DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslagen Vrouwen 2

Wedstrijdverslagen Vrouwen 2

Deze keer 2 wedstrijdverslagen van Vrouwen 2, namelijk die van 1 april tegen SP Haarlo/GSV en van 8 april tegen Drienerlo VR2.
Zaterdag 1 april 2017

DZC’68 VR2 – SP Haarlo/GSV

SP Haarlo/GSV, was dat niet die club waar we door een ongelukkig eigen doelpunt in het vorige seizoen uiterst kostbare punten lieten liggen?

Met speelsters, die weliswaar qua gemiddelde leeftijd fors boven de gemiddelde leeftijd van ons team uitsteken, maar die fanatiek het spelletje spelen. Een tegenstander die niet onderschat moet worden dus. Dat bleek. De wedstrijd in Geesteren was loodzwaar maar we wisten met name de nr. 9 van de bal te houden en daarmee doelpunten in ons goal te voorkomen. Het was Ploeteren met een hoofdletter P voor de VR2 meiden van DZC’68. De start was “wild” en beide teams leken wat onwennig. De scheids ook want niet iedereen begreep de tekens die hij gebruikte. Samen kwamen we er gelukkig wel uit. Over en weer waren er kansen maar na circa een half uur spelen wist Lieke de bal uit een assist van Karlijn achter de keepster te deponeren: 0-1. Kort daarna ontstond er een geweldige kans voor de tegenstander. Maar Jantien bleef koel en voorkwam met een geweldige redding de gelijkmaker van Haarlo/GSV.

Na de rust bleven beide teams strijden. Toch kon DZC’68 niet voorkomen dat de tegenstander een kwartier voor tijd de gelijkmaker scoorde. Gelukkig wisten de speelsters de winst naar zich toe te trekken, toen Emilia bijna wist te scoren maar de bal fout viel. Karlijn was er als de kippen bij en bracht de eindstand op 1-2.

Zaterdag 8 april 2017, 15.00 uur

DZC’68 VR2 – Drienerlo VR2

Vandaag speelt DZC’68 VR2 thuis tegen Drienerlo VR2, terwijl de 1e vrouwenteams van beide voetbalverenigingen in Enschede tegen elkaar spelen. In het eerste seizoensdeel speelden de 1e en 2e vrouwenteams ook tegen elkaar. Drienerlo is een tegenstander die je niet moet onderschatten, wisselend van samenstelling en meertalig en een van de gezelligste tegenstanders in deze competitie. Bij aankomst halen we herinneringen aan een vorig seizoen op, toen de wastas vergeten was en ze heel blij waren omdat ze in het paarse reservetenue van DZC’68 mochten spelen. Dit keer speelden ze weer in groen-wit én zelfcoachend, alhoewel dat laatste vandaag niet helemaal goed ging.

Bij de warming up bleek Drienerlo al in “ademnood”. De speelsters van VR2 kregen Umud en Rob mee daar vooral gebruik van te maken.

En dat lukte. De eerste helft werd afgesloten met 2-0 na een strakke kopbal van Karlijn en één van de befaamde lange afstandsschoten van de voet van Mariëlle. De horde Drienerlo met een defensie, die regelmatig uit 8 speelsters bestond, bleek lastig te nemen.

De rust werd op het veld werd gehouden onder een prachtig lentezonnetje. Jantien besloot haar mobiel toe te voegen aan haar keepersoutfit, er werden enkele wissels doorgevoerd en de 2e helft ging van start. Terwijl Heren 3 haar kampioensronde maakte over de Sportweg, liet VR2 zich niet afleiden en speelde de bal rustig rond op de helft van Drienerlo. Susanne scoorde de 3-0 en Jo-Ann schoot een afvallende bal loeihard in het Drienerlose goal.

De wedstrijd eindigde in een verdiende 4-0 stand.