DZC '68NieuwsOverige nieuwsVrouwen 1 verslaan FC Trias VR1 in de achterhoek cup

Vrouwen 1 verslaan FC Trias VR1 in de achterhoek cup

Op een doordeweekse woensdag stond de wedstrijd tegen Trias voor de Achterhoek Cup op het programma. Iedereen kwam vanuit school, werk of zelfs Amsterdam. Maar toch hadden we 13 man op de been en zijn we allemaal fit.
Om 20:30 trapten we af en we begonnen goed aan de wedstrijd, hadden veel balbezit en veel kansen. Maar we maakten het niet af. We bleven rustig aan de bal en zochten de combinaties. Na 2x de paal te hebben geraakt en omdat Rienke net niet had gescoord vanaf zeven meter, omdat ze hem zo mooi in de rechterbovenhoek wilde plaatsen, gingen we met 0-0 de rust in. Maar dat kan gebeuren Rienke, was ook met rechts..je mindere schietbeen. Als die met de binnenkant was, zat hij.

Met de juiste aanwijzingen van onze coach Ozzy gingen we de tweede helft fel van start. We hadden veel balbezit en voetbalden ver naar voren. Fc Trias kwam er alleen met de counter uit.

Ik weet niet zo goed meer welke minuut maar Anne zette de bal voor en de bal werd erin gelopen door iemand van Trias bij de eerste paal. Dit was een opluchting voor ons want wij moesten winnen anders waren we niet door naar de kwartfinales. Misschien niet de juiste manier om op voorsprong te komen maar we waren wel dankbaar. Even later hield Nora met een prachtige redding (iedereen telde hem al) de stand op 1-0 door een bal hit de kruising over te tikken.

Daarna ging het als een speer. Een Corner van mijzelf vloog in één keer bij de tweede paal in. En de laatste goal was een mooie vrije trap van Maartje die Britt er met haar onder arm in boxte. Gelukkig hebben we in de eerste klasse nog geen VAR

We speelden als Collectief en we waren er sterk. We zijn klaar voor onze eerste competitie wedstrijd tegen v.v. de Weide VR1 aankomende zaterdag thuis om 16:15 uur

Minpunt van de wedstrijd was dat Sophie met een dikke enkel en veel pijn naar het ziekenhuis moest. Soof we wensen jou veel beterschap en hopelijk sluit je snel weer aan!