DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag DZC'68 VR1 - vv Winsum VR1

Wedstrijdverslag DZC'68 VR1 - vv Winsum VR1

Gisterenmiddag stonden om 16.30 DZC '68 VR1 en vv Winsum VR1 klaar om de aftrap te nemen op veld 1 van sportpark Zuid. Na een minuut stilte vanwege tegen racisme begonnen we aan een belangrijke wedstrijd tegen een van onze directe concurrenten.
Voor beide een belangrijke wedstrijd die gewonnen moest worden om te kunnen stijgen op de ranglijst. Het zou dus een echte strijd gaan worden.

We begonnen aan een scherpe warming -up met een goed positiespel. Door de uitloop van andere wedstrijden begonnen we een kwartier later met onze wedstrijd. Daarom werd het startsignaal pas om 16.30 uur gegeven.

We begonnen de wedstrijd scherp en probeerde zoveel mogelijk te voetballen. We waren de eerste helft de bovenliggende partij. We voetbalde goed en zaten kort op de tegenstander. Echter waren de passes wat slordig, waardoor we niet heel gevaarlijk konden worden. Uiteindelijk viel de 1-0 vanuit een corner van Jara. De bal kwam bij Wieke op haar rug en verdween daarna tegen de touwen. 1-0 was uiteindelijk de ruststand.

In de rust kwamen er een paar punten naar voren waar we tijdens de tweede helft op moesten gaan letten om de wedstrijd over de streep te trekken. Een van deze punten was om snel de 2-0 te maken en deze score het liefst verder uit te breiden. Er werden nog geen wissels toegepast en we gingen weer met volle energie het veld op.

De 2-0 viel vrij snel in de tweede helft. Sophie maakte een mooie tackle op de bal en dribbelde naar voren. Ze gaf de bal voor en Marley kopte deze bal door naar Wieke. Wieke haalde uit en scoorde. De 2-0 was binnen. We werden in de loop van de tweede helft minder scherp en verloren meer duels, waardoor Winsum vaker bij de goal kwam. Na wat rommeligheden en een verloren duel achterin schoot een speelster op doel en we kregen de bal niet meer van de lijn af. Het werd 2-1 en we werden weer wakker geschud dat het feller moest. Yentl werd eerst gewisseld voor Sophie en daarna werden Elke en Mies ingebracht voor Eline en Leonie. Winsum werd steeds gevaarlijker voor onze goal want ze schoven er achterin één door naar voren maar een doelpunt bleef nog uit. Tot het moment dat de linksback eroverheen kwam, de bal kreeg en voorgaf. Deze werd eerst nog weggewerkt en alsnog van buiten de 16 meter strak in de linkeronderhoek geschoten door een speelster van Winsum. 2-2, ook de uiteindelijke uitslag. We hadden nog wel wat kansen waaronder twee vrije trappen die er net niet ingingen.

Volgende week wacht ons een zware thuiswedstrijd tegen de koploper Berkum. Maar eerst maandag weer trainen en woensdag spelen we de achterhoek cup om half negen thuis tegen FC Trias op het hoofdveld. Ook hier kunnen we jullie steun weer bij gebruiken!

Volgende week mag Ton het verslag schrijven.