DZC '68NieuwsOverige nieuwsMO19-1 gaat zonder keepster de strijd aan met Fc Gelre

MO19-1 gaat zonder keepster de strijd aan met Fc Gelre

Zaterdag  21-10-17, stond de laatste poulewedstrijd van de bekercompetitie op het programma. Om verder te bekeren moest er worden gewonnen van FC Gelre MO19-1. De meiden hebben in het verleden van dit team nog niet weten te winnen en ook nu waren de statistieken in ons nadeel.
Ze staan ongeslagen aan kop in de hoofdklasse en in deze bekerpoule bovenaan met een gigantisch mooi doelsaldo.

Maar elke wedstrijd begint met 0-0, dus 50% kans, de bal is rond, 11 tegen 11, strijd en passie etc. etc.
Maar dan blijkt 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd dat de blessure van Dana tegenvalt en we dus zonder keepster de, toch al ongelijke, strijd aan moeten gaan... Met Romy op doel beginnen we om klokslag 15.00 uur aan de wedstrijd en vanuit een hoekschop is het in de 4e minuut Liselot die de bal bij de eerste paal voorbij Romy in het eigen doel werkt...een goed begin is het halve werk.

Na een minuutje of 10 was niet iedereen op de bank bij onze gasten het eens met onze grens (Gijs) en dit werd in woord (luid en duidelijk) en gebaar kenbaar gemaakt. Hierbij vielen wat minder leuke woordjes te horen waarop Rico even persoonlijk in hun dug-out ging uitleggen dat we dat toch echt niet doen bij DZC '68. Scheidsrechter Beunk greep goed in en corrigeerde daar waar nodig .

Ze waren sowieso wel vel op, en hier en daar zelfs negatief, naar elkaar in hun coaching. Voor zover iedereen dat nog niet had begrepen was nu wel duidelijk dat het vandaag niet vanzelf goed ging komen. Zoals afgesproken bleven we veel druk op de bal zetten en gingen we vol de persoonlijke duels in. Door goed mee aan te sluiten kreeg Freya in de 16e minuut de mogelijkheid om van een metertje of 25 de bal hoog over de keepster binnen te schieten, 1-1. Dat hadden ze niet gedacht

Fc Gelre scoort nog in de 24e en 39e minuut een paar relatief simpele doelpunten (Jammer Romy maar niks aan te doen) waardoor we met 1-3 gingen rusten.

In de 2e helft zakte het spelniveau van onze tegenstanders verder terug en dat was toch vooral onze verdienste. We merkten dat ze moeite hadden om hun eigen combinatiespel te spelen. Er werd veel de lange bal gehanteerd en hun buitenspeelsters (o.a. onze eigen voormalig DZC pupil Clarissa) werden zelfs bijna volledig buiten het spel gelaten.

Zelf verzuimden we de spaarzame kansen die we toch echt kregen te verzilveren en het kwaliteitsverschil werd in de 75e en 80e minuut zichtbaar. Zij scoorden uit 2 kansen 2 keer en toen was het wel gespeeld. Chantal scoorde in de 85e minuut nog de 2-5.

Een uitslag waar we vooraf wellicht voor getekend hadden en waar Richard en Rico, gezien de inzet en wedstrijdmentaliteit, zeer tevreden mee waren.

You win some, you lose some.

Met een fitte Dana hadden we het nog wel eens willen zien
Dana veel succes met je herstel.

Volgende week spelen we om 10.30 uur  uit tegen SJO Oeken-Brummen MO19-1 in Brummen.