DZC '68NieuwsOverige nieuwsHet Doetinchemse Andere Oranje verslaat Colmsgate en wordt kampioen

Het Doetinchemse Andere Oranje verslaat Colmsgate en wordt kampioen

Het Andere Oranje, het G-Jeugd team van de verenigingen v.v. Doetinchem, VIOD en DZC'68, zijn kampioen geworden in de KNVB jeugd G-voetbal 1e klasse 2!
Sinds 2012 spelen kinderen met een beperking voetbal onder de vlag van de drie Doetinchemse verenegingen samen. Het begon onder de bezielende leiding van Jeroen Sanders en trainers Erik van Leyenhorst en Peter Bergenvoet met vijf spelers. In de loop van de jaren is het team gegroeid in aantal en in kwaliteit. Voorop staat dat het spelen plezier moet brengen bij de spelers. SInds eind 2015 trainen Peter Bergevoet en Appie Chtaimi het team, met ondersteuning van een stagaire van het Graafschap College. Daarnaast wordt het team ondersteund door de begeleiders Karin en Arie. Dit heeft geleid tot een hoger niveau, zowel op de traingen als tijdens de wedstrijden. Al gedurende het seizoen bleek dat het team in de klasse steeds beter ging spelen en alleen door Colmschate '33 uit Deventer op de voet gevolgd werd. Afgelopen zaterdag werd de beslissende wedstrijd voor het kampioenschap gespeeld tegen Colmschate '33. Iedereen was vol spanning of het zou lukken om in Deventer tegen Colmschate '33 overeind te blijven. Na een schuchtere eerste helft wist het team in de tweede helft Colmschate '33 toch op een goede achterstand van 1-4 te zetten.

Het team, de begeleiding en verenigingen zijn trots op het eerste kampioenschap van een G-jeugd team uit Doetinchem. Zij hopen de komende jaren dit succes nog een keer te kunnen herhalen, maar het belangrijkste vindt iedereen dat de spelers, ondanks de handicap die zij hebben, veel plezier hebben in het voetballen!