DZC '68DZC'68LidmaatschapOverschrijvenOverschrijvingenDZC'68 14, doorstart met potentie

DZC'68 14, doorstart met potentie

Het is altijd maar afwachten hoe een doorstart uitpakt, maar door het voorbereidende werk van Kees Hendriksen en het enthousiasme van Pascal v.d. Meijden is het gelukt om dit seizoen van start te gaan met een veertiende team bij DZC ’68. Op 20 september 2014 werd de tweede competitiewedstrijd gespeeld.
Het was flink puzzelen om een kwantitatief acceptabel team op de been te kunnen krijgen, maar na bloed zweet en tranen bij de technische staf, bleek de teller op zaterdagmiddag te stokken bij 10 veldspelers en  1 assistent scheidsrechter. Je zou zeggen, dat begint al goed , maar het is aan een wel heel erg ongelukkige samenloop van omstandigheden te danken, dat er zo weinig spelers beschikbaar waren. Daarom bijzondere dank aan het 5e team en de A3 die beide een speler hebben afgestaan. Anders zou het úberhaupt  onmogelijk geweest zijn om af te reizen met enig kans op succes.

De rit naar Rozendaal was fantastisch. De navigatie leidde de eerste auto met 4 inzittenden en de twee volgauto’s met de overige 7 teamgenoten via een mooi klimmetje in een respectabele boog om het lager gelegen sportpark . Het ruiterpad werd gemeden en alles kwam goed. Bij aanvang van de wedstrijd werd de lucht dreigender en dreigender, maar gevaarlijk werd het nooit. Het rommelde wat in de verte en er vielen een paar verdwaalde druppels, maar daar bleef het dan ook bij.

De tegenstander was DVOV en het bleek een leuke tegenstander om tegen te voetballen. Gewoon voetbal zonder gezeur, een uitermate sportieve wedstrijd met een goede scheidsrechter bovendien.

DZC probeerde met zijn tienen de elf van DVOV het zo lastig mogelijk te maken, maar aanvankelijk lukte dit onvoldoende. DVOV had  de beste mogelijkheden, DZC kon er aanvankelijk weinig tegenin brengen. De lange bal leek niet het juiste wapen tegen het tactisch niet al te sterke DVOV (er waren spelers die na de wedstrijd er pas achter kwamen dat ze de gehele wedstrijd met een man meer hadden gespeeld) . Het was zuur dat DVOV in de eerste helft profiteerde van het enige foutje van de scheidsrechter. Een correcte sliding werd bestraft met een vrije trap . Van een meter of 20 werd de bal op formidabele wijze achter de verbouwereerde DZC goalie gedeponeerd. Hij was nog bezig om de muur op de juiste plaats te zetten, maar daar had DVOV geen boodschap aan (1-0).  Gelukkig werd voor de rust niet meer gescoord en kon het tactisch plan in de rust worden gewijzigd.

Na de rust probeerde DZC meer via de zijkanten op te bouwen en de lange bal wat minder te hanteren. En warempel werd deze aanpassing na zo’n 70 minuten spelen beloond met een mooi doelpunt van Pascal. Hij verzilverde een bekeken pass van linksback Jerry en DZC ging zelfs even voor meer succes, nadat de DVOV de weg even kwijt leek te zijn. Maar de krachten waren op en de laatste 10 minuten werd de focus gelegd op het vasthouden van het welverdiende punt. Dat het ook nog lukte, was een mooie opsteker voor het ongelukkig gestarte DZC 14. Er was keihard geknokt en de meeste liepen op hun laatste benen.

Cast 20-09-2014: Patrick van den Brink, Rick Tijdink (A3), Hans Grootjans, Martin Kamp, Jerry te Winkel, Erwin Bijenhof, Robert Leenders, Pascal van der Meijden, Alex Derksen, Joppe Sneijder (5e) Grensrechter/verzorger Rick Jonkman.