DZC '68DZC'68OrganisatieDZC’68 laat drie punten liggen in Ittersum

DZC’68 laat drie punten liggen in Ittersum

Afgelopen zaterdag (13/9) reisde het eerste elftal van DZC’68 af naar Ittersum. Een voormalig gehucht, maar nu als wijk opgeslokt door Zwolle. Het verloor met 3-1, ondanks een aantal grote kansen in de eerste helft.

Sportvereniging Ittersum (SVI) werd opgericht in 1952. De voetballers kwamen uit de buurtschappen Ittersum, Oldeneel en Schelle, behorend bij de gemeente Zwollerkerspel. SVI is vandaag de dag één van de grootste voetbalverenigingen in Zwolle en omstreken met meer dan 1300 leden en zo’n 60 teams in competitie. Net zoals DZC werd SVI vorig jaar kampioen in de derde klasse. Aardig dus om te kijken hoe de eerste elftallen zich tot elkaar verhouden.

De eerste helft was zonder meer voor DZC. Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd en na tien minuten ontstonden er kansen over en weer. Zo werd een mooie actie van Mike Verkerk op rechts niet afgerond en verdween een mooie lob van SVI net naast de goal van DZC. De grootste kansen waren echter voor DZC; zo misten Ricardo Langeweg en Stephen Könnemann oog in oog met de prima keepende Bas Reuvekamp van SVI. Tussen die twee kansen in wist Jordi Nijholt in de 25e minuut wel het net te vinden. Hij kopte een hoekschop van Thomas Kleinlugtebeld hard en hoog in (0-1). DZC was de betere ploeg, maar in de omschakeling was SVI levensgevaarlijk. Een klein slordigheidje op het middenveld werd dan ook meteen afgestraft (1-1). Op het einde van de eerste helft mocht Stephen Könnemann vlak buiten de zestien nog een vrije schop nemen, maar ook deze werd uit de hoek geranseld door Bas Reuvekamp. De ruststand werd dus 1-1. Maar zoals de goed leidende scheidsrechter Beldman het na afloop zei: ’Als jullie na een half uur met 3-0 voor hadden gestaan, had niemand daar iets van kunnen zeggen’.

De tweede helft liet een heel ander beeld zien dan de eerste. Een dwingend en kansen creërend DZC had plaats gemaakt voor een slordig spelend DZC. En het was dan ook in de 50e minuut meteen al raak voor de thuisploeg; een lepe kopbal verdween met boog over Job Tadema (2-1). Eén en ander resulteerde al snel tot een wissel. Rutger Ebbers (met al geel op zak) werd gewisseld voor Luuk Jansen, die een prima invalbeurt voor de boeg had. DZC bleef echter slordig spelen en om de wedstrijd toch nog te laten kantelen, werden Mike Verkerk en Ricardo Langeweg gewisseld voor Tolgahan Yayla en Kustrim Simnica. Het mocht echter niet baten. SVI scoorde in de 75e minuut opnieuw vanuit de omschakeling en gooide de wedstrijd daarmee in ’t slot. Eindstand derhalve 3-1.

Zo verloor DZC op Sportpark De Siggels te Zwolle haar tweede wedstrijd met 3-1 van SVI. Gezien de eerste helft, met een aantal grote kansen, was dat niet nodig geweest. Aan de andere kant moet worden opgemerkt dat DZC in de tweede helft erg slordig speelde, en dat SVI vlijmscherp counterde en de kansen die het kreeg goed benutte. Daar zitten dus nog wel wat leermomentjes in voor de mannen van Isselman, Jansen en Barzuwa. Komende zaterdag (20/9) weer op naar Zwolle, maar dan naar Be Quick ’28.

Opstelling DZC'68: Job Tadema; Thijs Aaldering, Jordi Nijholt, Frank van Tent Beking, Jody Keuben; Nick Abbink, Stephen Könnemann, Rutger Ebbers (Luuk Jansen); Mike Verkerk (Tolgahan Yayla), Ricardo Langeweg (Kushtrim Simnica), Thomas Kleinlugtebeld.