd.

Volgende week speelt DZC ’68 1 opnieuw een thuiswedstrijd tegen SVI uit Zwolle. Dit is de laatste wedstrijd in competitieverband in 2015. Aanvang 14.30 uur.

Scoreverloop :
30e minuut        1-0     Wout Blasman
39e minuut        2-0     Wout Blasman
65e minuut        3-0     Wout Blasman
70e minuut        3-1     Gijs Meijerink
79e minuut        4-1     Luuk Jansen (pen)
88e minuut        5-1     Kustrim Simnica

De opstelling : Job Tadema; Jody Keuben, Sergio Keurntjes, Robin Faber © en Frank van Tent Beking; Nick Abbink, Luuk Jansen en Rutger Ebbers; Thomas Kleinlugtebeld, Wout Blasman (82. Kustrim Simnica) en Jordi Adriaanse (75. Tolgahan Yayla).
15-11-2015| DZC’68 verliest met 0-3 van IJVV
Afgelopen zaterdag (14/11) verloor DZC’68 na zes overwinningen en drie gelijke spelen haar eerste wedstrijd. IJVV uit IJsselmuiden won op Sportpark Zuid met 0-3. Met de rust stond er al een 0-2 op het scorebord en een machteloos DZC wist die achterstand niet meer om te buigen.
Voor fotoalbum klik hier.
Het was koud, kil en nat op Sportpark Zuid en de hoop was dat DZC het publiek zou trakteren op een hartverwarmende pot voetbal. Die hoop was terecht, want DZC heeft in potentie een prachtig stel voetballers in de gelederen en kan fantastisch voetballen. Alleen de laatste weken zit DZC in een dip. Er werd niet verloren, maar ook niet gewonnen. En het meest teleurstellende was: er werd geen enkel doelpunt gemaakt. Tijd dus voor een revanche, tijd voor een paar doelpunten, tijd voor drie punten.

De historie van veel eerder gespeelde wedstrijden herhaalde zich. DZC startte prima en wist zich al vrij snel de bovenliggend partij. Vanuit die positie creëerde het zich ook kansen via Wout Blasman en Jordi Adriaanse, maar het leverde geen doelpunten op. IJVV was effectiever. Het was in de 19e minuut Chiel Buikema die de 0-1 maakte. DZC was echter niet van de wijs en zette opnieuw aan, hetgeen geweldige kansen opleverde voor Jordi Adriaanse  en Rutger Ebbers, maar helaas werd het net niet gevonden. Vlak voor rust bewees IJVV opnieuw haar effectiviteit. Een afvallende bal werd na een schot n na een uitstekende redding van Job Tadema in de rebound beheerst afgerond, 0-2.

Dan moest het maar in de tweede helft gebeuren. Maar dat was ijdele hoop. Het was in de 51e minuut toen Chiel Buikema (who else) met een prachtige volley de stand op 0-3 bracht. Een klap die DZC niet meer te boven kwam. DZC worstelde, maar kwam niet boven. Na 90 minuten spelen stond er 0-3 op het scorebord en het bleef dus koud, kil en nat op Sportpark Zuid.

Zo verloor DZC, na twee keer een doelpuntloos gelijkspel, haar eerste wedstrijd met 0-3. Dat betekent dat DZC in drie wedstrijden geen enkele goal heeft gemaakt en dat geeft te denken. Het is verstandig dat denken over te laten aan de mensen die het dichtst bij het elftal en de spelers staan.

Aanstaande zaterdag (21/11) staan er beker- en inhaalwedstrijden op het programma en dat geeft de technische staf dus twee weken bedenktijd het tijte keren en de messen te slijpen voor de lastige uitwedstrijd tegen De Esch uit Oldenzaal.

Opstelling DZC 1: Job Tadema; Jody Keuben, Sergio Keurntjes (Kushtrim Simnica), Robin Faber, Frank van Tent Beking; Luuk Jansen, Nick Abbink, Rutger Ebbers; Jordi Adriaanse, Wout Blasman, Thomas Kleinlugtebeld.
08-11-2015| DZC ’68 komt weer niet tot scoren in Westervoort
Het eerste elftal van DZC ‘68 is er niet in geslaagd de uitwedstrijd tegen AVW ’66 in winst om te zetten. De wedstrijd eindigde zoals die begon : 0 – 0. Vorige week had DZC ’68 ook al moeite op het net te vinden. Het was derhalve het tweede doelpuntloze gelijkspel op rij. 
Fotoalbum: Via de website van AVW'66
Doordat Hulzense Boys, in een derby tegen Hellendoorn, ook niet verder kwam dan een gelijkspel (1 - 1) veranderde er niets aan de kop van de 2e klasse H van de KNVB District Oost.

Deze uitwedstrijd is in hoeveelheid kilometers de meest makkelijke. Westervoort is bijna op de fiets (met hulpmotor) te organiseren. Toch hadden we voor personenauto’s gekozen.

Voor de tweede keer stond DZC ’68 op natuurgras (voor de eerste keer met gemeentezand). Ondanks dit gegeven pakte DZC ’68 van kiet af aan het initiatief. Dit resulteerde al in de zesde minuut op een bal tegen de paal (Jordi Adriaanse). AVW werd zeker in het eerste half uur op eigen helft gehouden. Wel was er hier en daar moeite de bal op de juiste wijze te controleren. Zoals al eerder aangegeven had het keurkorps van DZC moeite met de eindpass en de afronding. De kansen, die er kwamen werden niet goed tussen de palen gewerkt of de Westervoortse goalie kon er een lichaamsdeel tegenaan krijgen. In de 26 min had Wout Blasman de bal toch in het net liggen met een tegendraadse kopbal. Helaas werd de goal afgekeurd na vermeend duwen van Wout. De brilstand stond dus op het scorebord in de rust.

De tweede helft werd er niet beter op. DZC voetbalde voor een grootdeel tegen zichzelf en daarnaast ook tegen een zich fel verzettend AVW, die natuurlijk alles in het werk stelde om een goed resultaat te halen (7 wedstrijden op rij verloren). Arthur Isselman probeerde met twee wissels nieuw aanvallend elan in de wedstrijd te brengen. Het mocht niet baten. Sterker nog : AVW kreeg vlak voor tijd met een geweldig schot nog een grote kans op de winst. Job wist met een uitstekende redding de bal uit het doel te ranselen. Ook Luuk Jansen kreeg nog twee mogelijkheden (korte hoek; “net naast” en een prachtige lob, die de keeper met de vingertoppen over de lat werkte). In de laatste minuten vergreep de spits van AVW zich nog aan Tollie bij een afgeslagen aanval van AVW. Het kostte hem een dure, maar wel terechte rode kaart.

Zo eindigde deze wedstrijd op 0 - 0 en was dit uiteindelijk een heel lastige uitwedstrijd, omdat we het verschil niet konden maken.

Volgende week spelen de Doetinchemmers een thuiswedstrijd tegen IJVV op Sportpark Zuid. Aanvang van de wedstrijd: 14.30 uur.
De opstelling: Job Tadema; Jordy Nijholt, Sergio Keurntjes, Jelle van Rinsum, Jody Keuben; Nick Abbink, Rutger Ebbers (81. Max Riekel), Luuk Jansen; Thomas Kleinlugtebeld (59. Tolgahan Yayla), Wout Blasman en Jordi Adriaanse.
18-10-2015| DZC’68 1 op karakter langs Den Ham
DZC’68 heeft afgelopen zaterdagmiddag (17/10) een zwaar bevochten overwinning behaald op Den Ham. Het werd 1-2, na een 1-0 achterstand. DZC begon sterk, maar verloor daarna het initiatief tegen een collectief sterk spelend Den Ham. Op basis van karakter en individuele kwaliteiten werd er echter toch nog gewonnen.

.
van onze verslaggever: Egenius Lodewijks
Op 25 oktober vorig jaar was DZC ook op bezoek bij Den Ham. Het speelde wellicht toen de beste wedstrijd van het seizoen en won met 0-3. Thomas Kleinlugtebeld was de matchwinnaar met twee fraaie treffers. Het was die middag ‘rookworstendag’ bij Den Ham en na afloop werd er in de bus getrakteerd op echte Overijsselse rookworst. Natuurlijk was de vraag of dat deze keer ook zou gebeuren, want het was opnieuw ‘worstendag’. Als deze wedstrijd over de streep zou kunnen worden getrokken, zouden de Isselmannen zeer goede zaken doen in de eerste periodetitel en dat was wel een traktatie waard.

DZC had net zoals een aantal andere wedstrijden een goede start. De aanvallende impulsen leverden een paar kansjes op, maar een goal bleef uit. Na een kwartier kantelde de wedstrijd een beetje en kwamen er ook kansjes voor Den Ham. In de 24e minuut werd een foutje bij DZC genadeloos afgestraft met een vlijmscherpe counter van Den Ham die gedecideerd afgerond; 1-0. DZC was wakker en trok de wedstrijd langzamerhand weer naar zich toe. De beloning (mooie omhaal van Wout Blasman net naast) bleef uit en de rust werd dus bereikt met een 1-0 achterstand. De afscheid nemende voorzitter van Den Ham Joop Kleinnijenhuis vatte het mooi samen: ‘DZC is individueel beter, maar Den Ham heeft een sterker en effectiever collectief’.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Den Ham had zomaar op 2-0 kunnen komen. Voor iedereen die vóór DZC was, gebeurde dat gelukkig niet en DZC richtte zich op. De 52e minuut kenmerkte zich door twee prachtige momenten: eerst was er een prachtige steekbal van Thomas Kleinlugtebeld op
Wout Blasman, die net naast schoot en kort daarop was er weer een prachtige steekbal, nu van Jelle Massop op opnieuw Wout Blasman, die met een prachtige lob de keeper van Den Ham verschalkte; 1-1. Vanaf dat moment werd het een echt voetbalgevecht. Er was van beide kanten veel beleving en voor het overgrote publiek was het smullen. Er ontstonden vooral voor DZC grote kansen, maar geluk in de afronding ontbrak. In de 84e minuut werd er net buiten de zestien een overtreding begaan tegen een DZC-speler. Terwijl Den Ham de muur nog aan het metselen was, bedacht Luuk Jansen zich niet en krulde de bal schitterend tegen de touwen. Den Ham protesteerde, maar scheidsrechter De Witte wees naar de middenstip; 1-2. De slotfase was hectisch en bezorgde menig toeschouwer hartkloppingen. DZC had kansen op 1-3 en Den Ham op 2-2, maar het ‘lot’ besliste anders; eindstand 1-2.

Zo won DZC opnieuw een wedstrijd op karakter en individuele kwaliteiten, en dat is misschien wel de grootste winst ten opzichte van vorig seizoen. Door deze overwinning blijft DZC koploper in de tweede klasse H en behoudt het grote kansen op de eerste periodetitel. Op de terugreis werd er door Jan Minkhorst en Jorg Lammers opnieuw getrakteerd op warme worst van slager Bennie Ekkel. Het was de opmaat voor het grote ‘Oktoberfest Am Super Samstag 31 oktober 2015’ bij DZC; met bier, worst en alles en iedereen ‘verpakt’ in dirndl jurkjes en lederhosen. Dit alles met in het voorprogramma DZC’68 – Dieren. Niet te versmaden dus !!

Opstelling DZC'68: Job Tadema; Jordi Worm, Sergio Keurntjes, Jordy Nijholt, Jody Keuben; Jelle Massop (Mathijs de Waard), Nick Abbink, Luuk Jansen; Thomas Kleinlugtebeld, Wout Blasman, Tolgahan Yayla (Kushtrim Simnica).


11-10-2015| DZC'68 1 ruim langs FC RDC 1
DZC’68 heeft op zaterdag 10 oktober 2015 ruim gewonnen van FC RDC uit Deventer. Uiteindelijk werd het krachtsverschil tussen de koploper en de nummer laatst uitgedrukt 5-0. Door dit resultaat gaat DZC’68 na zes gespeelde ronden fier aan de leiding in de 2de klasse H van District Oost.
Van onze verslaggever Cock Oudijk
Aanvankelijk hadden de Doetinchemmers de nodige moeite de tegenstander de wil op te leggen. Na een flets eerste half uur werd uiteindelijk een mooie aanval opgezet. Jody Keuben gaf een mooie pass op Thomas Kleinlugtebeld, die zijn tegenstander op het verkeerde been zette en alleen voor de goalie van FC RDC binnen schoot : 1 – 0. In de 39ste min bepaalde Wout Blasman met een prachtige bal achter zijn standbeen langs de ruststand op 2 – 0.

In de tweede helft benadrukte het team van coach Isselman de verhoudingen in het veld door doelpunten van Wout Blasman (2x) en de voor Wout ingevallen Kushtrim Simnica. Zo geeft de afgelopen weken ook aan dat DZC’68 over een goede brede selectie beschikt. Arthur Isselman heeft in 6 wedstrijden al 18 spelers ingezet en hiermee 16 punten binnengehaald.

Volgende week (zaterdag 17 oktober 2015) is v.v. Den Ham gastheer voor DZC’68 1. Deze  uitwedstrijd vangt aan om 14.30 uur.

Scoreverloop :

30 minuut        1 – 0    Thomas Kleinlugtebeld

39 minuut        2 – 0    Wout Blasman

60 minuut        3 – 0    Wout Blasman

72 minuut        4 – 0    Wout Blasman

90 minuut        5 – 0    Kushtrim Simnica

De opstelling : Job Tadema; Jody Keuben, Sergio Keurntjes, Jordy Nijholt en Jordi Worm (Frank van Tent Beking); Nick Abbink, Luuk Jansen, Jordi Adriaanse (Jelle Massop); Thomas Kleinlugtebeld Tolgahan Yayla en Wout Blasman (Kushtrim Simnica)
04-10-2015| DZC’68 weer op het juiste pad (update)
DZC’68 is weer op het juiste pad. Het won in Almelo van Oranje Nassau met 2-4. Zo is de vervelende nasmaak van de vorige wedstrijd weggespoeld en staat de ploeg van coach Arthur Isselman nu alleen bovenaan in de tweede klasse H. Dit omdat naaste belager De Esch uit Oldenzaal met 4-0 verloor van Dieren.
Van onze verslaggever Egenius Lodeijks.

Fotorapportage Oranje Nassau - DZC'68.

De foto's komen van Oranje Nassau, bedankt voor de mooie foto's.

Met Gademann Vervoer uit Didam en de altijd gezellige chauffeur Hermie op weg naar Almelo. Op de A12 aangekomen, belanden de spelers, de technische staf en meegereisde toeschouwers meteen in de file. Er was namelijk veel verkeer van Duitsland op weg naar Nederlandse vakantiebestemmingen. In Zevenaar had Hermie er genoeg van en koos hij de toeristische route. Met de opmerking ‘komt allemaal goed’, werd achtereenvolgens Doesburg, Dieren, Zutphen en Lochem gepasseerd en werd rondom 14.00 uur Sportpark Ossenkoppelerhoek te Almelo bereikt. Daar stond de aimabele voorzitter Ruud Koetsier van Oranje Nassau (ON) ons al op te wachten.

De leuke route had DZC blijkbaar geïnspireerd, want de mannen van Arthur Isselman kwamen goed uit de startblokken. Dat resulteerde in de beginfase meteen al in een doelpunt. Via een paar DZC-ers kwam de bal in de zestien voor de voeten van Belend Shekho die de bal gedecideerd in de verre hoek schoot, 0-1. In de eerste 20 minuten was DZC oppermachtig en had de stand zomaar 0-4 kunnen zijn. Zo vond Wout Blasman bijvoorbeeld twee keer de keeper op z’n weg naar een doelpunt; eerst werd een prachtig schot uit de hoek geranseld en vervolgens een mooi boogschot over de lat getikt. Na zo’n half uur liep Belend Shekho een blessure op en moest hij het veld verlaten, hij werd vervangen door Jelle Massop. Het gemis van Belend deed zich voelen; DZC werd door ON naar achteren gedrukt en de wedstrijd kantelde. Toch was het DZC dat de kansen had op een goal, zo ging bijvoorbeeld een schot van Wout Blasman via de paal naast. In de slotfase van de eerste helft bewees Thomas Kleinlugtebeld dat hij snel is en effectief kan afronden. Hij onderschepte een bal van ON, snelde naar de goal en rondde beheerst af, 0-2.

In de rust was Jody Keuben (ook een blessure) vervangen door Jelle van Rinsum. In de beginfase van de tweede helft golfde het spel op en neer en ontstonden er ook wat kansjes over en weer. Het was echter ON dat halverwege de tweede helft scoorde. Een hoge, voor de goal draaiende bal werd niet goed verwerkt door Job Tadema en viel op het hoofd van een speler van ON die er wel raad mee wist, 1-2. ON rook zijn kansen en DZC werd verder in het nauw gedreven. De gelijkmaker viel dan ook snel, een mooie aanval over links werd schitterend door ON afgewerkt, 2-2. Het meegereisde publiek uit Doetinchem vreesde het ergste, maar had onvoldoende rekening gehouden met de onverzettelijke Nick Abbink. Zo'n tien minuten voor tijd veroverde hij op zijn eigen karakteristieke wijze de bal buiten de zestien, soleerde door de verdediging en zette de bal strak voor. Tolgahan Yayla verzilverde deze prachtige actie en schoot de bal tegen de touwen, 2-3. ON liet de kopjes hangen en in de slotfase ontstonden er nog een paar mogelijkheden om de eindstand te doen oplopen. Het was opnieuw Thomas Kleinlugtebeld die à la zijn eerste goal, ook zijn tweede maakte, 2-4.

Zo belanden de spelers via een omweg in Almelo en werd er ook via een omweg gewonnen. De start was vlotjes en er werd een half uur prima gevoetbald. Daarna kwam de klad er in en werd het een wedstrijd die op karakter en wilskracht toch nog over de streep werd getrokken. Op de terugreis naar Doetinchem schalde de oktoberfeesten-versie van Mieke Telkamp’s ‘Waarheen, waarvoor’ door de bus. Dat is geen vraag meer: het kampioenschap !!

Opstelling DZC'68: Job Tadema; Jordi Worm, Sergio Keurntjes, Jordy Nijholt, Jody Keuben (Jelle van Rinsum); Belend Shekho (Jelle Massop), Nick Abbink, Luuk Jansen (Kushtrim Simnica); Thomas Kleinlugtebeld, Wout Blasman, Tolgahan Yayla.


27-09-2015| Dramatisch gelijkspel DZC’68
DZC’68 heeft zichzelf ernstig benadeeld in de thuiswedstrijd tegen
Hellendoorn (2-2). Tot de 40e minuut werd Hellendoorn van de mat gespeeld(2-0), maar na twee domme rode kaarten, nam Hellendoorn toch nog een puntje mee naar Overijssel. Aangezien medekoploper De Esch uit Oldenzaal ook gelijkspeelde, staan beide ploegen met 10 uit 4 nog steeds bovenaan in de tweede klasse H.
Door onze verslaggever Egenius Lodewijks
De resultaten van DZC tegen Hellendoorn zijn wisselend. De laatste wedstrijd tegen Hellendoorn, die van 7 februari jl., werd met 2-0 verloren. Maar sindsdien is er veel veranderd. DZC heeft de gelederen in een paar linies versterkt, draait als een tierelier en stond tot zaterdagmiddag na drie wedstrijden met De Esch uit Oldenzaal ongeslagen op kop. Hellendoorn had een mindere start met één keer winst en twee keer verlies. Op voorhand was dan ook de verwachting dat de drie punten in Doetinchem zouden blijven. Maar dat pakte dus op dramatische wijze anders uit.

DZC begon zonder de geblesseerde aanvoerder Robin Faber; deze was vervangen door Jordy Nijholt en Nick Abbink had de aanvoerdersband overgenomen. Na zo’n 15 minuten kwam DZC een beetje op stoom en ontstonden de eerste snelle combinaties. Dit mondde uit in een paar mooie kansen, waarbij een schot van Thomas Kleinlugtebeld en de rebound van Wout Blasman net geen doel troffen. Een paar minuten later was het wel raak. Een schot van Belend Shekho werd in de rebound keihard tegen de touwen gekegeld door Jordi Worm, 1-0. Vervolgens was het Nick Abbink die een paar keer ‘afdrukte’, maar helaas trof zijn eerste schot de paal en ging het tweede net naast. In de 30e minuut kwam DZC zeer terecht op 2-0. Wout Blasman etaleerde zijn talent door zich met een mooi kopballetje vrij te spelen, waarna hij met een prachtige lob de keeper van Hellendoorn verschalkte. Zo’n tien minuten later ging het mis; Jordy
Adriaanse werd door scheidsrechter Huis in ’t Veld na natrappen met rood uit  t veld gestuurd. Zo gingen de spelers en de meeste toeschouwers met ambivalente gevoelens de rust in.

De rode kaart was voor coach Arthur Isselman geen reden om in de rust te wisselen. De verdediging stond in navolging tot de vorige wedstrijden weer als een huis en de wedstrijd kabbelde voort, omdat de 11 van Hellendoorn geen vuist konden maken tegen de 10 van DZC. Na 58 minuten werd er dan toch gewisseld; Tolgahan Yayla werd in het veld gebracht voor Belend Shekho. In de 62e minuut kwam Hellendoorn onverwacht op 2-1; een vrije schop van net buiten de zestien werd ongelukkig door Jordy Nijholt in het eigen doel gewerkt. Maar daarmee was het leed nog niet geleden; kort daarna bezondigde zich ook Rutger Ebbers aan natrappen en ook hij werd uit het veld gestuurd. Met nog zo’n 20 minuten te spelen zou het erg lastig worden voor de 9 van DZC. Toch viel dat wel mee. Ten eerste kreeg DZC zelf nog kansen op de 3-1 (Thomas Kleinlugtebeld raakte de paal) en ten tweede stond Hellendoorn na 86 minuten met 10 man in het veld (de doorgebroken Tolgahan Yayla werd neergehaald). In de slotfase kreeg DZC dan toch nog de rekening gepresenteerd voor de twee rode kaarten. Hellendoorn tikte na een scrimmage de 2-2 tegen de touwen. Waren het in de rust nog ambivalente gevoelens,de gevoelens van de meeste spelers en toeschouwers na afloop waren er om meerdere redenen één van grote teleurstelling.

Zo werd het op Sportpark Zuid een wedstrijd met twee gezichten. Tot de 40e minuut dartelde DZC fris en fruitig over het veld en was het veel sterker dan Hellendoorn. Maar na twee onnodige rode kaarten, moest alles uit de kast worden gehaald om toch nog een punt over de streep te trekken. Vaak wordt dan gezegd, ‘dat maakt voetbal nu juist zo aantrekkelijk’. Maar dat kan na deze wedstrijd zeker niet worden gezegd. Alles wat DZC een goed hart toedraagt, zal de pijn en de frustratie hebben gevoeld. Op jammerlijke wijze twee dure punten verspeeld.

Opstelling DZC'68: Job Tadema; Jordi Worm, Jordy Nijholt, Sergio Keurntjes,
Jody Keuben; Rutger Ebbers, Belend Shekho (Tolgahan Yayla), Nick Abbink;
Jordi Adriaanse, Wout Blasman (Mathijs de Waard), Thomas Kleinlugtebeld.


13-09-2015| DZC’68 wint na een moeizame wedstrijd
Het eerste elftal van DZC’68 speelde afgelopen zaterdag (12/9) de thuiswedstrijd tegen ASC’62 uit Dalfsen. DZC’68 kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar heeft dit uiteindelijk weten om te buigen naar een terechte overwinning. DZC’68 heeft na deze overwinning de volle 6 punten uit 2 wedstrijden.
Van onze verslaggever Tom Franssen
Na de goede start van vorige week wilde DZC’68 graag in hetzelfde spoor verder. Helaas verliep het anders dan gedacht. Deze wedstrijd ging de tegenstander vliegend van start, al na 3 minuten stond de 0-1 op het scorebord. Direct na de treffer zakte de tegenstander terug tot op de eigen helft en zag het er naar uit dat het een lastige wedstrijd ging worden voor DZC’68. Niks bleek minder waar, pas na een rode kaart voor de tegenstander en na vele kansen kon er in de 89e en 93e minuut gescoord worden door DZC’68. 

De eerste helft begon rampzalig, al na 3 minuten wist de rechtsbuiten van ASC’62 met een schitterende lob vanaf de punt van de 16 Job Tadema te verschalken. Direct na de goal zakte ASC’62 terug tot op eigen helft. Ze lieten DZC’68 achterin rond spelen en zodra de bal op de helft van de tegenstander kwam, zetten zij pas druk op de bal. Omdat de tegenstander zo ver inzakte en het baltempo van DZC’68 te laag lag was, werd het een fysieke eerste helft. Door de vele overtredingen kwam DZC’68 niet lekker in het spel en creëerde het weinig kansen. Het enige hoogtepunt in de eerste helft was een pass van Jelle van Rinsum, die slecht werd verdedigd door de gasten waardoor Thomas Kleinlugtebeld alleen op de keeper af kon lopen; oog in oog met de keeper miste Thomas waarna Wout Blasman uit een moeilijke positie de rebound op de paal schoot. Met een 0-1 achterstand ging DZC’68 de rust in.

In de tweede helft begon DZC’68 scherp aan de wedstrijd. ASC’62 kwam er nog maar sporadisch uit. DZC’68 kreeg grip op de wedstrijd en zet steeds meer druk op de tegenstander. Dit resulteerde in kansen, maar nog niet in doelpunten. In de 77e minuut kreeg een speler van ASC’62 zijn tweede gele kaart en moest hij er met rood af. Na de rode kaart kreeg DZC’68 steeds meer kansen. Zo schoot Luuk Jansen na een mooie schijnbeweging recht op de keeper; Belend Shekho kon een voorzet van Thomas Kleinlugtebeld aannemen rond de penaltystip, maar ook hij schoot op de keeper. Kushtrim Simnica schoot na een goede voorzet van Belend Shekho van dichtbij over. Het leek wel of de bal er niet in mocht en dat ASC’62 er met de winst vandoor zou gaan. Maar DZC’68 bleef er in geloven en deed er nog een schepje op. Eindelijk, na een goede actie en voorzet van Belend Shekho kon Tolgahan Yayla in de 89e minuut de 1-1 binnen schieten. Direct na de aftrap zette DZC’68 weer druk naar voren, DZC’68 bleef geloven in een overwinning. Deze kwam er uiteindelijk ook; ver in blessuretijd, wederom op een voorzet van Belend Shekho, wist Jordi Adriaanse de 2-1 binnen te schieten. Na een moeizame wedstrijd en een goede tweede helft sleepte DZC’68 een terechte overwinning binnen.

Na een snelle tegentreffer slaagde DZC’68 er in om de wedstrijd, door hard te werken en er in te blijven geloven, diep in de tweede helft toch over de streep te trekken. Zo werd ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. 

Opstelling DZC’68: Job Tadema; Jordi Worm, Sergio Keurntjes, Jelle van Rinsum (Jordi Adriaanse), Jody Keuben, Luuk Jansen (Tolgahan Yayla), Nick Abbink, Rutger Ebbers; Belend Shekho, Wout Blasman (Kushtrim Simnica), Thomas Kleinlugtebeld.

.
10-05-2015| DZC’68 sluit mooi seizoen passend af
Het eerste elftal van DZC’68 speelde afgelopen zaterdag (9/5) haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Er werd een fraaie 6-1 overwinning behaald op OZC uit Ommen. Zo werd de vijfde plek veilig gespeeld, maar werd de laatste periodetitel gemist. Al met al een passende afsluiting van een mooi seizoen.
‘Als nieuwkomer een prima seizoen’, zo vat trainer/coach Artur Isselman het afgelopen jaar samen. Dit met de aanvulling dat ‘t nog wel ietsje meer had kunnen zijn. ‘Er zit veel potentie en talent in het team en op basis daarvan hadden we net iets hoger kunnen eindigen’. Teammanager Pascal Hertogh is het daarmee eens en vult aan: ‘De basis van dit mooie seizoen is gelegd in een zeer geslaagd trainingskamp in Buurse, bij Haaksbergen’. ‘Daar is het goede groepsgevoel ontstaan, met allemaal leuke, eerlijke en betrouwbare mannen’.‘Noem het ideale schoonzonen’, grapt hij. Als één van de hoogtepunten van het seizoen noemt Pascal de 0-3 overwinning bij Den Ham. Een fantastische wedstrijd, die model stond voor hoe dit DZC kan en wil voetballen. Arthur sluit af met op te merken dat er dit jaar net geen prijs is behaald, maar dat gezien de potentie en het talent van dit team, dit seizoen een mooie opmaat is voor volgend jaar. Dat belooft wat.

Er stond zaterdag voor beide teams nog wat op het spel. DZC had nog een  kleine kans op de periodetitel en OZC moest punten pakken om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Dat er wat op het spel stond bleek: na 6 minuten stond er al een 1-1 op het scorebord. In de derde minuut scoorde Thomas  Kleinlugtebeld op aangeven van Corné de Waard de 1-0. Maar door een paar onachtzaamheden in de verdediging maakt OZC al snel de gelijkmaker. OZC speelde fel en compact en maakte het DZC lastig om lekker tevoetballen.  Desondanks kwam DZC weer op voorsprong door een wonderlijke treffer van Frank van Tent Beking. Een door hem genomen vrije schop ver buiten de zestien, belandde gedragen door de wind met een fraaie curve in de goal: 2-1. OZC kreeg een tik en DZC werd de ovenliggende partij, dat vertaalde zich in een paar kansjes voor Thomas Kleinlugtebeld en Kushtrim Simnica,maar daar bleef het bij. Ruststand 2-1.

In de tweede helft pakte DZC flink uit. Zo brachten Kushtrim Simnica en Thomas Kleinlugtebeld in de 59e en de 60e minuut door twee fraaie treffers de stand op 4-1. OZC gaf zich gewonnen en DZC kon de wedstrijd lekker uit spelen. Rondom de 65e minuut werden er drie wissels doorgevoerd. Wout Blasman kwam in de ploeg voor Kustrim Simnica, Ricardo Langeweg voor Luuk Jansen en Mike Verkerk voor Thijs Aaldering. Ricardo, Mike en Thijs maken volgend jaar geen deel meer uit van de selectie. Ricardo en Mike gaan naar de Breedtesport en Thijs stopt met voetballen. Na de wissels scoorden Thomas Kleinlugtebeld en Wout Blasman nog voor DZC en brachten zij de eindstand op 6-1. Zo maakte Thomas opnieuw drie doelpunten en hij lijkt daarmee de topscorer van de Achterhoek te worden. Gezien alle andere uitslagen viel het doek voor OZC – zij degraderen naar de 3e klasse – en ging de laatste periodetitel aan de neus van DZC voorbij.

Zo sloot DZC een mooi seizoen passend af. Er werden leuke thuiswedstrijden gespeeld, er werden prachtige uitoverwinningen geboekt, maar er werden ook een aantal wedstrijden c.q. punten weggegeven. Als DZC volgend seizoen echte kampioensaspiraties heeft, moet dat laatste beter. Er is dus nog werk aan de winkel voor het kwintet Isselman, Jansen, Barzuwa, Hekman en Hertogh. Laten we het nieuwe seizoen maar weer beginnen met een leuk en strak opgezet trainingskamp ergens in de Achterhoek of Twente. DZC, Door Zweten Campionissimo !!

Opstelling DZC'68: Job Tadema; Thijs Aaldering, Jordy Nijholt, Frank van Tent Beking, Jody Keuben; Rutger Ebbers, Nick Abbink, Luuk Jansen (Ricardo Langeweg); Corné de Waard (Mike Verkerk), Kushtrim Simnica (Wout Blasman),Thomas Kleinlugtebeld.
03-05-2015| DZC'68 houdt de kans op nacompetitie voor promotie in leven.
Het eerste elftal van DZC ’68 heeft op Hulzense bodem met 2 - 4 gewonnen van Hulzense Boys en houdt hiermee de minieme kans op het voetbaltoetje (de nacompetitie) in leven.
Het begon op deze mooie zaterdag prima voor DZC. Na klinkende overwinningen van DZC E1 (zowel bij de jongens als bij de meisjes); DZC D1 (zowel bij de jongens als bij de meisjes); DZC C1 (zowel bij de jongens als bij de meisjes); kwam DZC 2 in de arena in de uitwedstrijd tegen FC Zutphen 2. Het toch al zeer succesvolle seizoen (DZC 2 staat in de bekerfinale tegen SVZW 2 op 16 mei 2015 na een geweldige halve finale tegen Sparta Nijkerk 2; 5 – 2 winst) kon worden afgesloten met een prachtig kampioenschap en promotie naar de Hoofdklasse van District Oost. De mannen van Iwan Schoppema lieten er geen gras over groeien en haalden de titel binnen. Vanaf deze plek de felicitaties aan spelers en staf van dit team. Een dik verdiende titel. De felicitaties gaan ook uit naar de jongens en staf van DZC B2, die het kampioenschap en de promotie naar de 1ste klasse verdienden. Top gedaan!

Dan het eerste elftal van DZC ’68 . Het team had zichzelf in de vorige competitieronde geen dienst bewezen. Door het verlies tegen Dieren was de kans op nacompetitie nagenoeg verkeken. Een Houdini-act is zo ongeveer de enige oplossing in dit rekenspel. Voorwaarde voorafgaande aan de wedstrijd tegen Hulzense Boys was opnieuw : 3 punten halen en daarna kijken hoe de vlag erbij hangt. De eerste 20 minuten waren niet besteed aan een goede uitgangspositie : Hulzense Boys trakteerde DZC op een 2 – 0 achterstand. Een deel van het team leek ongeïnspireerd in het veld te staan. Na deze achterstand pakte DZC de draad toch op : Nick Abbink liet het goede voorbeeld zien en ging voorop in de strijd. In de 32ste minuut was het meteen raak uit de eerste kans voor DZC : Kustrim Simnica verschalkte de Hulzense doelman door droog in de korte hoek binnen te schieten. De 2 – 1 was tevens de ruststand. Coach Isselman gebruikte de rust om nog maar eens duidelijk te maken wat er vandaag toch nog op het spel stond. De tweede helft liet een gedreven DZC team zien, die voor de winst ging. De 2 – 2 van Thomas, de 2 – 3 en 2 – 4 van Kustrim waren daarbij wapenfeiten, die leidden tot de overwinning. Met name aan de 2 – 3 ging een wonderschone aanval vooraf. Een mooie steekbal van Rutger naar Thomas; Thomas gaf de bal precies op maat  naar Kustrim, die met een krachtige kopbal het net vond. De 18-jarige Jelle van Rinsum liet in zijn debuutwedstrijd voor DZC 1 een prima indruk achter als centrale verdediger. Voor Jelle smaakt dit naar meer en ik wens hem daar veel succes bij.

Hoe hangt de vlag erbij na deze 3 punten ? IJVV won op de valreep de wedstrijd tegen DZSV en is daardoor in ranglijst niet meer te achterhalen. De optie : het winnen van de 3e periode is zeker niet dichterbij gekomen : de concurrent Enter Vooruit won hun wedstrijd ook. Het verschil blijft drie punten. DZC ’68 heeft zowel Houdini als Hans Klok nodig op zaterdag 09 mei a.s. Dan wordt er gespeeld om 15.00 uur op Sportpark Zuid tegen OZC uit Ommen.

Uitgangspositie : 3 punten halen en daarna kijken naar de vlag.

De opstelling : Job Tadema; Jordy Nijholt, Stephen Könnemann, Jelle van Rinsum, Frank van Tent Beking ©; Nick Abbink, Luuk Jansen (25. Ricardo Langeweg) en Rutger Ebbers; Mike Verkerk, Kustrim Simnica  en Thomas Kleinlugtebeld.
26-04-2015| DZC’68 veel te lief voor Dieren
Het eerste elftal van DZC’68 speelde afgelopen zaterdag (25/4) de uitwedstrijd in en tegen Dieren en verloor met 3-0. DZC stond na drie minuten al met 1-0 achter en wist de wedstrijd door het ontbreken van scherpte en geluk niet meer te kantelen. Zo werd het zicht op een nog betere eindklassering en een periodetitel zo goed als verspeeld.

Foto's wedstrijd, klik hier.
Het werd in Dieren voor DZC zo’n middag waar schortte aan de beslissende eindpass en geluk in de afronding. Verder begon DZC slap en stond het na drie minuten spelen al met 1-0 achter. Merkwaardig, want trainer Arthur Isselman had z’n spelers op het hart gedrukt dat er wat op het spel stond: een periodetitel. De trainer van Dieren, Daniël de Lange, had z’n spelers ook wat het hart gedrukt: laat DZC niet voetballen, ga ontregelen, speel met 150% inzet, alleen dan hebben we een kans. Op één of andere manier hadden de spelers van Dieren de boodschap beter meegekregen, want ondanks een individueel en collectief sterker DZC, werd er toch verloren van Dieren.

Het was al 15.15 uur toen scheidsrechter Roel Poffers uit Nijverdal de bal voor de aftrap op de middenstip legde. In verband met een zware blessure in de voorgaande wedstrijd begon de match met enige vertraging en dat had de spelers van DZC niet goed gedaan. DZC begon slap en ongeïnspireerd. Dieren maakte daar slim gebruik van en strafte deze houding onmiddellijk af. In de 3e minuut was het al 1-0. DZC was wakker en na zo’n 15 à 20 minuten spelen was DZC de bovenliggende partij. Dat vertaalde zich in een grote kans voor Thomas Kleinlugtebeld, maar hij pegelde de bal vlak over de kruising. Helaas viel de goal aan de andere kant. Dieren profiteerde van slecht uitverdedigen, 2-0. DZC was echter de betere ploeg qua individuele kwaliteiten, maar de beslissende eindpass en de doeltreffende afronding bleef uit. Aan het einde van eerste helft werd Thomas Kleinlugtebeld na een mooie actie onderuit geschoffeld in de zestien. Zo’n 95% van alle aanwezigen op Sportcomplex Het Nieuwland zag er een penalty in, maar de scheidsrechter behoorde bij de 5% die het anders zag. ‘Jammer’, vond teammanager Pascal Hertogh, want het had de definitieve kanteling in de wedstrijd kunnen zijn.
Ruststand derhalve 2-0.

De tweede helft was eigenlijk een reprise van de laatste 25 minuten van de eerste helft. DZC was heer en meester en er werd grotendeels op de helft van Dieren gespeeld. Tot de zestien werd er redelijk gecombineerd, maar daarna was het over en uit. Het was zo’n middag dat het net niet lukte. Natuurlijk werd vanaf de zijlijn ingegrepen en gewisseld. Zo kwamen achtereenvolgens Hans van Tent Beking, Ricardo Langeweg en Corné de Waard in de ploeg voor Kushtrim Simnica, Nick Abbink en Jody Keuben, maar het haalde niets uit. Sterker nog, in de slotminuten van de wedstrijd wist Dieren, na geklungel achterin, zelfs nog de 3-0 op het niet aanwezige scorebord te zetten. Dat was ook de eindstand.

Zo was DZC viel te lief voor Dieren. Het was op meerdere fronten Dieren de baas, maar wist dat niet in doelpunten uit te drukken. Het was een middag om snel te vergeten. Uithuilen en opnieuw beginnen, is het credo. Dat kan in de volgende wedstrijd tegen Hulzense Boys in Hulsen op zaterdag 2 mei a.s.. ’t Is waarschijnlijk de laatste uitwedstrijd van dit seizoen, dus tijd voor een mooie revanche !!

Opstelling DZC'68: Job Tadema; Thijs Aaldering, Jordy Nijholt, Stephen Könnemann, Jody Keuben (Corné de Waard); Rutger Ebbers, Nick Abbink (Ricardo Langeweg), Luuk Jansen; Mike Verkerk, Kushtrim Simnica (Frank van Tent Beking), Thomas Kleinlugtebeld.


19-04-2015| DZC 68 1 speelt zichzelf opnieuw in de wedstrijd
DZC ’68 heeft op zaterdag 18 april 2015 met 5 - 2 gewonnen van ASC ´62 uit Dalfsen. Door puntenverlies van de directe concurrentie heeft DZC ´68 zich weer gemeld voor de prijzen.
A.s. zaterdag 25 april staat het jaarlijkse Super Saterday evenement bij DZC op het programma. Bij de prestatiesport afdeling van Gertjan Spit hebben ze er de afgelopen zaterdag in sportief opzicht al een voorschot opgenomen. Na het kampioenschap van DZC D1 vorige week sloot DZC ´68 A1 zich aan bij de kampioenenkaravaan door met 0 – 6 (!) te winnen in Ulft van het plaatselijke SDOUC. (vanaf deze plek : spelers en begeleiders van DZC ’68 A1 : van harte proficiat en succes volgend seizoen in de divisie !). Voorafgaande aan DZC ’68  1 – ASC 1 werd de thuiswedstrijd van DZC 2 tegen Sparta Enschede 2 gespeeld. Het werd een klinkende 6 – 0 overwinning voor de geel-blauwen. Doordat de directe concurrent DOS ’37 2 verloor kan DZC 2 met drie punten voorsprong aan de komende wedstrijd in Vriezenveen (tegen datzelfde DOS ’37 2) beginnen.

Om 15.00 uur werd er in een mooie lentezon afgetrapt door DZC 1 tegen ASC ’62 1. De ploeg uit Dalfsen heeft de punten nog hard nodig om zich definitief veilig te spelen in de 2e klasse en kwam dus zeer gemotiveerd uit de kleedkamer. DZC had ook maar één opdracht deze middag : winnen om uitzicht te houden op een nacompetitieplek. Genoeg ingrediënten om er een spannend voetbalgevecht van de maken. DZC probeerde in een vroeg stadium druk te zetten. Dit leidde tot de eerste fouten in de passing van de Dalfse verdedigers en dus kansen om de 1 – 0 op het scorebord te krijgen. Dit lukte uiteindelijk niet en de eerste echt serieuze aanval van ASC leidde in de 16de minuut wel tot de 0 – 1. DZC ging daarna door waar het gebleven was : het creëren van kansen. Het was Rutger Ebbers die in de 22de minuut op de linker punt van het strafschopgebied de bal prachtig in de verre bovenhoek krulde : 1 – 1. Het publiek genoot en beloonde Rutger met een groot applaus. Naarmate de eerste helft vorderde bleek dat DZC in die fase niet scherp was voor het doel. De rust brak dan ook aan met de eerder genoemde 1 – 1.

De rust werd gebruikt om de tactische puntjes op de i te zetten. Om onduidelijke redenen begon ASC veel scherper aan de tweede helft dat de elf van DZC. Een groot aantal spelers, deed in die eerste minuut nog helemaal niet mee en tot grote ergernis van trainer Isselman kwam ASC op een hele goedkope manier aan de 1 – 2. Na deze goal moest DZC zich opnieuw in de wedstrijd voetballen en voor de tweede keer lag de bal heel snel alweer achter de Dalfse doelman 2 – 2. Het was Kustrim Simnica, die de bal bij de tweede paal binnen knikte na een op maat afgegeven voorzet van Thomas Kleinlugtebeld.

Zo begon de wedstrijd eigenlijk in de 48e min van vooraf aan. Het dominante DZC was op zoek naar de geplande voorsprong, terwijl ASC (zoals dat zo mooi heet) vanuit een gesloten defensie loerde op de counter om zo de punten mee naar huis te nemen.

De status quo in de stand duurde tot diep in de tweede helft. Toen was het opnieuw Rutger Ebbers, die een gave actie afrondde met een droge knal in de verre beneden hoek. De voorsprong in de 81ste minuut was eindelijk een feit : 3 – 2. ASC moest om alsnog een gelijkspel uit het vuur de slepen achterin risico’s gaan nemen.

DZC profiteerde optimaal van de grotere ruimtes, die hierdoor ontstonden. Plotseling werden de kansen wel in doelpunten omgezet. De 4 – 2 van Nick Abbink en de 5 – 2 van Thomas Kleinlugtebeld waren niet alleen mooi goals na goed aanvalsspel, maar gaven uiteindelijk ook de krachtsverhouding in het veld op de juiste manier weer.

Zo deed DZC prima zaken door zelf de winnen. Enter Vooruit verloor op eigen terrein van DZSV en IJVV kwam niet verder dan een 4 – 4 gelijkspel tegen Hulzense Boys. Hierdoor heeft DZC zichzelf voor de derde keer deze middag in de “wedstrijd” gespeeld. Zowel in de eindstand als in de 3e periode liggen er voor de Doetinchemmers kansen de nacompetitie te halen.

Volgende week zaterdag 25 april 2015 speelt DZC 1 de uitwedstrijd in en tegen Dieren.


Scoreverloop :

22 minuut        1 – 1    Rutger Ebbers

48 minuut        2 – 2    Kustrim Simnica

81 minuut        3 – 2    Rutger Ebbers

87 minuut        4 – 2    Nick Abbink

89 minuut        5 – 2    Thomas Kleinlugtebeld


De opstelling : Job Tadema; Thijs Aaldering, Jordy Nijholt, Stephen Könnemann © en Jody Keuben; Nick Abbink, Luuk Jansen (68. Lucas de Graaf) en Rutger Ebbers; Mike Verkerk, Kustrim Simnica en Thomas Kleinlugtebeld
29-03-2015| DZC’68 pas laat op stoom tegen DZSV
Het eerste elftal van DZC’68 won afgelopen zaterdag (29/3) haar tweede opeenvolgende wedstrijd. Na RDC werd DZSV aan de zegekar gebonden. DZC kwam pas in de tweede helft op stoom en won verdiend met 4-1. Thomas Kleinlugtebeld, Kushtrim Simnica en Tolgahan Yayla waren de doelpuntenmakers.
Op 8 november jl. stond de wedstrijd DZSV – DZC’68 op het programma. Het werd toen in Dinxperlo na een bij tijd en wijle grimmig duel 2-2. Inmiddels is de competitie zo’n vier maanden verder en DZSV bivakkeert onder de middenmoot en DZC daarboven. Zowel DZSV en DZC wonnen beide hun laatste duel, waarbij de overwinning van DZC bij RDC het meeste in het oog sprong. DZC deed in Deventer prima zaken: 3 punten en 5 goals. Het leverde Kushtrim Simnica en Tolgahan Yayla een dik verdiende 8 op in het klassement van De Gelderlander. Onder het motto ‘never change a winning team’ had de technische staf ten opzichte van vorige week geen wijzigingen doorgevoerd.

DZC begon net zoals in Deventer frank en vrij aan de eerste helft, hetgeen meteen al een paar kleine kansjes opleverde. DZSV liet zich echter niet onbetuigd en voetbalde lekker mee. Zo halverwege kakte de wedstrijd in en werd het spel net zo als het weer: druilerig. Het spel golfde wat op en neer, er werd veel in de breedte gespeeld en er waren voor beide partijen een paar kansjes. Na een toch wel saaie eerste helft was de logische ruststand dan ook 0-0. Of zoals Remko Alberink van De Gelderlander in de bestuurskamer opmerkte: ‘Weinig schokkende dingen gezien.

Coach Arthur Isselman dacht daar blijkbaar hetzelfde over en om de bakens te verzetten had hij Mike Verkerk in de rust ‘ingeruild’ voor Luuk Jansen. Het bleek een gouden wissel te zijn, want in de 48e minuut stond de 1-0 al op bord. Een mooie aanval via diezelfde Luuk Jansen en Thomas Kleinlugtebeld werd verzilverd door Tolgahan Yayla. DZC had de smaak te pakken en zette goed door. In de 52e minuut scoorde Thomas Kleinlugtebeld op aangeven van Kustrim Simnica de 2-0 en kon Eddy Kappert opnieuw de muziek over Sportpark Zuid laten schallen. DZC was op stoom. Toch werd het in de 60e minuut nog 2-1. DZSV benutte een penalty, nadat de scheidsrechter een handsbal had geconstateerd in de zestien. Maar zoals al gezegd, DZC was op stoom en denderde door. In de 64e minuut was het opnieuw raak toen DZC zich vlijmscherp naar de 3-1 counterde. De hoofrolspelers deze keer waren, Thomas Kleinlugtebeld, Luuk Jansen en Kushtrim Simnica. DZC bleef alert en zelfverzekerd voetballen en de alertheid van Thomas Kleinlugtebeld leverde in de 78e minuut de 4-1 op. De wedstrijd was gespeeld en ondanks dat DZC nog een paar kansjes kreeg de score op te doen lopen bleef het 4-1. Vooral op basis van de tweede helft een terechte uitslag.

Zo pakte DZC in twee wedstrijden 6 punten en 9 doelpunten. Nu maar hopen dat DZC via z’n degelijke achterhoede, z’n ‘tikkie-takkie’ voetbal op het middenveld en z’n snelle vleugelspitsen, de trein laat doordenderen. Zaterdag a.s. (4/4) staat de inhaalwedstrijd tegen koploper Be Quick ’28 uit Zwolle op de dienstregeling. De vertrektijd is 15.00 uur en ‘we’ rekenen op een vol perron !!

Opstelling DZC'68: Job Tadema; Thijs Aaldering, Jordy Nijholt, Frank van Tent Beking, Jordi Worm; Rutger Ebbers, Nick Abbink (Stephen Könnemann), Tolgahan Yayla; Mike Verkerk (Luuk Jansen), Kushtrim Simnica (Ricardo Langeweg), Thomas Kleinlugtebeld.
22-03-2015| DZC’68 geeft RDC billenkoek
Het eerste elftal van DZC’68 won afgelopen zaterdag (21/3) met maar liefst 2-5 de belangrijke wedstrijd tegen RDC uit Deventer. Belangrijk, omdat het tijd was om weer een uitwedstrijd te winnen en zelfvertrouwen te tanken. Het werd daarom een geslaagde middag met drie punten en vijf doelpunten ‘in the pocket’.
Deventer, een oude Hanzestad gelegen aan de IJssel. Een stad met zo’n 100.000 inwoners en vanwege de Deventer koek ook wel de Koekstad genoemd. Deventer telt veel sportverenigingen en één daarvan is RDC, opgericht op 2 juli 2001. De club is ontstaan uit een fusie tussen Daventria, RODA en De CJV’ers. Daventria (opgericht in 1906) was een atletiek- en voetbalvereniging, maar na een bestaan van 95 jaar fuseerde de voetbalvereniging Daventria op de voornoemde datum met RODA – Recht Op Doel Af (opgericht in 1914). De nieuwe naam werd met ingang van seizoen 2001-2002 RDC (Roda Daventria Combinatie). In 2013 fuseerde RDC met C.S.V. De CJV’ers (opgericht in 1927). De naam werd veranderd van DVV RDC naar FC RDC, waarbij de 'R' staat voor RODA, de 'D' voor Daventria en de 'C' voor De CJV'ers. Maar genoeg historie, op naar de wedstrijd.

DZC begon frank en vrij aan de eerste helft en zette meteen druk op de goal van RDC. Dat resulteerde meteen in de 5e minuut al in een lekker schot van Thomas Kleinlugtebeld dat helaas geen doel trof. Het spelbeeld daarop was wisselend, maar de beste kansen waren voor DZC. Zo bestookten Rutger Ebbers en Thijs Aaldering het doel van RDC, maar opnieuw helaas zonder resultaat. Dat resultaat kwam er wel voor RDC en tegen de kansenverhouding in werd het 1-0. DZC bleef echter vertrouwen houden en met fel en verzorgd voetbal ontstonden er opnieuw kansen. De beloning kwam in de 38e minuut. Na een mooie actie van Thomas Kleinlugtebeld knalde Tolgahan Yayla de bal gedecideerd tegen de touwen, 1-1. Het werd echter niet een ‘erop en erover’, want in de 42e minuut werd het door een sluw kopballetje 2-1 voor RDC; dat was ook de ruststand. Tussenbalans: DZC de kansen, RDC de goals.

De rust was eigenlijk geen rust, want binnen tien minuten stonden de elftallen weer in het veld. En met name DZC had er zin in. Zo werd binnen drie minuten een achterstand omgebogen in een voorsprong. Eerst was het in de 56e Kushtrim Simnica die na een magnifiek steekballetje van Rutger Ebbers de bal prachtig in de kruising ‘punterde. In de 58e minuut was het opnieuw raak toen Thomas Kleinlugtebeld met ‘een diagonale streep’ de keeper van RDC kansloos liet. Zo was het plotseling 2-3. Maar de koek was nog niet op. In de 70e minuut scoorde Kushtrim Simnica zijn tweede doelpunt van de middag, 2-4. RDC werd wakker, maar het was te laat. Het zette nog wel aan, creëerde ook nog wel kansen, maar het geluk was aan de zijde van DZC. Diep in de tweede helft kreeg DZC zelfs nog een penalty, toen Thomas Kleinlugtebeld in het strafschopgebied werd gevloerd; deze werd jammer genoeg door diezelfde Thomas niet benut. Kort daarop, in blessuretijd, maakte hij dit goed door na een mooie actie met een fraai gekruld schot de keeper van RDC opnieuw kansloos te laten, 2-5. Dat was ook de eindstand. Eindbalans: een fel en sterk voetballend DZC wint zeer verdiend van de runner-up in deze competitie.

In het programmaboekje van RDC stond: ‘Kortom een RDC in vorm tegen een ploeg die er juist naar op zoek is‘. En dat maakt voetbal juist zo leuk en verrassend. RDC was deze zaterdag de vorm kwijt en DZC had de vorm weer gevonden. Dat was ook de wijze les van deze dag. De ene zaterdag is de andere niet en iedere zaterdag moet er met frisse moed worden begonnen en moet er worden vertrouwd op de eigen kwaliteiten. Op naar aanstaande zaterdag. Dan staat de Achterhoekse derby tegen DZSV op het programma.

Opstelling DZC'68: Job Tadema; Thijs Aaldering, Jordy Nijholt, Frank van Tent Beking, Jordi Worm; Rutger Ebbers, Nick Abbink, Tolgahan Yayla; Mike Verkerk, Kushtrim Simnica (Luuk Jansen), Thomas Kleinlugtebeld.


15-03-2015| DZC'68 verliest van zichzelf
DZC’68 heeft zich zaterdag 14 maart een slechte dienst bewezen door de thuiswedstrijd tegen laagvlieger SVI uit Zwolle te verliezen.
Vooraf was iedereen het er over eens. Deze wedstrijd moest gewonnen worden om kansrijk te blijven in de tweede periode. DZC'68 begon aan deze wedstrijd zonder trainer Isselman. Jeroen Jansen nam op de bank de honours waar. DZC'68 begon aan de wedstrijd met dezelfde basis-11 waarmee vorige week Den Ham met 3-2 werd verslagen.

Al snel moest DZC'68 wisselen. In de 7e min moest Luuk Jansen het veld verlaten met enkelblessure. Aan beide kanten ging er veel mis en duurde het heel lang voordat er kansen voor de doelen ontstonden. In de tweede helft ging de wedstrijd meer open. Dit resulteerde in kansen voor Kustrim Simnica en Thomas Kleinlugtebeld. Door te lang treuzelen kon de verdediging van de Zwollenaren twee keer net op tijd ingrijpen.

Het werd steeds meer duidelijk dat het een moeilijke middag voor DZC'68 zou worden. In de 86ste min werd het inderdaad 0-1 door counter van SVI.

Een tumultueuze slotfase leidde tot tweede rode kaarten. Eén voor onze aanvoerder Frank van tent Beking (2x geel) en twee minuten later één voor SVI (ook 2x geel). Door een mooie vrije trap van Thomas Kleinlugtebeld werd het in de 90+5 min 1-1. Door onbegrijpelijke redenen vergat DZC'68 vanaf de aftrap te verdedigen en stond de voorhoede van SVI alleen voor Job, die helaas het tij niet meer kon keren 1-2.

Een onnodige nederlaag, die wel hard aankomt, omdat de tweede periodetitel  hiermee verspeeld is.

A.s. Zaterdag speelt DZC’68 een uitwedstrijd : RDC uit Deventer is dan de tegenstander.  

De opstelling : Job Tadema; Jody Keuben, Stephen Könnemann, Frank van Tent Beking © en Jordy Nijholt; Nick Abbink, Luuk Jansen (7. Jordi Worm) en Rutger Ebbers; Thomas Kleinlugtebeld, Kustrim Simnica (78. Ricardo Langeweg) en Mike Verkerk (78. Tolgahan Yayla).
08-03-2015| DZC'68 trekt de eerste drie punten van 2015 over de streep
DZC ’68 heeft zaterdag 07 maart een zwaar bevochten overwinning geboekt op het taaie Den Ham. Op het eigen Sportpark Zuid werd het uiteindelijk 3 – 2 tegen tien Den Hammers. Hiermee werd de negatieve spiraal waarin DZC verkeerde doorbroken.
DZC’68 heeft zaterdag 07 maart een zwaar bevochten overwinning geboekt op het taaie Den Ham. Op het eigen Sportpark Zuid werd het uiteindelijk 3 – 2 tegen tien Den Hammers. Hiermee werd de negatieve spiraal waarin DZC verkeerde doorbroken.
DZC’68 was 2015 begonnen met drie nederlagen op rij tegen Hellendoorn, IJVV en Enter Vooruit. Hoog tijd voor de mannen van trainer Isselman om het tij te keren. Vooraf was het publiek optimistisch gestemd. Een mooi voorjaars zonnetje steunde de plannen van DZC. De Hammer defensie werd al snel beproefd door doelgerichte acties van Thomas Kleinlugtebeld en Kustrim Simnica. Beide keren leverde dit fraaie reddingen op van doelman Nieuwenhuis. Toch was het in de 16de min wel raak : Thomas werd op zijn favoriete linkerkant weggestuurd en een puntgave voorzet leverde een prima binnen gewerkte goal op van Simnica.

De ploeg uit Den Ham liet zich daarna niet onbetuigd. Het zette druk op de Doetinchemse defensie. Goed combinatievoetbal resulteerde in de 27ste min in de gelijkmaker van Kevin Ruiterkamp.

In de 37ste min werd Kleinlugtebeld op het juiste moment aangespeeld. Hij zette met een prachtige actie drie verdedigers op het verkeerde been en speelde de volledig vrij staande Simnica aan : 2 – 1. Bijna werd het voor rust nog 3 – 1. Een vrije trap van links belandde tegen de binnenkant van de ‘verre tweede’ paal. De bal ketste terug in de handen van doelman Nieuwenhuis.

Na de rust ging DZC door met het creëren van kansen. De 3 – 1 kwam van de voet van Rutger Ebbers, die de bal ontving vanaf de zijkant. De hele Hammer defensie stond georganiseerd op de eerste paal vanaf links. Toen de bal daar voorbij was, kon Ebbers de niet de missen kans verzilveren.

Toch had Den Ham weer snel de aansluiting te pakken. In de 57ste min was het al weer 3 – 2 door opnieuw een doelpunt van Robin Bergins. In de 62ste min werd Mike Verkerk diep gestuurd. Doelman Nieuwenhuis voorkwam de 4 – 2 door Verkerk buiten het strafschopgebied neer te halen. De arbiter van dienst, Dhr. De Witte, nam de juiste beslissing door de doelman de rode kaart te tonen.

Ondanks de numerieke meerderheid kon DZC niet onder de druk van Den Ham uit voetballen. Het werd uiteindelijk een gevecht voor de punten. De uitstekend op dreef zijnde DZC doelman Tadema kon uiteindelijk samen met zijn verdedigers de voorsprong over de 90 minuten heen tillen. Een zucht van verlichting ontsnapte aan alles wat DZC een goed hart toedroeg, toen de scheidsrechter na vijf extra blessureminuten voor de laatste maal floot. Het doel van de middag, het tij keren, was gehaald !

A.s. Zaterdag speelt DZC’68 weer een thuiswedstrijd : SVI uit Zwolle komt op bezoek. Een belangrijke wedstrijd in de strijd voor de tweede periode. Kom DZC’68 steunen! De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Foto's wedstrijd van vv Den Ham: foto's
01-03-2015| DZC’68 in Enter afgetroefd op wilskracht en beleving
Het eerste elftal van DZC’68 verloor afgelopen zaterdag (28/2) haar derde opeenvolgende wedstrijd. Enter Vooruit troefde DZC af in wilskracht en beleving: 4-0. Cruciaal in de wedstrijd was de met een 2-0 stand niet gegeven rode kaart aan Enter en een gemiste strafschop door DZC.
Enter Vooruit – DZC’68. Het was een mooi affiche dat aan de borden hing op sportpark De Werf te Enter. Over 15 wedstrijden had Enter 25 punten en DZC 24. Verder had Enter ‘32 voor en 21 tegen’ en DZC ‘33 voor en 21 tegen’. Het beloofde dus een leuke pot te worden bij onze gewaardeerde sportvrienden uit Overijssel. Arthur Isselman had ‘good old’ Matthijs Hekman i.p.v. Job Tadema (geschorst) tussen de palen gezet en verder speelde Stephen Könnemann voor Rutger Ebbers (ook geschorst) op het middenveld.

DZC startte fris en fruitig en er werden al vrij snel een paar kansjes gecreëerd. Zo werd na een prima actie van Luuk Jansen, Thomas Kleinlugtebeld in stelling gebracht, maar die vond de keeper van Enter Vooruit op z’n pad. Meteen daarna kreeg Enter een enorme kans om op voorsprong te komen, maar het bleef 0-0. Deze kans van Enter was echter wel het sein om druk naar voren te zetten en in 16e minuut vertaalde dat zich in een doelpunt. Een corner van Enter werd niet goed weggewerkt en vanuit de rebound werd de bal in het doel van DZC gewerkt: 1-0. DZC was aangeslagen, maar wist zich langzaam te herstellen. Zo ontstonden er kansen, maar schoten van Thomas Kleinlugtebeld en Thijs Aaldering waren helaas niet doeltreffend. Het doelpunt viel vlak voor rust helaas aan de andere kant. Gepruts aan de rand van de zestien leverde balbezit op voor een Entenaar die dit buitenkansje met een diagonaal schot verzilverde: 2-0. Dat was ook de geflatteerde ruststand.

DZC wist in de tweede helft wat het te doen stond: met veel wilskracht en beleving aanvallen om toch nog een gelijkspel of een overwinning uit het vuur te slepen. DZC zette wel aan, maar de echte overtuiging was er niet. Desondanks werd Thomas Kleinlugtebeld in de 60e minuut vrijgespeeld, maar in het strafschopgebied onderuitgehaald door een verdediger van Enter Vooruit. Een rode kaart en een penalty dachten velen aan de zijlijn. Die penalty kwam er, maar de rode kaart niet (het werd geel). Tot grote teleurstelling van alles wat DZC was, schoot Thomas Kleinlugtebeld vervolgens de penalty via de paal naast. Misschien wel het breekpunt van de wedstrijd. Het geloof in het veld werd kleiner en het was tijd voor een bijna dubbele wissel. Kort achter elkaar werd Frank van Tent Beking gewisseld voor Nathan van Klaveren en Kushtrim Simnica voor Ricardo Langeweg. DZC drong vervolgens wel aan, maar wist eigenlijk niets af te dwingen. Het aandringen en het één op één verdedigen werd DZC in de slotminuten fataal. In de 80e en 90e minuut maakte Enter er vanuit doeltreffende counters nog 4-0 van.

Zo verloor DZC haar derde wedstrijd op rij. Aan de voetballende kwaliteiten van DZC ligt het niet, was de constatering van de mensen rondom het veld; die van Enter Vooruit inbegrepen. Het is de echte overtuiging, de wilskracht en de beleving die beter kan. Het team en de technische staf hebben nog een week de tijd om daarmee aan de slag te gaan. Dan wacht thuis Den Ham, een ploeg van het kaliber van de mannen uit Enter. Het credo voor zaterdag a.s. (7/3) is dan ook: D’ran !!

Opstelling DZC'68: Matthijs Hekman; Thijs Aaldering, Jordy Nijholt, Frank van Tent Beking (Nathan van Klaveren), Jody Keuben; Nick Abbink, Stephen Könnemann, Luuk Jansen (Jeroen Jansen); Thomas Kleinlugtebeld, Kushtrim Simnica (Ricardo Langeweg), Tolgahan Yayla.

Foto's van de wedstrijd:
Fotoalbum
22-02-2015| DZC'68 speelt zichzelf uit wedstrijd
Het eerste elftal van DZC ’68 heeft in eigen huis met 2 - 4 verloren van IJVV uit IJsselmuiden. De Doetinchemmers wilden afgelopen zaterdag dolgraag drie punten binnenhalen, maar in dat enthousiasme kregen ze het deksel op de neus, met name door eigen fouten de tweede helft van de wedstrijd. IJVV kwam voor de tweede maal dit seizoen goed weg in de laatste minuten van de wedstrijd.
DZC’68 begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat een overwinning noodzakelijk was in de strijd om zowel de bovenste plaatsen in het algemene rangschikking als in de 2e periode. De mannen begonnen in tegenstelling tot de heenwedstrijd (3 – 1 achter na 12 minuten spelen) geconcentreerd aan de wedstrijd. Goed georganiseerd werd IJVV teruggeduwd op eigen helft. Met name over de linkerkant kwam DZC'68 goed door, maar ontbrak vooralsnog de goede eindpass.

Plotseling speelde Thomas Kleinlugtebeld zich in de 28ste  minuut vrij voor de keeper, maar hij schoot de bal naast. Nog geen minuut later stuurde Rutger Ebbers Kustrim Simnica diep en vanuit de rechterkant van het strafschopgebied schoot hij de bal in de lange linkerhoek van het doel : 1 – 0. IJVV kon daar in de eerste helft één grote kans tegenover stellen. In de 43ste min hadden de IJsselmuidenaren op 1 – 1 kunnen komen. Voor een leeg doel miste de spits de scherpte en schoot naast.

Vlak na rust (in de 46ste min) had DZC’68 de wedstrijddeur op slot moeten gooien. Na een prima aanval kwam de bal voor de voeten van de volledig vrijstaande Kleinlugtebeld. Hij schoot echter vanaf één meter voor de doellijn hoog over.

Omdat DZC'68 de marge niet kon vergroten bleef IJVV geloof houden in een betere afloop. In de 66ste  min vloerde Job een doorgebroken spits van IJVV. Het leverde een rode kaart op voor Job en een strafschop voor IJVV, die koel werd benut door de topscorer Chiel Buikema. Nog geen zes minuten later profiteerde Ton Bruintjes van een fout in de Doetinchemse defensie : 1 – 2. Ondanks deze dreun bleef DZC'68 proberen een beter resultaat te bewerkstelligen. De opkomende Stephan Könnemann bracht DZC met een schitterende uithaal van een kleine 50 meter (!) op gelijke hoogte : 2 – 2. Met nog 10 minuten te spelen verwachtten de thuissupporters, dat DZC'68 wat “zuiniger” zou gaan spelen om zo het gelijke spel over de streep te trekken. Niets wat minder waar : onze mannen gingen voor de winst, ondanks de numerieke minderheid in het veld.

Dit kwam DZC uiteindelijk duur te staan. Enerzijds de ruimte in de rug van de verdedigers en de drang naar voren van de middenvelders leidde tot goals voor IJVV in de laatste vijf minuten van de wedstrijd.

Volgende week zal DZC’68 in Enter tegen Enter Vooruit het beste beentje voor moeten zetten om de nare smaak van twee nederlagen op rij weg te spoelen.

De opstelling : Job Tadema; Jody Keuben, Stephen Könnemann, Frank van Tent Beking © en Jordy Nijholt; Nick Abbink, Luuk Jansen en Rutger Ebbers(80. Corné de Waard); Togahan Yayla (66. Melvin ter Braak), Kustrim Simnica (80. Ricardo Langeweg) en Thomas Kleinlugtebeld.
08-02-2015| DZC'68 1 en 2 ‘verliezen’ in Hellendoorn
Afgelopen zaterdag (7/2) vertrokken zowel het eerste als tweede elftal van DZC’68 naar Hellendoorn om daar de competitie in 2015 te hervatten. Het werd niet echt een fijne middag. Het eerste verloor terecht met 1-0 en het tweede speelde met 2-2 gelijk, terwijl het op basis van de gecreëerde kansen eigenlijk had moeten winnen.
In het laatste verslag ‘kopte’ mijn collega verslaggever ‘DZC’68 1 goedgemutst de winterstop in’. De vraag was natuurlijk hoe DZC 1 had overwinterd zonder af te reizen naar warme oorden. Het antwoord is ‘niet zo best’. Volgens Arthur Isselman was het een terecht verlies. Hellendoorn toonde meer inzet, had meer beleving en had dus, ondanks dat het een typische 0-0 wedstrijd was, meer recht op de overwinning. Maar eerst naar de wedstrijd van DZC 2.

De mannen van Iwan Schoppema, Harry Nijholt, Gert Tuenter en Tonnie Derksen hadden de eerste helft er al op zitten toen de bus van het eerste arriveerde. De ruststand was 1-0 en dat was gezien het spelbeeld terecht. In de tweede helft werd echter de rug gerecht en werden er regelmatig kansen gecreëerd. Rik Heijink miste eerst een intikkertje, maar maakte dit foutje meer dan goed door even later met een majestueuze kopbal de stand op gelijke hoogte te brengen. Kort daarna werd het zelfs 1-2 toen Max Riekel vanaf de rand van de zestien met een ziedende half volley doel trof. Door geklungel achterin bracht Hellendoorn de stand weer op 2-2. Het tweede zette opnieuw aan en vlak voor tijd was er nog veel spektakel voor de goal van Hellendoorn. Zo werd bijvoorbeeld een kopbal van Wilco Lodewijks nog van de lijn gehaald, maar het bleef 2-2. Gezien de gecreëerde kansen liet het tweede dus twee dure punten liggen.

Dan op naar de Isselmannen. Om meerdere redenen had de technische staf van het eerste nogal wat wijzigingen moeten doorvoeren. Zo stond assistent trainer Jeroen Jansen als centrale verdediger geposteerd en werd het middenveld bemand door Stephen Könnemann, Nick Abbink en Corné de Waard. Meteen na het fluitsignaal werd duidelijk dat Hellendoorn aanvallende aspiraties had. Het zette DZC meteen onder druk en creëerde meteen een paar grote kansen. Na zo’n tien minuten spelen leek de wedstrijd te kantelen en kwam DZC wat meer in haar spel. Er werden een paar mooie combinatie opgezet, die ook een paar kansjes opleverde. Maar de opleving was van korte duur en de rest van de eerste helft vertoonde een wisselend spelbeeld, dat vooral werd gekenmerkt door slordigheden en veel foute (eind)passes. Dat deed in de rust bestuursleden van Hellendoorn als DZC verzuchten ‘een foutenfestival’ en ‘geen voetbal gezien’.

De tweede helft begon aardig. Hellendoorn was dichtbij de 1-0, maar dat was DZC ook; een vrije schop van Stephen Könnemann ging via de muur over. Dat aardige was snel voorbij. Er ontstond weer een wisselend spelbeeld en DZC was niet bij machte haar geliefde combinatiespel te spelen en dat via de flanken uit te buiten. Toch kreeg DZC in de 64e minuut de grootste kans van de wedstrijd: Tolgahan Yayla kwam oog in oog te staan met de keeper van Hellendoorn, maar faalde in de afwerking. Hellendoorn putte daar blijkbaar kracht uit, zette steeds meer druk en de 1-0 hing in de lucht. Nadat Wessel ten Brinke met twee keer geel van het veld moest, deelde Hellendoorn in de 86e minuut de genadeklap uit. Een afvallende bal vanuit de zestien werd droog in geknald. Een paar minuten later floot de pas 22-jarige scheidsrechter Martijn Kieft voor het eindsignaal.

Zo verloor DZC drie belangrijke punten op weg naar de tweede periodetitel. Een weg met nog een paar belangrijke hindernissen te gaan, maar DZC staat in die periodetitel nog steeds bovenaan en heeft alles nog in eigen hand. Punt is echter wel dat er dan beter gevoetbald moet worden dan in Hellendoorn. In verband met carnaval speelt DZC pas weer op 21 februari a.s., dan wacht thuis IJVV. Het geeft de technische staf mooi de tijd om de zaken weer op de rails te krijgen en met frisse moed de mannen uit IJsselmuiden tegemoet te treden.

Opstelling DZC'68: Job Tadema; Jody Keuben, Jeroen Jansen, Jordy Nijholt, Wessel ten Brinke; Stephen Könnemann, Nick Abbink, Corné de Waard; Thomas Kleinlugtebeld, Kustrim Simnica (Ricardo Langeweg), Tolgahan Yayla (Mike Verkerk).
14-12-2014| DZC'68 1 goedgemutst de winterstop in
DZC ’68 heeft zichzelf op zaterdag 13 december 2014 een  prima dienst bewezen door met 1 – 3 te winnen bij ASC ’62. Eigenlijk waren het twee diensten op één zaterdag. Door te winnen in Dalfsen versterkten de geel – blauwen (deze zaterdag in het zwart-rood) hun positie in de tweede periode, maar ook in de totaal stand wordt nu een mooie derde plek bezet.
Nu het seizoen halverwege is (er zijn nog 13 wedstrijden te gaan), is er nog veel mogelijk. Na de klinkende zege van afgelopen zaterdag tegen Hulzense Boys was het zaak het team op scherp te houden voor de lastige uitwedstrijd tegen ASC’62 in Dalfsen. In tegenstelling tot de verwachting hielpen de weergoden DZC deze week met veel regen. Hierdoor moest de thuisploeg noodgedwongen uitwijken naar het kunstgrasveld, dat normaliter niet als hoofdveld wordt gebruikt. Dit kwam DZC natuurlijk niet slecht uit.

De eerste minuut al werd Tolgahan Yayla op links diep gestuurd. Zijn voorzet werd op een haar na gemist bij de eerste paal door Luuk Jansen. Toch kwam ook ASC goed uit de startblokken. Het wit-blauwe team uit Dalfsen is bemand met veel lange en jonge spelers. Bij corners was het dus heel erg opletten en met een goede organisatie lukte dat ook goed. Gaandeweg de eerste helft creëerde  DZC twee goede mogelijkheden, maar de prima keepende Berry Roeberts van ASC pareerde twee uitstekend in geschoten ballen van Luuk Jansen en Kustrim Simnica. Hier tegenover stelde ASC één gevaarlijke aanval, maar de bal zeilde gelukkig over het DZC doel. De rust werd dan ook bereikt met een 0 – 0 stand.

Het eerste wapenfeit  in de tweede helft kwam van ASC. De diep gestuurde spits kwam alleen voor Job te staan, die met een prima redding de bal bij de voeten van de spits weghaalde. De scheidsrechter dacht daar echter anders over en legde de bal op de strafschopstip, omdat hij de duikeling van de Dalfsenaar uitlegde als een overtreding van Job. Chiel Pasman miste dit buitenkansje niet : 1 – 0.  Drie minuten later was er aan de andere kant reden voor protest bij ASC. De scheidsrechter had een handsbal gezien van één van de ASC verdedigers en zo kon Kustrim Simnica de stand weer gelijktrekken : 1 – 1.

Vanaf dat moment ging DZC nog daadkrachtiger spelen en legde ASC steeds meer de wil op. Een prachtige gekrulde voorzet vanaf de rechterzijlijn van Kustrim kwam uiteindelijk bij de tweede paal terecht. Tolgahan Yayla was zijn verdediger te snel af en tikte de bal binnen : 1 – 2.

In de slotfase van de wedstrijd liep Nick Abbink nog tegen zijn tweede gele kaart op waardoor de ploeg van Arthur Isselman nog met tien man kwam te staan. ASC wist van deze numerieke meerderheid niet te profiteren. Het was DZC, die uit een hoekschop nog wist te scoren. Invaller Mike Verkerk liet met een mooie volley en de verre bovenhoek de ASC doelman kansloos : 1 – 3.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te zien op de website van Kristian Giesen Fotografie

Vorige week schreef uw verslaggever : “A.s. zaterdag kan DZC zich van een mooie winterstop verzekeren door een goed resultaat te halen in Dalfsen tegen ASC’62.” Dit resultaat is er dus gekomen. De selectie en de staf mogen terugkrijgen op een mooie eerste seizoenshelft met 24 punten uit dertien wedstrijden. Aankomende dinsdag volgt nog de tweede ronde in de Achterhoek Cup. Er wordt dan gespeeld in Borculo tegen DEO. Aanvang 20.00 uur. 

De competitie zal op zaterdag 24 januari 2015 worden hervat met een thuiswedstrijd tegen het Zwolse SVI. 

Scoreverloop :

55 minuut        1 – 0    Chiel Pasman (p)
57 minuut        1 – 1    Kustrim Simnica (p)
68 minuut        1 – 2    Tolgahan Yayla
89 minuut        1 – 3    Mike Verkerk 

De opstelling : Job Tadema; Jody Keuben (46 Jordy Nijholt), Stephen Könnemann, Frank van Tent Beking © en Jordi Worm; Nick Abbink, Luuk Jansen en Nathan van Klaveren; Tolgahan Yayla, Kustrim Simnica (84. Ricardo Langeweg) en Behzad Shekko (65. Mike Verkerk)
07-12-2014| Zevenklapper voor DZC'68 1
DZC ’68 heeft zaterdag 06 december 2014 met maar liefst 7-1 gewonnen van Hulzense Boys. De Doetinchemmers hadden even nodig om op stoom te komen, maar de thuissupporters hebben genoten van mooi spel en prachtige doelpunten.
Vooraf was het een mooie aankondiging. DZC ’68 1 – Hulzense Boys 1. De eerste twee ploegen in de periodestand. De Hulzenaren hadden 9 punten uit 3 wedstrijden en DZC had er zeven uit drie. Er stond dus wat op het spel……

Het was vanaf het begin een open wedstrijd. Er waren nog geen drie minuten gespeeld of Job moest alle zeilen bijzetten na een inzet van de volledig vrijstaande linksbuiten uit Hulsen. Job redde de situatie met de benen. Het toch al stormachtige begin kreeg een heel vervelende vervolg. Rutger Ebbers liep in een sportief duel om de bal een elleboogblessure op en moest gedwongen gewisseld worden voor Corné de Waard. (Later in het ziekenhuis is gebleken dat Rutger zijn elleboog gebroken heeft. Heel veel beterschap gewenst, Rutger !).

Omdat de ploeg van trainer Beverdam sterk begonnen was had DZC moeite om grip op de wedstrijd te krijgen. “De Boys” verdienden in de negende minuten een corner, die via een uitverdedigende kopbal voor de voeten van Jorg Roetgerink terecht kwam. Hij schoot de Hulzenaren op 0 – 1. In de 5 minuten, die hierop volgden kwam DZC nog goed weg. Het had zomaar 0 – 2 kunnen zijn, als het vizier van de Hulzense spitsen scherper was afgesteld. In deze periode werd ook de coachende hand van trainer Arthur Isselman zichtbaar. Dat resulteerde in een tandje erbij bij de geel-blauwen. In de 19de min werd een vloeiend lopende aanval knap afgerond door Tolgahan Yayla, die de keeper in de lange hoek kansloos liet :    1 - 1.

Naar later bleek was dit voor DZC het sein de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. De wedstrijd kantelde, zoals dat tegenwoordig zo mooi heet. DZC werd baas op het middenveld en dat leidde weer tot meer controle.

Een prachtige bal van Behzad Shekko op Kustrim Simnica, die de bal met precies de juiste snelheid voor de voeten van de aansnellende Luuk Jansen legde, resulteerde in een verwoestende uithaal vanaf 18 meter in de kruising. Eigenlijk een doelpunt, waarvoor je de camera aanzet en de beelden vereeuwigt. Maar ja, bij een amateurwedstrijd zijn de cameramensen niet voor het oprapen. Mooi dat er toch zo’n 200 mensen getuige waren van deze mooie goal : 2 – 1.

Het zelfvertrouwen groeide met de minuut bij de Doetinchemmers. Simnica was een prima aanspeelpunt, waardoor de hele ploeg telkens kon opschuiven. Er ontstonden nog meer kansen, maar Simnica had, ondanks een paar mooie pogingen, geen geluk bij de afronding en zo werd de thee gedronken met een 2 – 1 voorsprong voor DZC.

Hulzense Boys zal ongetwijfeld met goede bedoelingen uit de kleedkamer zijn gekomen, maar daar is het voor hun wel bij gebleven, want DZC deelde gelijk een mokerslag uit; het maakte duidelijk dat er op Sport Zuid niets te halen viel.  Veel mensen hadden de jas nog niet aan of uit een assist van Tolgahan Yayla bracht Behzad Shekko de stand op 3 – 1. Uit de eerstvolgende aanval had Behzad, alleen voor de keeper de 4 – 1 op zijn schoen, maar de Hulzense keeper kon dit keer echter redding brengen.

Trainer Isselman heeft wel vaker opgemerkt dat als de selectie in de wedstrijden het hoge niveau van de trainingen zou halen er meer punten gehaald zouden zijn. Vanmiddag werd dat niveau bij vlagen ook gehaald. Met het wegzakken van het geloof in een goede afloop bij Hulzense Boys ontrolde DZC de ene mooie aanval na de andere. Het duurde echter tot de 75ste minuut voordat DZC zichzelf beloonde met de 4 – 1 : Yayla was de gevierde man.

Isselman bracht de jarige Ricardo Langeweg in het veld. Met een glaszuivere hattrick tilde hij binnen tien minuten met behulp van  prachtige assists van Corné de Waard, Nathan van Klaveren en Luuk Jansen de stand naar 7 – 1 (!) De prima leidende scheidsrechter Rutgers maakte na 90 minuten een einde aan deze voor DZC mooie wedstrijd.

De Doetinchemmers nestelen zich door deze overwinning aan de leiding in de 2e periode en is de aansluiting met de kop behouden in de “overall” stand. A.s. zaterdag kan DZC zich van een mooie winterstop verzekeren door een goed resultaat te halen in Dalfsen tegen ASC ’62.

Scoreverloop :

09 minuut        0 – 1    Jorg Roetgerink
19 minuut        1 – 1    Tolgahan Yayla
25 minuut        2 – 1    Luuk Jansen
46 minuut        3 – 1    Behzad Shekko
75 minuut        4 – 1    Tolgahan Yayla
80 minuut        5 – 1    Ricardo Langeweg
86 minuut        6 – 1    Ricardo Langeweg
89 minuut        7 – 1    Ricardo Langeweg

De opstelling : Job Tadema; Jody Keuben, Stephen Könnemann, Frank van Tent Beking © en Jordy Nijholt; Nick Abbink, Luuk Jansen en Rutger Ebbers (6. Corné de Waard); Togahan Yayla, Kustrim Simnica (73. Ricardo Langeweg) en Behzad Shekko (70. Nathan van Klaveren)
30-11-2014| DZC’68 wint in een koud en grijs Ommen
Een fel en compact spelend DZC’68 won afgelopen zaterdag (29/11) met 0-2 van OZC. Op die overwinning viel weinig af te dingen; het was geen beste wedstrijd, maar over 90 minuten was DZC de betere ploeg. Kustrim Simnica en Nick Abbink waren de doelpuntenmakers.
Op naar Ommen. Op naar de Overijsselsche Vecht, in de streek Salland. Ommen heeft sinds 1248 stadsrechten en wordt al rond het jaar 1100 genoemd als doorwaadbare plaats langs de Vecht. De gemeente telt zo’n 20.000 inwoners en kent twee veldvoetbalclubs, zaterdagclub OZC en zondagclub OVC '21. OZC’s residentie is sportpark Westbroek, een op en top voetbalaccommodatie waar OZC trots op mag zijn; dit met in totaal zes velden, waarvan twee met kunstgras. Het beloofde dus een mooie middag te worden daar aan de Vecht, maar ‘t was vooral koud en grijs.

Het gevolg was dan ook: vanuit de bus meteen door naar ’t warme clubhuis. Daar zaten Thijs Aaldering, Tim Horstik, Thomas Kleinlugtebeld, Jelle Massop en Mike Verkerk al aan de ‘stamtafel’, allen geblesseerd. Het was dus ook even puzzelen voor de technische staf om een nieuw evenwichtig team het veld in te sturen. In de spits was de keuze gevallen op Behzad Shekho en Kustrim Simnica; Wessel ten Brinke, Nathan van Klaveren, Ricardo Langeweg en ‘good old’ Matthijs Hekman zaten op de bank.

De eerste helft was matig. Eén van de oud-bestuursleden van OZC noemde hem zelfs ‘gezapig’. De eerste 15 minuten gebeurde er weinig tot niets voor de goals en er was slechts één grote kans, die was voor OZC, maar werd niet benut. De 0-1 voor DZC viel dan ook letterlijk uit de lucht. Een vrije trap van ver werd voor de goal gebracht, waar Kustrim Simnica geheel vrij kon binnen knikken. Daarna drong OZC wel aan en kreeg het enkele kansen, maar Job Tadema stond z’n mannetje en hield de nul tot aan de rust.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de 0-2 stond al op het scorebord. Een mooie vrije schop van Stephen Könnemann werd nog gered door de keeper van OZC, maar in de rebound tikte Nick Abbink beheerst binnen. Dat was geen toeval. Nick was de hele wedstrijd overal op het veld te vinden; als opjager, als ‘opraper’, maar dan nu ook als afmaker, prima. Er volgde een reprise van de eerste helft: OZC zette aan, maar creëerde deze keer eigenlijk geen echte kansen. Die kansen kreeg DZC wel, zo werden er minstens drie grote kansen gemist om de score uit te bouwen. In een al maar koudere en grijzere ambiance bleef het derhalve 0-2.

Zo pakte DZC opnieuw drie punten in de tweede periode. DZC dwong dat zelf af door fel en compact te spelen. Daarnaast liet DZC zien dat het een aantal goede technische spelers heeft die zowel op de natuurlijke als op de artificiële ondergrond goed uit de voeten kunnen. Tot slot is DZC zo langzamerhand zo’n hecht team geworden, dat het voor alle in deze competitie spelende clubs een steeds moeilijker te nemen veste is. Dus vol goede moed op naar zaterdag 6 december, dan wacht thuis Hulzense Boys.

Opstelling DZC'68: Job Tadema; Jody Keuben (Nathan van Klaveren), Stephen Könnemann, Frank van Tent Beking, Jordi Worm; Rutger Ebbers, Nick Abbink, Luuk Jansen; Behzad Shekho (Ricardo Langeweg), Kustrim Simnica, Tolgahan Yayla.
24-11-2014| Drie punten voor DZC 68 1 tegen Kloosterhaar 1
Het eerste elftal van DZC ’68 heeft in eigen huis met 4 -1 gewonnen van hekkensluiter Kloosterhaar. DZC ’68 staat na deze overwinning op de zesde plaats en kan bij winst volgende week in Ommen tegen OZC goede zaken doen in de tweede periode.
Kloosterhaar was zeker niet naar Sportpark Zuid gekomen om zich zonder slag of stoot over te geven aan alweer een nederlaag in deze voor hun moeilijke competitie. Er werd hard gewerkt en de keeper van Kloosterhaar liet zeker zien over goede keeperskwaliteiten te beschikken. Onze mannen hadden het moeilijk om de goede organisatie van Kloosterhaar te ontrafelen om zo tot kansen te komen om de score te openen. En de kansen, die er kwamen werden dus vakkundig gepareerd door de Overijsselse keeper Bert Dragt.

De toeschouwers dachten al aan de koffie bij een teleurstellende ruststand van 0 – 0, totdat in de 44ste minuut Kustrim Simnica in stelling werd gebracht. Vlak voordat de spits de bal in het doel kon lopen, raakte verdediger Kelder van Kloosterhaar de bal volledig verkeerd en tikte de doel achter zijn eigen goalie : 1 – 0.

DZC ’68 kwam in de tweede helft prima uit de startblokken. Nick Abbink zag Thomas Kleinlugtebeld volledig vrij staan. De pass was op maat en het karwei werd door Thomas vakkundig afgemaakt : 2 – 0. De thuissupporters gingen er eens goed voor staan. Kloosterhaar echter liet juist vanaf dat moment zien best aardig te kunnen voetballen. Gek genoeg was het Kloosterhaar, die probeerde de aansluitingstreffer achter Job te schieten en DZC ’68 beperkte zich tot tegenhouden.

Trainer Isselman wisselde driemaal en leidde nog tot twee goals in de 85ste en de 89ste minuut. Ricardo maakte de eerste van het seizoen voor DZC 1 door droog in de knallen en Rutger Ebbers pikte zijn goaltje ook nog mee door attent de keeper uit te spelen. In de laatste minuut kon Kloosterhaar nog wel een verdiende ere treffer op het scorebord schieten.

Al met al : drie punten zonder tot hoogstaand voetbal te komen : 4 - 1

De opstelling : Job Tadema; Jody Keuben Stephen Könnemann (82. Jordy Nijholt), Frank van Tent Beking © en Jordi Worm; Nick Abbink, Luuk Jansen(78. Kevin Holtus) en Rutger Ebbers; Togahan Yayla, Kustrim Simnica (71. Ricardo Langeweg) en Thomas Kleinlugtebeld

10-11-2014| Voetbalgevecht in Dinxperlo eindigt onbeslist
Na een eerste instantie leuk, maar later bij tijd en wijle grimmig voetbalduel hebben DZC’68 en DZSV afgelopen zaterdag (8/11) de punten gedeeld, het werd 2-2. Een goed combinerend DZC was in de eerste helft de betere ploeg, maar kon dat niet uitdrukken in doelpunten.
In de tweede helft kwam DZC niet meer aan voetballen toe en verloor het twee dure punten op de weg naar boven. Het was één van de leukste wedstrijden van vorig seizoen: DZSV – DZC’68 op het Sportpark ‘t Welink te Dinxperlo. DZC won met 3-1 door drie doelpunten van Ricardo Langeweg en zette daardoor een geweldige stap richting het kampioenschap. De meegereisde toeschouwers uit Doetinchem maakten zich dan ook op voor een mooie reprise. DZC stond in middenmoot en DZSV in onderste regionen, dus er was hoop op drie punten. De eerste helft was leuk kwam goed in de buurt van de wedstrijd van vorig seizoen, maar in de tweede helft had DZSV de messen geslepen en werd het een echt voetbalgevecht. Gevolg, zeven keer geel (waarvan één voor DZC) en veel blessures aan beide kanten. Tim Horstik was het belangrijkste slachtoffer (zware enkelblessure), al moet daarbij worden opgemerkt dat de betrokken speler van DZSV daar geen schuld aan had.

DZC kwam in de eerste helft goed uit de startblokken en ging meteen knap combinerend richting het doel van DZSV. Dat leverde meteen al een paar kleine kansjes op. In de 10e minuut was DZC binnen 10 seconden zeer dicht bij een doelpunt. Na een mooie aanval kopte Jordi Worm bijna binnen en pegelde Stephen Könnemann in de rebound net naast. In de 15e minuut maakte DZSV geheel tegen de verhouding in de 1-0; een harde voorzet van rechts werd door één van de verdedigers van DZC in eigen goal gewerkt. DZC was een tijdje van slag, maar pakte daarna de aanvallende draad weer op. Dat resulteerde in kansen en doelpunten. Zo schoot Thomas Kleinlugtebeld op de lat en maakte Tim Horstik vanuit een scrimmage de 1-1. Vrij kort daarna schoot Thomas Kleinlugtebeld zijn tiende treffer van het seizoen binnen, 1-2. DZC leek op weg deze voorsprong uit te bouwen, maar vlak voor rust kwam DZSV weer op gelijke hoogte, vanuit een hoekschop werd de bal snoeihard tegen de touwen gekopt. Ruststand 2-2.

De tweede helft was een hele andere dan de eerste helft. Een zeer strijdbaar DZSV maakte het een onrustig voetballend DZC erg lastig. DZSV zocht daarbij de grenzen op en dat resulteerde in veel verbaal geweld zowel in als rondom het veld. Het resulteerde in totaliteit ook in zes gele kaarten voor DZSV en één voor DZC. DZC creëerde nog wel enkele kansen, maar overtuigend was het niet. Ook niet na de dubbele wissel in de 60e minuut na de blessure van Tim Horstik. Voor hem kwam Ricardo Langeweg in het veld en Tolgahan Yayla werd gewisseld voor Mike Verkerk. Eindstand derhalve 2-2.

Zo verloor DZC in Dinxperlo niet alleen twee punten, maar ook Tim Horstik die na een lange periode in de basis was teruggekeerd. Jan Minkhorst, de voorzitter van DZC, gaf na afloop aan dat hij een ‘katterig’ gevoel had overgehouden aan de wedstrijd. Als je dat googled kom je onder meer op ‘een beetje ziek’. Dat zullen alle geelblauwe harten in Dinxperlo zich ook gevoeld hebben. Aanstaande zaterdag hebben de Isselmannen vrij en daarna wacht thuis Kloosterhaar. Hopen dat DZC dan een beetje is uitgeziekt en vol overtuiging begint aan een nieuwe klus !!

Opstelling DZC'68: Job Tadema; Jody Keuben (Nathan van Klaveren), Frank van Tent Beking, Jordy Nijholt, Jordi Worm; Stephen Könnemann, Nick Abbink, Luuk Jansen; Thomas Kleinlugtebeld, Tim Horstik (Ricardo Langeweg), Tolgahan Yayla (Mike Verkerk).
02-11-2014| DZC'68 1 verliest duel met koploper in het eerste kwartier
Het eerste elftal van DZC ’68 heeft in eigen huis met 1 -2 verloren van FC RDC. De fusieclub uit Deventer haalde met deze overwinning de 1ste periodetitel binnen. De Doetinchemmers hebben na 8 gespeelde wedstrijden 11 punten verzameld (11 minder dan de huidige koplopers).
Voorafgaande aan DZC 68 1 – FC RDC 1 was op het kunstgrasveld de wedstrijd DZC ’68 2 tegen Excelsior ’31 3 gespeeld. De uitslag van 2 – 0 en hiermee haalden de onzen de 1ste periodetitel binnen. Vanaf deze plek een felicitatie naar de spelersgroep en het begeleidingsteam. Proficiat !

In het begin van de wedstrijd DZC ’68 1 – FC RDC hadden de geel-blauwen veel moeite de goede organisatie te vinden tegen de met veel beweging spelende en hoog druk zettende tegenstander. De hoge balcirculatie, die blauwpaarse formatie van Robert Slinkman , op de mat legde had tot gevolg dat de DZC-ers overal  een stap te laat in de organisatie kwamen te staan. Dat leidde tot een snelle 0 – 2 voorsprong voor RDC. In de 6de minuut viel de 0 – 1 door miscommunicatie in het Doetinchemse verdedigingsblok en de 0 – 2 in de 12de minuut kwam tot stand door een tegendraadse kopbal na het eerder genoemde vloeiende circulatievoetbal.

Met nog 78 minuten op de klok herpakte DZC zich knap door toch de goede organisatie te vinden en kwam naarmate de eerste helft vorderde steeds beter in de wedstrijd. Dit leidde direct tot kansen (doelpogingen) een bal op de lat (Thomas) uit een prachtig genomen vrije trap in de 15de min, in de 35ste minuut had Tolgahan een doelpoging van een meter of zes. Op beide inzetten had de RDC keeper prachtige reflexen in huis. In de 41ste minuut kreeg Jordi Worm nog een goede kans om de score voor DZC een dragelijker aanzicht te geven. Maar ook dit keer viel de tegentreffer niet.

Toch kwam de 1 – 2 nog voor rust tot stand. In de 45ste min kwam een prima genomen corner van Thomas op het hoofd van één van de verdedigers van RDC en de bal vloog met een curve over de doellijn. Na enige discussie of de bal al dan niet over de doellijn zou zijn geweest besliste scheidsrechter Visser dat dit inderdaad het geval was geweest.

DZC kwam gemotiveerd en met twee invallers de kleedkamer uit. Dit leidde tot veel strijd en uiteindelijk tot een mooi voetbalgevecht. DZC, dat probeerde met veel druk de gelijkmaker tot stand te brengen en de Deventenaren, die met man en macht de overwinning veilig wilden stellen. Het was voor het publiek een mooi duel om naar te kijken; helaas voor het thuispubliek kwam de gelijkmaker uiteindelijk niet tot stand en voor de meegereisde RDC supporters kon de 1ste periodetitel worden gevierd, zonder dat RDC in de tweede helft nog tot grootste daden was gekomen.

Onze felicitaties voor FC RDC met de prijs, maar de complimenten mogen ook naar onze ploeg voor de prachtige manier waarop er alsnog na de 0 – 2 de wedstrijd is opgepakt.

Volgende week staat de streekderby DZSV 1 – DZC ’68 1 op het programma in Dinxperlo.

De opstelling : Job Tadema; Thijs Aaldering, Stephen Könnemann, Frank van Tent Beking © (79. Jordy Nijholt) en Jordi Worm; Nick Abbink, Luuk Jansen en Rutger Ebbers; Tolgahan Yayla (46. Mike Verkerk), Ricardo Langeweg (46. Tim Horstik) en Thomas Kleinlugtebeld

26-10-2014| Fel en goed combinerend DZC’68 wint van Den Ham
Een sterk spelend DZC’68 won afgelopen zaterdag (25/10) met 0-3 van Den Ham. Op die overwinning viel niets af te dingen; het was wellicht de beste wedstrijd van dit seizoen van de mannen van Arthur Isselman. Thomas Kleinlugtebeld was de matchwinner met twee fraaie treffers.
Het was weer goed vertoeven op ’t sportpark De Rohorst van voetbalvereniging Den Ham. Den Ham, een dorp van 6.500 inwoners behorend bij de Gemeente Twenterand. Een dorp, maar wel met een vereniging van zo’n 900 leden. Den Ham had in deze competitie nog niet verloren en stond met vijf gewonnen wedstrijden en één gelijkspel op een gedeelde eerste plaats, samen met RDC en Be Quick’28. In de wedstrijdinfo van Den Ham stond vermeld: ‘Samen met u hopen we te kunnen genieten van een fijne voetbalmiddag !’. En dat werd ‘t, maar niet voor Den Ham. Ze werden op alle fronten afgetroefd door het geweldige collectief van DZC.

Beide teams begonnen scherp aan de wedstrijd. Na één minuut spelen kreeg Den Ham al een vrije trap op de rand van de zestien. De bal werd prachtig ingeschoten, maar een formidabele redding van Job Tadema voorkwam de 1-0 voor Den Ham. De toon was gezet. DZC was wakker en trok ten aanval. Zo ontstond er al vrij snel een mooie kans voor Thomas Kleinlugtebeld. Maar in een één op één situatie stuitte hij op de keeper van Den Ham. De volgende kans werd echter wel benut door Thomas. Hij rondde een fraaie aanval over links af met een droge knal in de verre hoek, en in de 18e minuut stond er 0-1 op het scorebord. DZC bleef fel en bij tijd en wijle agressief spelen. Maar dat was niet het enige dat Arthur Isselman goed moet hebben gedaan; er werd ook nog prima gecombineerd en de individuele kwaliteiten van dit team werden herhaaldelijk geëtaleerd. Er werd echter niet meer gescoord en de ruststand was dan ook 0-1.

De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste helft. Een op alle fronten beter DZC bleef fel op de bal jagen en bleef goed combineren. Den Ham daarentegen speelde slordig en leed veel balverlies. Dat laatste leidde in de 50e minuut ook de 0-2 in. Rutger Ebbers pakte de bal ergens halverwege het veld op en soleerde met de voor hem bekende slepende bewegingen naar de goal van Den Ham en rondde vervolgens bekwaam af. Vlak daarna viel bijna de 1-2, maar een prachtige volley van Den Ham verdween net naast de goal van Job Tadema. In de 72e en 78e minuut werden respectievelijk Tolgahan Yayla en Jordi Worm gewisseld voor Mike Verkerk en Jordy Nijholt. In de slotminuten toonde Thomas Kleinlugtebeld nogmaals zijn kwaliteiten. Hij rondde een mooie actie op links af met fantastisch diagonale pegel in het dak van de goal. De 0-3 was een feit en de tribune van Den Ham stroomde teleurgesteld leeg. Waarbij een toeschouwer verzuchtte: ‘Jullie waren vandaag echt de betere ploeg’.

Zo won een fel en goed combinerend DZC volledig terecht in Den Ham. Een DZC spelend zoals afgelopen zaterdag heeft echt wat te zoeken in deze klasse; en dat is de top. Deze is binnen handbereik en nu maar hopen dat dit niveau kan worden vastgehouden. En dat zal nodig zijn, want zaterdag aanstaande (1/11) komt koploper RDC uit Deventer op bezoek. Een echte kraker dus !!

Opstelling DZC'68: Job Tadema; Thijs Aaldering, Stephen Könnemann, Frank van Tent Beking, Jordi Worm (Jordy Nijholt); Rutger Ebbers, Nick Abbink, Luuk Jansen; Thomas Kleinlugtebeld, Ricardo Langeweg, Tolgahan Yayla (Mike Verkerk).
12-10-2014| DZC'68 1 haalt verdiend punt tegen Enter Vooruit
Het eerste elftal van DZC ’68 heeft in eigen huis met 0 - 0 gelijkgespeeld tegen Enter Vooruit uit Enter. Beide ploegen hebben in het verleden vaker de degens gekruist en vaak eindigden deze wedstrijden onbeslist of in een kleine overwinning voor één van beide partijen.
Afgelopen zaterdag was hier geen uitzondering op. Enter Vooruit, voorafgaande aan deze wedstrijd bivakkerend op de vierde plaats, liet goed verzorgd voetbal zien. Zoals men dit tegenwoordig vaak uit de mond van trainers hoort : “Het elftal stond goed”. Enter mocht dan ook bogen op een eerste helft waarbij ze het betere van het spel hadden. Omdat DZC scherper begon dan vorige week in IJsselmuiden bleef de brilstand in de eerste helft toch op het scorebord staan.

In de tweede helft, kon DZC zich makkelijker onder de Enterse druk uit voetballen. Er ontstonden ook grote kansen voor de Doetinchemmers : met name Thomas Kleinlugtebeld creëerde door een paar mooie individuele acties ruimte voor zichzelf om tot een schot op doel te komen, maar of de bal ging over of de keeper uit Enter stond z’n mannetje. De grootste kans voor DZC kwam er in de 78ste minuut nadat de rebound van een gevaarlijke vrije trap van de linker punt van het stafschopgebied voor de voeten van Nick Abbink terecht kwam. Van dichtbij mistte de controlerende middenvelder dit buitenkansje.

Het spelbeeld gaf toen aan dat DZC meer en meer het heft in handen had. Gezien de beide helften was uiteindelijk een gelijkspel wel de juiste verhouding over de hele wedstrijd weer.

In de 88 minuut veerde een groot deel van de Enterse aanhang op toen een verre hoge bal net boven Job op het dak van het doel terecht kwam. Ook een deel van de Enterse spelersgroep dacht alsnog een overwinning uit het vuur te slepen, maar gelukkig voor DZC bleek het gezichtsbedrog te zijn.

Nadat er dus na 92 minuten niet was gescoord maakte de uitstekend leidende scheidsrechter Van Beek uit Zeewolde een einde aan deze wedstrijd en zit de eerste reeks van zes wedstrijden erop. Voor DZC leverde dit 8 punten op en staat hiermee in de middenmoot. Zaterdag 25 oktober 2014 wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd in en tegen Den Ham.

Foto's van deze wedstrijd zijn te zien op de website van fotograaf Henk Pluimers 

De opstelling : Job Tadema; Thijs Aaldering (53. Jordy Nijholt), Stephen Könnemann, Frank van Tent Beking © en Jordi Worm; Nick Abbink, Luuk Jansen en Rutger Ebbers; Togahan Yayla (79. Mike Verkerk), Kustrim Simnica (64. Ricardo Langeweg) en Thomas Kleinlugtebeld
06-10-2014| Valse start tegen IJVV wordt DZC’68 fataal
Afgelopen zaterdag (4/10) stond voor het eerste van DZC’68 de wedstrijd tegen IJVV uit IJsselmuiden op het programma. DZC begon dramatisch aan de wedstrijd en stond na 15 minuten al met 3-1 achter. Helaas kon dat in het verloop van de wedstrijd niet meer worden rechtgezet en werd er met 4-3 verloren.
Een bestuurslid van IJVV had ons vooraf in de bestuurskamer al gewaarschuwd: ‘In de eerste minuten wordt er bij ons altijd gescoord, dus zorg dat je op tijd langs de lijn staat’. Hij had gelijk. Na 15 minuten stond er al een stand van 3-1 op het scorebord. In de 1e minuut was het al raak voor de thuisclub; twee keer slecht uitverdedigen, werd genadeloos afgestraft door Chiel Buikema van IJVV, 1-0. In de 10e minuut was het zelfs twee keer raak. Eerst scoorde Nick Abbink na een mooie actie van Rutger Ebbers de gelijkmaker, maar nog in diezelfde minuut kwam IJVV weer op voorsprong, 2-1. Kort daarna werd het zelfs 3-1. Het was opnieuw Chiel Buikema die na een mooie actie en een strakke schuiver het net vond. Raymond Willemsen van De Gelderlander noemde DZC in zijn verslag van vorige week een ‘slapende reus’, een betere omschrijving van de eerste 15 minuten is er niet te geven.

Het werd tijd om de boel wakker te schudden en de technische staf haalde Jordi Nijholt van het veld en Stephen Könnemann werd ingebracht. Dat resulteerde in een iets rustiger spelbeeld en langzamerhand kreeg DZC iets meer grip op de wedstrijd. Er werd met meer overtuiging en agressie gevoetbald en dat vertaalde zich in een paar leuke combinaties. In de 35e minuut was het raak. Een mooie aanval werd koelbloedig afgemaakt door Thomas Kleinlugtebeld en de aansluitingstreffer was een feit, 3-2. Dat was ook de ruststand.

In de rust zal er het nodige zijn gezegd door Arhur Isselman, dit met name ten aanzien van de zeer slappe start van zijn mannen. Gelukkig was daar wat van blijven hangen want DZC kwam in de tweede helft prima uit de startblokken. Er werd goed gevoetbald en de spelers van DZC wisten elkaar prima te vinden. Zo kregen Thomas Kleinlugtebeld en Nick Abbink mooie kansen om de gelijkmaker te scoren, maar Thomas vond de keeper op zijn weg en Nick schoot net over. In de 65e minuut was het dan wel raak. Kushtrim Simnica, ingevallen voor Ricardo Langeweg, bediende Thomas Kleinlugtebeld op maat en die scoorde de 3-3. Helaas werd het niet een ‘d’r op en d’r over’, want na zo’n 80 minuten kreeg IJVV opnieuw kansen. Eén daarvan werd benut door man of the match Chiel Buikema. En zo stond er in de 85e minuut niet 3-4, maar 4-3 op het scorebord. Dat was ook de eindstand.

Eerdergenoemde Raymond Willemsen schreef afgelopen week in zijn column Stift: ‘Beste trainers, laten we het vanaf vandaag simpel houden. Goed is goed en slecht is slecht. Om de hete brij heen draaien doen we niet meer.’ Ok dan. De eerste 15 minuten van DZC tegen IJVV waren erg slecht en dat heeft DZC, ondanks verwoede pogingen in de tweede helft, niet meer kunnen herstellen. Eigenlijk zou dat geen leermoment moeten zijn. Maar helaas is dat bij DZC wel het geval. Dus aankomende zaterdag (11/10) tegen Enter Vooruit vanaf de eerste minuut D’ran !!

Opstelling DZC'68: Job Tadema; Thijs Aaldering, Jordi Nijholt (Stephen Könnemann), Frank van Tent Beking, Jody Keuben; Nick Abbink, Rutger Ebbers, Luuk Jansen; Thomas Kleinlugtebeld, Ricardo Langeweg (Kushtrim Simnica), Tolgahan Yayla (Mike Verkerk).
29-09-2014| DZC 68 1 doet goede zaken en meldt zich in linker rijtje
Het eerste elftal van DZC ’68 heeft in eigen huis met 3 - 1 gewonnen van Hellendoorn. Deze uitslag was geenszins geflatteerd. Sterker nog : gezien de krachtsverhouding met name in de eerste helft had een grotere uitslag niet misstaan.
Uw verslaggever had in het verslag van vorige week de hoop uitgesproken, dat DZC deze zaterdag een hoger niveau kan halen. En dat hogere niveau kwam er !

Vanaf het begin werd Hellendoorn onder grote druk gezet en dat resulteerde in een grote hoeveelheid kansen. Het vizier stond aanvankelijk nog niet scherp, maar voetballend maakte DZC een sterke indruk. Er werd met vloeiende combinaties en splijtende passes gestrooid, maar het eerste doelpunt werd pas genoteerd in de 16e min : Een prima voorzet van Thomas op het hoofd (!) van Tollie en die knikte de bal strak langs de goede kant van de paal 1 – 0. De kansenmachine draaide op volle toeren, maar doelpunten bleven in het verdere verloop van de eerste helft uit. Vriend en vijand was het met elkaar eens, dat de ruststand een groter verschil had moeten aangeven. Tegenstander Hellendoorn, toch prima gestart met negen punten uit drie wedstrijden, had nauwelijks een aanvallende bijdrage kunnen leveren.

De tweede helft speelde DZC vanuit een goede organisatie, maar minder dominant dan de eerste helft. Wel bleef DZC ’68 kansen creëren. In de 58e min werd Rutger gevloerd in het strafgebied en Thomas kon vanaf de stip de stand naar 2 – 0 tillen. In de 70e minuut ging de wedstrijddeur definitief op slot na een prachtige loopactie van Rutger. Hij passeerde de keeper en schoot de bal in het verlaten doel : 3 – 0. In de 78e minuut kreeg Hellendoorn nog een eretreffer op het scorebord en dat werd ook tevens de eindstand.

Naast deze prima overwinning deed DZC afgelopen zaterdag nog meer van zich spreken : DZC 2 overklaste Hellendoorn 2 en is nu de trotse koploper (op   Het werd uiteindelijk na een stroeve start 10 – 0 (3x Kevin Holtus, 2x Kustrim Simnica, Chris Hekman, Max Riekel, Nathan van Klaveren, Joey Rijkse en Tom Franssen tekenden voor de doelpunten) DZC A1 won met 0 – 3 bij buurman VIOD, DZC B1 klopte NEC B1 met  2 – 1.

De opstelling : Job Tadema; Thijs Aaldering, Jordy Nijholt, Frank van Tent Beking © en Jody Keuben; Nick Abbink, Luuk Jansen, (70. Stephen Könnemann) en Rutger Ebbers; Mike Togahan Yayla (89 Mike Verkerk), Ricardo Langeweg (86. Tim Horstik) en Thomas Kleinlugtebeld

22-09-2014| DZC 68 1 speelt wederom in Zwolle en behaalt dit keer een gelijkspel.
Het eerste elftal van DZC ’68 heeft met 1 - 1 gelijkgespeeld in Zwolle tegen Be Quick ’28. Het enige doelpunt voor DZC ‘68 kwam vanaf de strafschopstip en werd gemaakt door Thomas Kleinlugtebeld, nadat hijzelf in het 16 meter was gevloerd.
Het contrast was afgelopen zaterdag enorm. Uw verslaggever was eerst afgereisd naar WVF (ook Zwolle). Daar werd vanaf 13.00 uur onder een prachtige zon de eerste helft gespeeld tussen WVF 2 en DZC ’68 2. (ruststand 0 – 1 en eindstand 1 – 3 voor de Doetinchemmers). DZC 2 speelde daar overigens een prima wedstrijd en staat na drie wedstrijden trots op “negen uit drie”

Om 14.00 uur arriveerden we bij Be Quick ’28 en de acht watersproeiers deden hun werk op de kunstgrasmat. Er werd gespeeld in overwegend droog weer, maar via de social media kwamen de berichten uit Doetinchem en de directe regio dat wedstrijden werden stilgelegd (en later definitief gestaakt) door onweer, grote hoeveelheden water en zelfs hagel.

Van dat laatste heeft ons eerste elftal en de meegereisde aanhang dus niets meegekregen. DZC ’68 startte evenals vorige week tegen SVI scherp en hield dus gelijke tred met de koplopers uit Zwolle Noord. Sterker, na 11 minuten spelen speelde Rutger Ebbers een pass uit onze defensie in één keer naar de op snelheid liggende Thomas Kleinlugtebeld. De rechter centrale verdediger van Be Quick ’28 dacht dat alleen de noodrem nog uitkomst zou bieden, maar de uitstekend leidende scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. Thomas ging zelf achter de bal staan en schoot DZC op voorsprong : 0 – 1.Ondanks de redelijke controle op de wedstrijd kreeg Be Quick in de eerste helft 2 kansen, die door Job onschadelijk werden gemaakt .

De eerste vijf minuten na rust waren van DZC kant de zwakste van de wedstrijd. Heel matig verdedigen leidde in de vijftigste minuut tot veel vrijstaande roodhemden op de zestien meter. De nummer 11 van Be Quick haalde uiteindelijk de trekker over : 1 – 1.

Naarmate de wedstrijd vorderde kregen beide teams nog wel kansen, maar werd er niet meer gescoord. DZC ’68 mocht daar misschien nog het meest blij mee zijn, gezien de twee foutieve inspeelpasses, waarbij het schot van Zwolse zijde tot geluk van onze ploeg op de paal belandde.

Gezien het beeld van de hele wedstrijd was een gelijkspel wel een terechte uitslag. Wel hoopt uw verslaggever, dat volgende week thuis tegen Hellendoorn de ploeg een hoger niveau zal halen dan deze middag.


De opstelling : Job Tadema; Thijs Aaldering, Jordy Nijholt, Frank van Tent Beking © en Jody Keuben (73. Jordi Worm); Nick Abbink, Stephen Könnemann en Rutger Ebbers; Mike Verkerk (68. Togahan Yayla), Ricardo Langeweg (80. Kustrim Simnica) en Thomas Kleinlugtebeld

15-09-2014| DZC’68 laat drie punten liggen in Ittersum
Afgelopen zaterdag (13/9) reisde het eerste elftal van DZC’68 af naar Ittersum. Een voormalig gehucht, maar nu als wijk opgeslokt door Zwolle. Het verloor met 3-1, ondanks een aantal grote kansen in de eerste helft.

Sportvereniging Ittersum (SVI) werd opgericht in 1952. De voetballers kwamen uit de buurtschappen Ittersum, Oldeneel en Schelle, behorend bij de gemeente Zwollerkerspel. SVI is vandaag de dag één van de grootste voetbalverenigingen in Zwolle en omstreken met meer dan 1300 leden en zo’n 60 teams in competitie. Net zoals DZC werd SVI vorig jaar kampioen in de derde klasse. Aardig dus om te kijken hoe de eerste elftallen zich tot elkaar verhouden.

De eerste helft was zonder meer voor DZC. Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd en na tien minuten ontstonden er kansen over en weer. Zo werd een mooie actie van Mike Verkerk op rechts niet afgerond en verdween een mooie lob van SVI net naast de goal van DZC. De grootste kansen waren echter voor DZC; zo misten Ricardo Langeweg en Stephen Könnemann oog in oog met de prima keepende Bas Reuvekamp van SVI. Tussen die twee kansen in wist Jordi Nijholt in de 25e minuut wel het net te vinden. Hij kopte een hoekschop van Thomas Kleinlugtebeld hard en hoog in (0-1). DZC was de betere ploeg, maar in de omschakeling was SVI levensgevaarlijk. Een klein slordigheidje op het middenveld werd dan ook meteen afgestraft (1-1). Op het einde van de eerste helft mocht Stephen Könnemann vlak buiten de zestien nog een vrije schop nemen, maar ook deze werd uit de hoek geranseld door Bas Reuvekamp. De ruststand werd dus 1-1. Maar zoals de goed leidende scheidsrechter Beldman het na afloop zei: ’Als jullie na een half uur met 3-0 voor hadden gestaan, had niemand daar iets van kunnen zeggen’.

De tweede helft liet een heel ander beeld zien dan de eerste. Een dwingend en kansen creërend DZC had plaats gemaakt voor een slordig spelend DZC. En het was dan ook in de 50e minuut meteen al raak voor de thuisploeg; een lepe kopbal verdween met boog over Job Tadema (2-1). Eén en ander resulteerde al snel tot een wissel. Rutger Ebbers (met al geel op zak) werd gewisseld voor Luuk Jansen, die een prima invalbeurt voor de boeg had. DZC bleef echter slordig spelen en om de wedstrijd toch nog te laten kantelen, werden Mike Verkerk en Ricardo Langeweg gewisseld voor Tolgahan Yayla en Kustrim Simnica. Het mocht echter niet baten. SVI scoorde in de 75e minuut opnieuw vanuit de omschakeling en gooide de wedstrijd daarmee in ’t slot. Eindstand derhalve 3-1.

Zo verloor DZC op Sportpark De Siggels te Zwolle haar tweede wedstrijd met 3-1 van SVI. Gezien de eerste helft, met een aantal grote kansen, was dat niet nodig geweest. Aan de andere kant moet worden opgemerkt dat DZC in de tweede helft erg slordig speelde, en dat SVI vlijmscherp counterde en de kansen die het kreeg goed benutte. Daar zitten dus nog wel wat leermomentjes in voor de mannen van Isselman, Jansen en Barzuwa. Komende zaterdag (20/9) weer op naar Zwolle, maar dan naar Be Quick ’28.

Opstelling DZC'68: Job Tadema; Thijs Aaldering, Jordi Nijholt, Frank van Tent Beking, Jody Keuben; Nick Abbink, Stephen Könnemann, Rutger Ebbers (Luuk Jansen); Mike Verkerk (Tolgahan Yayla), Ricardo Langeweg (Kushtrim Simnica), Thomas Kleinlugtebeld.
08-09-2014| DZC’68 viert terugkeer in de 2e klasse met overwinning
Afgelopen zaterdag (6/9) speelde het eerste elftal van DZC’68 haar eerste competitieduel in de 2e klasse. Het won daarbij verdiend met 1-0 van Dieren. Matchwinnaar was Thomas Kleinlugtebeld.
‘DZC’68 terug van weggeweest’ was de mooie opening van Supportersblad van afgelopen zaterdag. Dat terug van weggeweest had niet alleen betrekking op de terugkeer in de 2e klasse, maar ook voor een aantal spelers, zoals bijvoorbeeld Thomas Kleinlugtebeld en Kushtrim Simnica. Daarnaast keerde ook Pascal Hertogh terug als team manager. Maar natuurlijk waren er ook nieuwe gezichten te bekennen, met name in de technische staf. Zo maakten Marvyn Barzuwa en Jeroen Jansen hun debuut als assistent trainer van onze hoofdtrainer Arthur Isselman.

Altijd spannend zo’n eerste wedstrijd in de competitie, vooral als je vorig jaar het hele seizoen koploper bent geweest en ongenaakbaar kampioen bent geworden. De voorbereiding was gedegen en er was door de technische staf niets aan het toeval over gelaten om een ingespeeld en conditioneel sterk team op de been de brengen, dit om de ouverture in de 2e klasse met goed gevolg af te sluiten. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Wat brengt ons dit nieuwe seizoen en wat kan dit DZC tegen het vorig jaar als achtste geëindigde Dieren.

Wel DZC won zeer verdiend met 1-0. De eerste tien minuten ging nog gelijk op, maar de rest van de wedstrijd was DZC de bovenliggende partij. Er werd goed gecombineerd en dat leidde zowel in de eerste als in de tweede helft tot een aantal (grote) kansen. Zo waren er bijvoorbeeld mooie kansen c.q. mooie acties van Nick Abbink en Ricardo Langeweg, maar het was steeds ‘net niet’ of ‘net naast’. De ruststand was derhalve dan ook 0-0. De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste. Dit met nu mooie kansen voor Jody Keuben en Kevin Holtus. Een dubbele wissel in de 65e minuut zorgde voor een extra impuls. Kushtrim Simnica en Mike Verkerk werden ingebracht voor Kevin Holtus en Ricardo Langeweg en dat sorteerde vrij snel effect. Na goed doorzetten van Mike Verkerk en na een ‘balletje breed’, rondde Thomas Kleinlugtebeld goed af: 1-0. Daarna ontstonden voor beide goals nog twee enorme kansen, maar vervolgens speelde DZC de wedstrijd gedecideerd uit en konden de eerste drie punten worden bijgeschreven.

Een oud spreekwoord luidt: een goed begin is het halve werk. DZC heeft een leuk en jong team met erg veel voetbaltalent. Daarnaast heeft dit een team een begeesterde technische staf. Dat is het halve werk. Wel moeten er nog meters gemaakt worden in de ontwikkeling, met name qua bravoure en zelfvertrouwen, en het letterlijk afmaken van mooie kansen. Dat is het andere halve werk. Hoe dan ook, de eerste drie punten zijn binnen en dus vol vertrouwen op naar Sportvereniging Ittersum.

Opstelling DZC'68: Job Tadema; Thijs Aaldering (Nathan van Klaveren), Jordi Nijholt, Frank van Tent Beking, Jody Keuben; Nick Abbink, Stephen Könnemann, Rutger Ebbers; Kevin Holtus (Mike Verkerk), Ricardo Langeweg (Kushtrim Simnica), Thomas Kleinlugtebeld.
22-11-2016 | DZC'68 wil revanche tegen DZSV!
Aankomende zaterdag staat de Achterhoekse derby op het programma in de 2e klasse H. Het DZSV van de van ons niet onbekende trainer Bas van Londen komt namelijk op bezoek! Een wedstrijd waar meer op het spel staat dan de stand op de ranglijst...

Door de goede overwinning op Enter Vooruit en het verlies van Sparta Enschede twee weken geleden staan de mannen van trainer Verheijen maarliefst acht punten voor op Enter, Sparta, ASC'62 en jaja...DZSV! Een heuse topper dus op Sportpark Zuid.

Zaterdag gaat het echter niet alleen om de ranglijst. De selectie van DZC'68 is er op gebrand zich te revancheren voor het verlies van de finale van de Achterhoek cup. Daarnaast moeten de trainers Verheijen en Van Londen maandag weer hun gesmeerde boterhammetje opeten in de lerarenkamer van het AOC. Wie mag zich koning voetbal noemen van het AOC?

Al met al een spektakelstuk waar veel vuurwerk van wordt verwacht. Daar moet je toch bij zijn? Dus pak je geel-blauwe sjaal, muts, vlag of shirt en moedig de mannen van DZC'68 aan!

IT'S TIME FOR GLORY!
Wanneer: Zaterdag 26 november 2016
Aanvang: 14:30 uur
Balsponsoren: Salon Gerard Zelhem & PHC tailored telecom


 

03-11-2016 | DZC ’68 1 speelt zaterdag weer op Zuid!
Afgelopen zaterdag heeft DZC ’68 1 de 1e periode gewonnen. Nu lukte het om na 8 wedstrijden de eerste plaats te bezetten met 21 punten en daarmee de eerste prijs te pakken. Zoals de groep zelf aangeeft was dit een tussenstation. Het einddoel is promotie naar de 1ste klasse. De balsponsor is mijneersteklompjes.nl
Aanstaande zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen IJVV uit IJsselmuiden. De mannen van Stéven Verheijen weten maar al te goed, dat vorig seizoen de punten meegingen met IJVV. Dus is a.s. zaterdag het aangewezen moment deze vergissing recht te zetten met een mooie overwinning.

De tegenstander van zaterdag, IJVV heeft te kampen met een wisselvallig seizoen. De huidige plek in de middenmoot zal de ploeg ongetwijfeld willen verbeteren door de overwinning mee te kapen naar IJsselmuiden. Vorig seizoen immers, deed IJVV mee om de bovenste plekken en ook dit seizoen zal dit toch de doelstelling zijn. 

Beide partijen hebben dus hun eigen belang om deze wedstrijd in winst om te zetten.

Kom a.s. zaterdag de mannen van trainer Steven Verheijen aanmoedigen om de goede reeks wedstrijden voort te zetten Aanvang 14.30 uur.
02-10-2016 | ZAC ook slachtoffer van dadendrang DZC'68
DZC'68 blijft winnen. Afgelopen zaterdag (1/10) werd ZAC uit Zwolle slachtoffer van de dadendrang van DZC. Er werd met 1-3 gewonnen en matchwinnaar was Max Riekel met een loepzuivere hattrick in de tweede helft. DZC blijft door deze uitslag de trotse koploper in de tweede klasse H.
ZAC oftewel de Zwolsche Atletische Club vierde afgelopen zaterdag haar 123e verjaardag en is daarmee één van de oudste clubs van Nederland. De ongetwijfeld bekendste voetballer die ZAC heeft voorgebracht is Beb Bakhuys, in de jaren dertig goed voor 23 duels in Oranje met 28 doelpunten. De Zwolse atleten waren vorig seizoen promovendus in de tweede klasse en hadden zich netje gehandhaafd. De mannen van Egbert Kragt en Han Stolte begonnen toen aarzelend aan de competitie en kwamen pas na de winter op stoom. Dat lijkt zich dit jaar te herhalen; uit de afgelopen vier duels peurde ZAC drie punten. DZC doet het daarentegen veel beter en is koploper. Vorig jaar was DZC in Zwolle duidelijk een maatje te groot (0-2) en gezien de stand op de ranglijst had DZC duidelijk verplichtingen om opnieuw een goed resultaat neer te zetten.

De eerste helft begon van DZC-kant wat aftastend, maar binnen tien minuten had DZC al wel een paar mooie kansen gecreëerd. Zo ging bijvoorbeeld, na een mooie aanval over veel schijven, een kopbal van Max Riekel via de keeper en de paal naast. Een vlijmscherpe counter in de 12e minuut bezorgde ZAC echter de voorsprong; 1-0. DZC keek onverwacht tegen een achterstand aan en de vraag was hoe de mannen van Stéven Verheijen deze tegenslag te boven zouden komen. Wat zich namelijk in de eerste minuten al een beetje aftekende werd versterkt: ZAC speelde met veel mannen achter de bal en DZC moest op zoek naar een gaatje in de blauw-witte muur. DZC probeerde het met mooi combinatievoetbal en met schoten van afstand (lekkere pegel van Nick Abbink net naast), maar het net van ZAC werd niet gevonden. Ruststand 1-0.

Dan moest het maar in de tweede helft gebeuren. Het noopte de technische staf tot twee wissels, Mehmet Bulut en Lukas de Graaf werden gewisseld voor Meron Zehaye en Thomas Kleinlugtebeld. Het genereerde een positieve impuls: DZC speelde met nog meer druk naar voren en dat leverde in de 56e minuut de gelijkmaker op. Met Rutger Ebbers aan de basis van ‘de schijf van vijf’ was het Max Riekel die bekwaam afrondde; 1-1. Het hek was van de dam en zo’n tien minuten later was het Thomas Kleinlugtebeld die een perfecte voorzet afleverde op het hoofd van de onverzettelijk acterende Max Riekel; 1-2. Thomas Kleinlugtebeld bleef gaan en bleef voor onrust zorgen; er werd hem een zuivere penalty onthouden en een vrije trap van hem belandde op de paal. Maar in de blessuretijd werd het dan toch 1-3 en was het opnieuw het duo Thomas Kleinlugtebeld en Max Riekel dat doeltreffend was (voorzet op maat, koelbloedig afgerond). Max scoorde dus een loepzuivere hattrick, a dream came true !!

Na afloop van de wedstrijd was het feest op het Sportpark Jo van Marle. De vernieuwde kantine werd officieel heropend en het feest werd opgeluisterd met een optreden van Harm Wolters, bekend van ‘Ik ben een Zwollenaar’ en ‘Schat ik kom wat later’. Het meeste daarvan ontging de spelers en supporters van DZC, die vierden hun eigen feestje in de bus. Deze keer helaas zonder hun eigen Harm Wolters, oftewel Sergio Keurntjes, bekend van ‘Annemarie’. Maar wel met een mooie speech van Stéven Verheijen die zijn mannen roemde om hun rust, geduld en wilskracht om deze wedstrijd over de streep te trekken. Het was derhalve gezellig in de bus; zelfs zo gezellig dat een paar Heren van Zuid naar huis belden met de boodschap ‘Schat ik kom wat later !!’

Opstelling DZC: Job Tadema; Jordy Nijholt, Sergio Keurntjes, Robin Faber, Tolgahan Yayla; Mathijs de Waard, Rutger Ebbers, Nick Abbink; Mehmet Bulut (Meron Zehaye), Max Riekel, Lukas de Graaf (Thomas Kleinlugtebeld).
Voor  foto's van de wedstrijd: (website ZAC)
http://sportiefzwolle.nl/foto/1313/ook-zac-kan-koploper-dzc-niet-vloeren.html 
Namens DZC'68 bedankt voor de foto's
04-09-2016 | Verslag Thomas Kleinlugtebeld De Gelderlander 10 september
Zaterdag 10 september interview in de Gelderlander van onze Thomas Kleinlugtebeld in RIO. 
26-08-2016 | Thomas Kleinlugtebeld met paralympisch voetbalteam naar Rio
Thomas Kleinlugtebeld nog maar een half jaar bij de selectie van het nederland paralympisch voetbalteam gaat a.s. maandag naar Brazilie. Thomas namens DZC'68 veel plezier en succes in RIO.


Het paralympische voetbal in Rio wordt gespeeld door zogenoemde CP teams. CP staat voor Cerebrale Parese. De spelers hebben motorische problemen door een hersenafwijking. Wedstrijden worden gespeeld door teams met zeven spelers op een veld dat een kwart kleiner is dan een gewoon voetbalveld.
Wil je de verrichtingen van Thomas en zijn team volgen, klik hier.
Vrijdagmorgen 26-08 sprak omroep gelderland met Thomas:

Klik op onderstaande link om het horen hoe trots Thomas is.

https://soundcloud.com/omroepgld/thomas-kleinlugtebeld-over-de-paralympics

13-07-2015 | Programma beker en voorbereiding eerste elftal
De mannen van trainer Arthur Isselman genieten op dit moment van een welverdiende vakantie en kunnen de batterij voor aankomend seizoen even opladen. Op maandag 3 augustus om 20:00 uur begint het eerste elftal weer met trainen en kan de voorbereiding op het seizoen 2015-2016 echt beginnen. 
Tijdens de voorbereiding speelt het eerste elftal van DZC '68 in de bekercompetitie drie poule wedstrijden. In deze halve competitie (drie wedstrijden dus) gaat één team door naar de knock-out fase. De tegenstanders zijn 't Peeske, Concordia Wehl en VV Stokkum.

Verder zal het eerste elftal deelnemen aan de 1e editie van de Nevelhorst Cup bij DVC'26 in Didam met deelnemers PAX, Rheden en DVC'26 zelf.

In het weekend van 21 tot en met 23 augustus  staat het trainingskamp op het programma waarin het team zal worden klaargestoomd voor de start van de competitie.

Tijdens de voorbereiding zal er op maandag, dinsdag en donderdag worden getraind (Aanvang 20:00 uur)

Hieronder vind u het wedstrijdprogramma van de voorbereiding:
Datum
8 augustus 2015 (O)
11 augustus 2015 (O)
15 augustus 2015 (O)
18 augustus 2015 (B)
25 augustus 2015 (B)
29 augustus 2015 (B)


Tijd
14:30 uur
20:00 uur
16:00/18:00uur
19:00 uur
18:45 uur
NNB
Team
DZC'68
PAX
DVC'26/Rheden
't Peeske
DZC'68
VV Stokkum

Team
Zelos
DZC'68 (Bij DVC'26)
DZC'68 (Bij DVC'26)
DZC'68
Concordia Wehl
DZC'68
25-03-2015 | Win een LED TV met wasmachine schieten tijdens DZC’68 vs DZSV
Aankomende zaterdag speelt ons eerste elftal de derby tegen DZSV uit Dinxperlo. Voor beide teams een zeer belangrijke wedstrijd. DZC’68 wil weer aanhaken bij de bovenste plaatsen terwijl DZSV de punten hard nodig heeft om weg te komen uit de degradatiezone.
Beide teams zullen dus gebrand zijn op een overwinning. Maar ook u als toeschouwer kan als winnaar naar huis gaan! Er zullen zaterdag diverse activiteiten plaats vinden waarmee u leuke prijzen kunt winnen.

Hoofdsponsor KEI-FIT, tevens balsponsor voor aankomende zaterdag, zal met een promotieteam aanwezig zijn. Tevens zullen aan het eind van de middag ook de winnaars bekend worden gemaakt van de loterij van DZC’68 vrouwen 1. 

Maar het hoogtepunt van aankomende zaterdag is wel dat u kans maakt op een 82 cm Smart LED TV beschikbaar gesteld door onze andere hoofdsponsor BoXXer! Wat moet u daarvoor doen? Nou dat is heel eenvoudig. Koop voor € 5 euro loten aan de kassa bij de ingang en schiet eenmaal op de wand met wasmachines. Schiet u raak dan komt uw naam in de hoge hoed. Een half uur na afloop van de wedstrijd DZC’68 – DZSV zal het lot van de winnaar van de smart LED TV uit deze  hoed worden getrokken. 

Alleen maar goede redenen om zaterdag onze mannen aan te moedigen dus! 

De wedstrijd op Sportpark Zuid begint om 15:00 uur. 

Tot zaterdag!
25-02-2015 | DZC'68 1 naar Enter Vooruit 1
Aanstaande zaterdag (28 februari) speelt DZC'68 1 een uitwedstrijd in de competitie. Na twee nederlagen achter elkaar, wil de hoofdmacht va DZC'68 zijn rug rechten in Enter.
Belangrijk is om weer eens een overwinning te behalen om zo het zelfvertrouwen weer te hervinden.

Zaterdag 28 februari

Enter Vooruit 1 – DZC'68 1

AANVANG : 14.30 uur

De bus vertrekt om 12.15 uur!

 

19-02-2015 | DZC’68 1 ontvangt IJVV 1
Zaterdag 21 februari speelt DZC’68 1 een thuiswedstrijd in de competitie tegen het sterke IJVV uit IJselmuiden. Twee weken geleden leed de hoofdmacht van DZC’68 een kostbare nederlaag.
Zaterdag wacht de nummer drie van de van de ranglijst. DZC’68 zal er alles aan gelegen zijn om de punten in eigen huis te houden.

Zaterdag 21-02-2015
DZC’68 1 – IJVV 1
AANVANG: 15.00 UUR

De balsponsor is  Hogenkamp Klompen & Souvenirs BV

 Tot zaterdag
04-02-2015 | DZC'68 1 naar Hellendoorn.
Na twee afgelastingen, komt DZC'68 1 zaterdag in actie in competitieverband.
In Hellendoorn treden de mannen van trainer Arthur Isselman aan tegen V.V. Hellendoorn 1.
DZC'68 staat derde op de ranglijst en doet nog volop mee om promotie.
3 punten meenemen naar Doetinchem is dan ook van zeer groot belang.

Zaterdag 7 februari 2015

VV Hellendoorn 1 – DZC'68 1

aanvang: 15.00 uur

De bus vertrekt om 12.15 uur

Tot zaterdag!

 

31-01-2015 | Dinsdag 3 februari DZC'68 1 tegen Longa 30 1, Lichtenvoorde
DZC'68 1 speelt in de 8e finale, om de Achterhoek Cup, tegen Longa '30 1 uit Lichtenvoorde op dinsdag 3 februari.
Tijdstip 20:30 uur.
 Waar  Sportpark Zuid.
 Toegang is gratis.
25-01-2015 | DZC'68 oefent tegen Sportclub Silvolde
Aankomende dinsdag speelt DZC'68 op Sportpark Zuid om 20:30  uur een oefenwedstrijd tegen Sportclub Silvolde. Dit is gelijk een weerzien met oud DZC'68 trainer Scott Calderwood. 
09-12-2014 | DZC'68 1 sluit eerste seizoenshelft af in Dalfsen
Aanstaande zaterdag (13 december) sluit DZC'68 1 de eerste seizoenshelft af met een uitduel. In Dalfsen, de geboorteplaats van voormalig topschaatser Erben Wennemars, treedt de hoofdmacht van DZC'68 aan tegen ASC'62.
Door de goede serie van de laatste weken heeft DZC'68 de subtop in zicht gekregen.

Te hopen valt, dat er ook zaterdag gewonnen wordt.

Zaterdag 13-12-2014

ASC'62 1 – DZC'68 1  

AANVANG: 14.30 uur

De bus vertrekt om 11.45 uur!

Tot zaterdag!

03-12-2014 | DZC'68 1 ontvangt Hulzense Boys 1
Aanstaande zaterdag (6 december) speelt DZC'68 een thuiswedstrijd in de competitie.Hulzense Boys is dan de tegenstander op Sportpark Zuid.
De balsponsor is DEM SUPPORT
DZC'68 behaalde uit de laatste drie competitieduels zeven punten en hoopt zaterdag een goed vervolg te geven aan deze serie.

Zaterdag 6 december

DZC'68 1 – Hulzense Boys 1

Aanvang: 15.00 uur 

Tot zaterdag!
26-11-2014 | DZC’68 1 naar Ommen
DZC’68 1 speelt aanstaande zaterdag (29 november) een uitwedstrijd in de competitie. In Ommen komen de mannen van trainer Arthur Isselman uit tegen het ons wel bekende OZC.

In Ommen hoopt DZC’68 een goed vervolg te geven aan de 4-1 zege tegen Kloosterhaar van afgelopen zaterdag.

Zaterdag 29 november OZC 1 – DZC’68 1, aanvang: 14.30 uur

De bus naar Ommen vertrekt om 11.45 uur

Tot zaterdag!
18-11-2014 | DZC’68 1 ontvangt Kloosterhaar 1
Aanstaande zaterdag (22 november) speelt DZC’68 een thuiswedstrijd in de competitie.
De mannen van trainer/coach Arthur Isselman treden op Sportpark Zuid aan tegen Kloosterhaar.
De balsponsor is Mijneersteklompjes.nl
DZC’68 wist de laatst gespeelde competitiewedstrijd niet te winnen. In Dinxperlo werd er
met 2-2 gelijk gespeeld.

Aanstaande zaterdag zal DZC’68 er alles aan doen om weer eens te winnen om zo verder afstand te doen van de onderste plaatsen.

Zaterdag 22 november

DZC’68 1 – Kloosterhaar 1     Aanvang: 15.00 uur

Tot zaterdag!

28-10-2014 | DZC’68 1 ontvangt koploper Fc RDC 1
Aanstaande zaterdag (1 november) speelt DZC’68 een thuiswedstrijd in de competitie.
Fc RDC uit Deventer is dan de tegenstander op Sportpark Zuid. Fc RDC deelt de koppositie samen met Be Quick’28.

De balsponsor is Salon Gerard uit Zelhem
DZC’68 wist afgelopen zaterdag knap te winnen bij VV Den Ham. Er werd met 0-3 gewonnen en de punten gingen dus mee naar Doetinchem.

Zaterdag 1 november

DZC’68 1 – Fc RDC 1              Aanvang: 15.00 uur

Tot zaterdag!

05-10-2014 | DZC’68-bal voor pechvogel Tom Evers
Zaterdag 27 september bij de wedstrijd DZC’68 – VV Hellendoorn was de E13 het "team van de week". Tom Evers stond nog buiten de hekken met de vlag. Klaar om het veld op te gaan om de heren van het eerste te verwelkomen. De heren waren nog met de warming-up bezig dus moest hij wachten.

Tom lette even niet op en kreeg een bal op zijn arm. Tom, bikkel als hij is, liet zich niet kennen en heeft nog netjes mee gedaan met het vlaggen. Ook het strafschoppen nemen tijdens de rust op keeper Jean Pierre Rouffaer liet hij natuurlijk niet aan zich voorbij gaan. Vervolgens toch maar even laten onderzoeken wat de schade was..ai gebroken arm!

Om de pijn enigszins te verzachten heeft het eerste elftal, voorafgaand aan de training afgelopen donderdag, Tom een DZC’68-bal aangeboden met alle handtekeningen van spelers en staf. Deze bal staat, hebben wij van horen zeggen, inmiddels te pronken op het plankje boven zijn bed naast de kaarten die hij al heeft mogen ontvangen van zijn team en de jeugdcoördinatoren.

Wij wensen Tom een voorspoedig herstel en zien hem graag snel weer terug op de velden van DZC’68!
30-09-2014 | DZC’68 1 vervolgt competitie in IJsselmuiden
DZC’68 1 lijkt de weg naar boven te hebben gevonden. Na een gelijkspel in Zwolle, volgde er afgelopen zaterdag een 3-1 thuiszege op V.V. Hellendoorn. Door de zege meld de ploeg van trainer Arthur Isselman zich in het linkerrijtje van de 2e klasse H.
 Aanstaande zaterdag (4 oktober) reist de hoofdmacht af naar IJsselmuiden, waar het aantreedt tegen de nummer zeven van de ranglijst, IJVV.

Naast een mooie wedstrijd is het ook hopen dat het weer een beetje mee zit.

‘’Hondenweer’’ op dierendag zou natuurlijk zonde zijn.

Zaterdag 4 oktober

IJVV 1 – DZC’68 1                              AANVANG : 14.30 UUR

De bus naar IJsselmuiden vertrekt om 11.45 uur


Tot zaterdag!

 

24-09-2014 | DZC’68 1 ontvangt V.V. Hellendoorn 1
Na twee uitwedstrijden achter elkaar te hebben gespeeld, wacht er aanstaande zaterdag (27 september) weer een thuiswedstrijd voor DZC’68 1.

V.V. Hellendoorn is zaterdag de tegenstander op Sportpark Zuid. Na drie wedstrijden heeft DZC’68  vier punten verzameld. Hiermee is men terug te vinden in de middenmoot.

V.V. Hellendoorn wist alle gespeelde wedstrijden tot nu toe winnend af te sluiten en is gedeeld koploper in de 2e klasse H.

Zaterdag 27 september 2014
DZC’68 1 – V.V. Hellendoorn 1
Aanvang: 15.00 uur


De balsponsor van de wedstrijd is:
Hogenkamp Klompen & Souvenirs BV

 
Tot zaterdag!

11-09-2014 | Hoofdmacht DZC’68 naar SVI
Na een korte afwezigheid van één seizoen, maakte het eerste elftal van DZC’68 afgelopen zaterdag zijn rentree in de 2e klasse. Het werd een succesvolle rentree.
Op het eigen Sportpark Zuid werd provinciegenoot V.V. Dieren 1 met 1-0 verslagen.

Aanstaande zaterdag (13 september), wil DZC’68 een goed vervolg geven aan de succesvol verlopen competitie ouverture. Daarvoor moet SVI uit Zwolle aan de kant worden gezet.

SVI verloor haar eerste wedstrijd met 3-2 van Hellendoorn en zal er alles aan gelegen zijn om de punten in eigen huis te houden.

Zaterdag 13-september 2014

SVI 1 – DZC’68 1

De bus vertrekt om 12.30 uur naar Zwolle!

Deel deze pagina via: