DZC '68NieuwsOverige nieuwsVrijwilliger aan het woord

Vrijwilliger aan het woord

Ab Brussen (55), is vader van twee (schoon) zoons en 1 (schoon) dochter en trotste opa van Tjibbe, werkzaam in de zorg, KNVB scheidsrechter en scheidrechter bij DZC.
Wat doe je in het dagelijks leven?
Haha, veel….als ze me op de lagere school hadden getest was ik vast geïndiceerd als ADHD-er. Ben altijdbezig, vooral graag buiten en graag met mensen. Is dus geen toeval dat ik werkzaam ben in de zorg, op El-ver (voorheen Fatima). Verder actief in bestuur buurtvereniging, scheidsrechter vereniging Doetinchem (SDO) en uiteraard bij DZC ’68 en waar de basis ligt van alles wat je kunt en doen, bij mij thuis!!

Hoe en wanneer ben je bij DZC terecht gekomen?
In 1998 ben ik bij DZC gaan voetballen, op 36 jarige leeftijd. Had een voetbalverleden bij DVC ’26 in Didam en vond dat ik nu maar eens aan de overkant van de weg bij de club moest gaan. Je leeft in Doetinchem en daar bouw je je sociale leven op. Heb nog 3 wedstrijden in het 1e gespeeld onder Cor Peistman op zijnverzoek, hierna als speler 2 jaar afgebouwd in het 2e team.

Wat zijn je werkzaamheden als vrijwilliger?
Veel gedaan in mijn periode bij DZC…..van actieve voetballer naar 2e trainer, Technische Commissie, jeugdtrainer, verschillende commissies en nu actief alsclub scheids en KNVB scheids. Gemiddeld ben ik hier 6 a 8 uur per week mee bezig, afhankelijk van mijn diensten en beschikbaarheid. 

Doe je deze werkzaamheden alleen of rouleer je met collega vrijwilligers?
Nu veel samen met goede en actieve mensen in de scheidsrechters commissie. Zijn bezig om de ARAG certifcering te continueren en verder bezig met werving en behoud van de scheidsrechters in de club en in samenwerking met de SDO. Ontwikkeling, scholingen werven van jonge scheidsrechters is een speerpunt.

Wat vind je leuk aan je werkzaamheden?
Het samen doen en met elkaar toewerken dat we met ons allen kunnen ontwikkelen en het belangrijkste is plezier hebben in wat je doet binnen deze mooie club!!

Spreekt Positief Coachen je aan?
Uiteraard!! Vanuit positiviteit laat je mensen groeien en ontwikkelen, geeft zelfvertrouwen en dan komt succes en prestatie vanzelf….plezier voorop!!

Wat zou je graag anders zien bij DZC?
Het is nu al haast niet bij te houden wat deze club allemaal realiseert. Het is niet alleen meer een voetbalclub, maar multifunctioneel met een grote uitstralingin de Doetinchemse samenleving en ver hierbuiten.

Wat vind jij, moeten alle vrijwilligers een Verklaring omtrent Gedrag hebben?
Te allen tijde moet de veiligheid van mensen worden gewaarborgd, zeker dus van de kinderen en de kwetsbaren in de samenleving. Dus een VOG is een onderdeel om dit (helaas) te waarborgen.

Hoe ziet DZC er over 10 jaar uit?
De accommodatie is dan sfeervol aangekleed en dat alles wat ons nu als club kenmerkt nog verder doorontwikkeld, als multifunctionele club in de samenleving.

Waar kan je jou voor wakker maken?
Moniek mijn vrouw geeft iets aan, maar dat schrijf ik hier maar niet op, dus wordt het Pizza

Wat is het belangrijkste wat je ooit hebt geleerd?
Niet alles op het laatste moment doen.

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
Geeneen, wel een afstandsbediening van de tv

Wat vind je het belangrijkste in je leven?
Mijn gezin.

Waar heb je een hekel aan?
Mensen die blijven hangen in zaken en blessures.

Wat is het beste wat je in je leven is overkomen?
Moniek zegt “mij natuurlijk”, zit ze niet ver vanaf….en mijn kids uiteraard.

Waar ga je naar toe op vakantie?
Dat kan bij ons verschillen van een huisje op de hei in Vragender tot Tsjechië en een stedentrip. Zelf benik ook weg van de bergen en de motorweekenden.

Tot slot, wat is een goede eigenschap van jou?
Hoe lang mag dat wezen….haha, maar vind mezelf eerlijk en oprecht, ook al komt het er wel eens rot uit.