DZC '68DZC'68InfoValse start tegen IJVV wordt DZC’68 fataal

Valse start tegen IJVV wordt DZC’68 fataal

Afgelopen zaterdag (4/10) stond voor het eerste van DZC’68 de wedstrijd tegen IJVV uit IJsselmuiden op het programma. DZC begon dramatisch aan de wedstrijd en stond na 15 minuten al met 3-1 achter. Helaas kon dat in het verloop van de wedstrijd niet meer worden rechtgezet en werd er met 4-3 verloren.
Een bestuurslid van IJVV had ons vooraf in de bestuurskamer al gewaarschuwd: ‘In de eerste minuten wordt er bij ons altijd gescoord, dus zorg dat je op tijd langs de lijn staat’. Hij had gelijk. Na 15 minuten stond er al een stand van 3-1 op het scorebord. In de 1e minuut was het al raak voor de thuisclub; twee keer slecht uitverdedigen, werd genadeloos afgestraft door Chiel Buikema van IJVV, 1-0. In de 10e minuut was het zelfs twee keer raak. Eerst scoorde Nick Abbink na een mooie actie van Rutger Ebbers de gelijkmaker, maar nog in diezelfde minuut kwam IJVV weer op voorsprong, 2-1. Kort daarna werd het zelfs 3-1. Het was opnieuw Chiel Buikema die na een mooie actie en een strakke schuiver het net vond. Raymond Willemsen van De Gelderlander noemde DZC in zijn verslag van vorige week een ‘slapende reus’, een betere omschrijving van de eerste 15 minuten is er niet te geven.

Het werd tijd om de boel wakker te schudden en de technische staf haalde Jordi Nijholt van het veld en Stephen Könnemann werd ingebracht. Dat resulteerde in een iets rustiger spelbeeld en langzamerhand kreeg DZC iets meer grip op de wedstrijd. Er werd met meer overtuiging en agressie gevoetbald en dat vertaalde zich in een paar leuke combinaties. In de 35e minuut was het raak. Een mooie aanval werd koelbloedig afgemaakt door Thomas Kleinlugtebeld en de aansluitingstreffer was een feit, 3-2. Dat was ook de ruststand.

In de rust zal er het nodige zijn gezegd door Arhur Isselman, dit met name ten aanzien van de zeer slappe start van zijn mannen. Gelukkig was daar wat van blijven hangen want DZC kwam in de tweede helft prima uit de startblokken. Er werd goed gevoetbald en de spelers van DZC wisten elkaar prima te vinden. Zo kregen Thomas Kleinlugtebeld en Nick Abbink mooie kansen om de gelijkmaker te scoren, maar Thomas vond de keeper op zijn weg en Nick schoot net over. In de 65e minuut was het dan wel raak. Kushtrim Simnica, ingevallen voor Ricardo Langeweg, bediende Thomas Kleinlugtebeld op maat en die scoorde de 3-3. Helaas werd het niet een ‘d’r op en d’r over’, want na zo’n 80 minuten kreeg IJVV opnieuw kansen. Eén daarvan werd benut door man of the match Chiel Buikema. En zo stond er in de 85e minuut niet 3-4, maar 4-3 op het scorebord. Dat was ook de eindstand.

Eerdergenoemde Raymond Willemsen schreef afgelopen week in zijn column Stift: ‘Beste trainers, laten we het vanaf vandaag simpel houden. Goed is goed en slecht is slecht. Om de hete brij heen draaien doen we niet meer.’ Ok dan. De eerste 15 minuten van DZC tegen IJVV waren erg slecht en dat heeft DZC, ondanks verwoede pogingen in de tweede helft, niet meer kunnen herstellen. Eigenlijk zou dat geen leermoment moeten zijn. Maar helaas is dat bij DZC wel het geval. Dus aankomende zaterdag (11/10) tegen Enter Vooruit vanaf de eerste minuut D’ran !!

Opstelling DZC'68: Job Tadema; Thijs Aaldering, Jordi Nijholt (Stephen Könnemann), Frank van Tent Beking, Jody Keuben; Nick Abbink, Rutger Ebbers, Luuk Jansen; Thomas Kleinlugtebeld, Ricardo Langeweg (Kushtrim Simnica), Tolgahan Yayla (Mike Verkerk).