DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag DZC’68 – csv Apeldoorn

Wedstrijdverslag DZC’68 – csv Apeldoorn

Het was al weer van 2 seizoenen geleden dat csv Apeldoorn en DZC’68 elkaar tegen kwamen in competitieverband. In die thuiswedstrijd was DZC’68 vele malen sterker maar gingen we toch met 0-1 onderuit mede door een uitstekende keeper van Apeldoorn
Vorig seizoen kwamen beide ploegen elkaar in de kortstondige competitie vanwege corona ook eenmaal tegen en won csv Apeldoorn wederom met 1-0. Afgelopen zaterdag stonden de beide ploegen weer tegenover elkaar en het zou toch een ultiem genoegen zijn als in dit belangrijke duel, waar de eerste periodetitel op het spel stond, de winst bij DZC zou blijven.

De beide ploegen begonnen de wedstrijd zenuwachtig, aftasten was het devies, en er werden veel kleine overtredingen gemaakt. In de 7e minuut gaf csv Apeldoorn al een voorteken af dat het ernst was en scoorde, buitenspel gelukkig. Uiteraard deden we ook wat terug en was er ook de nodige actie, dat leverde al snel een mooie aanval op waarbij Gloria Papela bijna scoorde. Het spel ging over en weer waarbij er goed voetbal op de mat werd gelegd en het was spannend. In de 22e minuut was het dan zo ver, een mooie aanval, csv Apeldoorn kon het tij nog net keren maar die afgeslagen aanval leverde een doelpoging op van waaruit Rik Vlutters prachtig scoorde. Van de 37e tot de 41e minuut zette csv Apeldoorn nog even flink aan, meerdere corners die gelukkig geen echt gevaar opleverden. In de 41e minuut werd csv Apeldoorn nog erg gevaarlijk en schoot vanaf 5 meter hard op doel, gelukkig een prooi voor een uitstekend keepende Mike Thus. Iedereen was het er over eens dat het een mooie en spannende 1e helft was.

Na de thee een flink druk zettend csv Apeldoorn en na een mooie aanval van scoorde Yorik Meijer dan ook de  1-1. In de 52e minuut kantelde de wedstrijd. Fedde Dibbink, reeds voorzien van een gele prent haalde Marijn de Kler onderuit: 2e keer geel, rood en inrukken.  De wedstrijd bleef spannend met een licht overwicht voor DZC’68 door de meertal situatie. Inmiddels had Jos van der Veen, onze trainer, verse krachten in het veld gebracht en dat had effect. In de 64e minuut een mooie aanval, een scrimmage voor het doel van Apeldoorn en Gloria Papela wist de bal op miraculeuze wijze met een mooie hakbal in het doel te werken, 2-1 voor DZC’68.

Het bleef spannend en in de 67e minuut door een ongelukkige actie van een aantal spelers raakte Gloria Papela geblesseerd. Het zal toch niet, maar hij krabbelde na verzorging weer op en kon door. DZC’68 werd steeds sterker en in de 73e minuut kwam de bal voor en wist Gloria met een prachtige kopbal de bal in het net te krijgen en maakte er 3-1 van voor DZC’68. csv Apeldoorn zakte verder terug en we kregen nog een aantal bijna niet te missen kansen die niet meer benut werden. Een prachtige middag met als kers op de taart de 1e periodetitel én een stevigere koppositie.

Resumerend:
DZC’68 heeft vanmiddag goede zaken gedaan, een uitstekende achterhoede, inclusief een sterk keepende Mike Thus, een héél goed middenveld en een goede voorhoede met als uitblinker Gloria Papela. Het niveau vandaag was weer als vanouds waarbij we voor elkaar door het vuur gingen.

Zaterdag 27 november speelt DZC’68 om 15.00 uur de uitwedstrijd tegen Bennekom; de 9e ronde competitie in de 1e klasse D.  Zaterdag 4 december speelt DZC’68 dan weer een thuiswedstrijd tegen SDV Barneveld, aanvang 15.00 uur.